andulky_korely_eu
napsal(a):
Zdravím, mám voliérku 350 cm dlouhou 150cm širokou a 200cm vysokou jaké osazenstvo by jste mi doporučili sem dát?
Takhle se špatně radí, upřesněte důležité body, je voliéra uvnitř, je venkovní, má zálet? Je zálet vytápěný, popřípadě na jakou teplotu, chcete více druhů nebo jeden druh, kolik chcete do ptactva investovat?
Mam trosku delši.par latamu a 3 pary zebricek.pripadne zebricky a neofemy tyrkysove.
andulky_korely_eu
napsal(a):
Myslíte že bych tam mohl dát pár pyrura a pár korel? A třeba žebříčky?
Nemůžete motat hrušky s jabkama.pyrury z latinské Ameriky se chovají po párech a v zimě pod deset stupňů je chovat je blbost.navic mají jiné stravovaci návyky než Austrálie u již zmiňovaných korel.pokud chcete smíšenou voliéru,zvolte ověřené kombinace australských papoušků.pokud by měla být voliéra těchto rozměrů smíšená,volil bych menší papoušky,nebo naopak jeden větší pár Australanů,kteří úspěšně zvládají naše klimatické podmínky za podmínek zavětrování a neprofukujiciho úkrytu.z menších např pár latam vlaštovčí x neofema tyrkysová x bourek...z větších např pár pap.horskych s párou korel.lepsi určitě párovat do smíšené voliéry mladé ptáky,ať si na sebe zvyknou.z větších třeba ještě samostatně páru barnardu,nebo nádherných,popř pár penantu apod...chovu zdar
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
Voliéra má krásné rozměry-ideál na jeden pár větších papoušků.Ze zkušenosti, čím více druhů "pod jednou střechou" tím více problémů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

andulky_korely_eu
napsal(a):
Myslíte že bych tam mohl dát pár pyrura a pár korel? A třeba žebříčky?
Pokud nemáte možnost topit, pak vybírejte z otužilých druhů - tj. většina australských papoušků + třeba alexandr čínský.
Určitě ne američtí papoušci, což je i ta pyrura.
Do voliéry 3,5x1x2 metry můžete dát s klidem např. pár papoušků horských, nádherných či rosely. Nebo třeba ty korely a zebřičky, na které jste se ptal.

andulky_korely_eu
napsal(a):
Bylo by možné tam dát třeba 2 nebo 3 páry korel + třeba nějaká drobotina a na spodek třeba nějaký druh krepelek?
V pohodě bych je tam dal ad situ každej říká co chce. Žebříčky se tam strati jak nic ,ostatní chovají žebříčky 70x40x40 a toje pohoda. Pišete že máte vol.350x150x200 cm tak proč by tam nemohli bejt 3 pár. Kotel + co píšete. Muže nebojte se toho.
napsal(a):
V pohodě bych je tam dal ad situ každej říká co chce. Žebříčky se tam strati jak nic ,ostatní chovají žebříčky 70x40x40 a toje pohoda. Pišete že máte vol.350x150x200 cm tak proč by tam nemohli bejt 3 pár. Kotel + co píšete. Muže nebojte se toho.
to je velmi jednoduché, samci korel se budou v určité míře z jara napadat, někteří jedinci jsou v toku silně agresivní k jiným samcům, třeba to může být ten důvod? mě to nefungovalo z dlouhobějšího hlediska ani ve volieře 9x3,5m natož v takto malé voleře, proto píšu jeden pár korel a 3 páry zebřiček, není hezký pohled na přeplněné zařízení, navíc už tuplem ne, pokud by mělo docházet k reprodukci. tak vás poprosím nepleťte tomu začínajícímu chovateli hlavu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118
napsal(a):
Láďo 90-zkuste si párkrát napsat- ZEBŘIČKY.

Luboš Jedlinský
napsal(a):
to je velmi jednoduché, samci korel se budou v určité míře z jara napadat, někteří jedinci jsou v toku silně agresivní k jiným samcům, třeba to může být ten důvod? mě to nefungovalo z dlouhobějšího hlediska ani ve volieře 9x3,5m natož v takto malé voleře, proto píšu jeden pár korel a 3 páry zebřiček, není hezký pohled na přeplněné zařízení, navíc už tuplem ne, pokud by mělo docházet k reprodukci. tak vás poprosím nepleťte tomu začínajícímu chovateli hlavu
Korely a agresivní? Co jste to měl za jedince? 😱
Máme korely už od r.2005 včetně odchovu a nikdy se nikdo nenapadal. Vždyť korely jsou takové trubky, že jdou z cesty i mnohem menší andulce. 🤔
Nešlo by udělat tu voliéru trochu širší? Máme společnou 1,5 m širokou a je to znát. :)

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Láďo 90-zkuste si párkrát napsat- ZEBŘIČKY.
Tak dostanu za 5 ? Pujdu skocit do reky .🤔
napsal(a):
Korely a agresivní? Co jste to měl za jedince? 😱
Máme korely už od r.2005 včetně odchovu a nikdy se nikdo nenapadal. Vždyť korely jsou takové trubky, že jdou z cesty i mnohem menší andulce. 🤔
Nešlo by udělat tu voliéru trochu širší? Máme společnou 1,5 m širokou a je to znát. :)
Více párů korel mi v jednom zařízení nefungovalo, v toku mezi samci byli šarvátky, k ostatním druhům byli mírumilovné, zkoušel jsem toto již několikrát ale prostě to nedělalo dobrotu

Luboš Jedlinský
napsal(a):
Nepletu mu hlavu, znám mnoho chovatelů co chová korely společně. A odchovají pohodě .

Luboš Jedlinský
napsal(a):
Více párů korel mi v jednom zařízení nefungovalo, v toku mezi samci byli šarvátky, k ostatním druhům byli mírumilovné, zkoušel jsem toto již několikrát ale prostě to nedělalo dobrotu
To docela čučím. My je máme od 3 do 7 párů a vše ok.