Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.11.2022 21:46
Fff

XXX.XXX.88.252

Zdravím, chtěl bych se zeptat zkušenějších, zda můžu běžně podávat pyrurám, aratingám a amazoňanům granule f16 a t16, mám celmem cca 15kg granulí a ochočená aratinga se do nich bez mého vědomí pustila a dost mu to chutnalo, tak jsem zkusil i u ostatních a to samé, tak by mě zajímalo, zda by jsem s nimi mohl krmit z dlouhodobého hlediska, samozdřejmě ovoce a zrní budou nadále hlavní složkou krmení.

15.11.2022 08:48
rad3ek

XXX.XXX.87.29

Podávání granulí výše uvedeným druhům bych se nebál.

Granule jsou dle mého názoru vhodným doplňkem krmení, ovšem pouze doplňkem.

Mohou nám např. pomoci dostat do papouška různé vitamíny a minerální látky, které pták v jiné formě odmítá přijmout. Lze je také používat v zimních měsících, kdy není přísun zeleného krmení nebo při odchovu mláďat.

V mém chovu kde je skoro prakticky jen Austrálie, používám celoročně granule G14.

V letních měsících při odchovu mláďat přidávám do každého krmení a kombinuji se sezoním ovocem a zeleninou, aby byla krmná dávka co nejpestřejší. Pak už jen párkrát do týdne.

Vždy ale platí, že je třeba ptáky sledovat a v případě že by se objevily nělaké zažívací problémy, tak granule vyřadit. To ale platí s jakýmkoli novým krmivem.

Taky se může stát, že některý pták granule odmítne přijímat a bude vyhledávat pouze ovoce a zeleninu, která je za mě stále nejlepším zdrojem vitamínů, jelikož se jedná o produkt přírodní .

L74

24.11.2022 12:06
L74

XXX.XXX.90.99

To, že něco papouškům chutná, neznamená, že je to pro ně dobré.

Podávání granulí má svá úskalí, můžete si přečíst zde:
https://vyzivapapousku.eu/9-duvodu-proc-nedavat-papouskum-granule/

osobně bych volil granule lisované za studena:
https://vyzivapapousku.eu/granule-s-bylinkani-100-prirodni/

24.11.2022 14:31
lupus4

XXX.XXX.205.61

to samé a i horší platí o granulích pro psy, kočky, plazy ...atd...atd...
je to jen "hra" na zdravou výživu, ale ve skutečnosti pravý opak
reklamní tahák pro nepřemýšlivé nebo líné, nebo obojí

lisované za studena jsou na tom jen trochu lépe...

prostě je to průmysl, zpracovávající odpad, co nelze užít v potravinářském průmyslu
a aby se to nezkazilo, je třeba to chem. konzervovat, ochucovat atd...atd...
nic , bez čeho by se zvířata neobešla

Přidejte reakci

Přidat smajlík