Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Chorchel

7.12.2022 20:46
Chorchel

XXX.XXX.232.12

Dobrý den.cim dal častěji čtu v různých fórech konec výkupu papoušků.ne ze bych tam sypal odchovy,snažím se stále nabízet,prodávat.obcas se ale najde nekvalitní neprodejný jedinec,tak zvolím tuto variantu.nikde jsem se ale nedocetl proč by měl výkup končit.je nějaká jasná zpráva na stole,proč a za jakých podmínek po tolika desetiletí by měla tato možnost odkupu od chovatelů končit?nebo je to blábol ala jedna paní povídala.dekuji Víz

7.12.2022 22:33
zosrnia

XXX.XXX.115.32

Chorchel napsal(a):
Dobrý den.cim dal častěji čtu v různých fórech konec výkupu papoušků.ne ze bych tam sypal odchovy,snažím se stále nabízet,prodávat.obcas se ale najde nekvalitní neprodejný jedinec,tak zvolím tuto variantu.nikde jsem se ale nedocetl proč by měl výkup končit.je nějaká jasná zpráva na stole,proč a za jakých podmínek po tolika desetiletí by měla tato možnost odkupu od chovatelů končit?nebo je to blábol ala jedna paní povídala.dekuji Víz

Výkupcovia vyvážali najviac cez Ukrajinu a Bielorusko,kto tadiaľ dnes riskne vyvážať iba samovrah.

7.12.2022 23:34
alex66

XXX.XXX.61.154

Něco na tom asi bude, měl jsem letos v únoru zájemce o alexandry z Ukrajiny a bylo to domluveno že jeho známý je ode mě převezme. Jenomže mezitím začala Putinova "humanitární" operace a tak z prodeje samozřejmě sešlo. Asi značná část odchovů šla tímhle směrem.

8.12.2022 05:38
kubanec

XXX.XXX.152.248

Ano je to Pravda opravdu je konec vykupu vsichni vykupci konci zivnost obleknou knezska roucha a odchazi see modlit do jeskyni kde see budou kát ze VAS celou dobu brali na hul ..

Chorchel

8.12.2022 07:26
Chorchel

XXX.XXX.232.12

Mě to přijde blbost.cestičky se vždycky najdou jak to občůrat.napr otec kamarádky stále jezdí kamionem s materiálem do Ruska,známá Ruska teď jela normálně za bráchou do Petrohradu...i s manzelem a Čechem české národnosti...

8.12.2022 09:06
gruchy77@pobox.sk

XXX.XXX.176.38

Chorchel napsal(a):
Mě to přijde blbost.cestičky se vždycky najdou jak to občůrat.napr otec kamarádky stále jezdí kamionem s materiálem do Ruska,známá Ruska teď jela normálně za bráchou do Petrohradu...i s manzelem a Čechem české národnosti...

.......vykup nikdy neskoncil ale skončili mnozitelia pi dnesnych cenach a tolkeho vtactva za babku skatka tento SK,CZ to neabsobuje...konecne budeme chovat vtaky pe potešenie..a o to tu ide...kasny den

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.12.2022 10:20
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak zamě hurá ,jen tomu moc nevěřím. Ale aspoň se chovatelství kapku vyčisti.A to že vykupujou za pár korun můžou jen chovatelé. Proč jim to dávají, párkrát jim nic nedat a jak by šli ceny nahoru. A žeto bez nich nepůjde , pohodě. Chovejte pro radost a kvalitní a ne 50 párů pro radost?? Stačí se kouknout na Andulky co snima provedli. Nehledě jak jsou prolezlé nemocema a kval.otom se ani nedá mluvit..... pěknej den.

8.12.2022 11:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

gruchy77@pobox.sk napsal(a):
.......vykup nikdy neskoncil ale skončili mnozitelia pi dnesnych cenach a tolkeho vtactva za babku skatka tento SK,CZ to neabsobuje...konecne budeme chovat vtaky pe potešenie..a o to tu ide...kasny den

Vykup nikdy neskoncil,tak nevim zavolalj sem na tri znama cisla a neberou pry az z jara- /mozna/ a inzerovany jediny vykup tam se zatim neda uz par dni dovolat.

8.12.2022 12:47
kareta

XXX.XXX.84.6

Jen at skončí. Ubyde množitelů a konečně nebudou ti somráci obtěžovat pokaždé, když vystupuju z auta . Nikdy bych těm somrákům do výkupu nic neprodal.

8.12.2022 14:14
exotchov

XXX.XXX.168.151

Nechovam drobotinu mam uz pouze 17 chovnych paru coz za 40let chovu je samozrejme. chovam stredni a velke papousky a kazdy rok jsem musel dat do vykupu asi tretinu. Znam desitky chovatelu osobne i ti daly vzhledem k mistu a prebitku tez . Zajimave je ze se tu lze-vsicni budete mlit o mnozitelich a ze tam nic nedate-povidejte to detem ve skolce. A ta kvalita co je k mani na inzerci uz rok sama osobe odpovida.

8.12.2022 15:48
pavel55

XXX.XXX.114.66

Ono to není jenom o výkupu i vzácné druhy papoušků se špatně prodávají a není to jen u nás je to celoevropský trend. Kdo jezdí na zahraniční burzy ví o čem mluvím.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2022 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Ruku na srdce kolik chovatelů,kteří nadávají na výkup je rádo,že se přes výkup nakonec zbaví jinak neprodejných ptáků a nejen těch.

8.12.2022 17:56
Uda

XXX.XXX.121.168

Nedá mi to a musím zde také trochu reagovat. Ano patřím mezi chovatele co chová pro radost a hlavně sportovně tj na výstavy a jsem osoba zvídavá co se týče genetiky. A je mi také hodně protivné když sotva zaparkuju když přijedu na burzu a než přijdu na stůl tak se mně dost náhončích ptá, něco do výkupu? Také mně v podstatě výkup nezajímá protože o odchovy je většinou zájem. Ale ruku na srdce víme jak to chodí hodně s nás se zbavuje do výkupu ptáků starších a někdy i ne zcela zdravých. Já mám třeba 2 páry rýžovníků 6 let starých a již letos stáli a nehňizdili, také jsem zvažoval jestli je nedát do výkupu (kdo by taky koupil starou páru) ale nemůžu jim to udělat prostě hnízdili tak teď lítají mezi mladými korelami a dožívají. Ale v podstatě znám plno chovatelů co by je mrskli do výkupu alespoň za to stovku. A je pravda že mít pár kaček zase na krmení by bodlo. A že vykupčí teď neberou je logické neboť jim nic nepustí ven skrze ptačí chřipky. Někdo to tak prostě má že dává do výkupu slabší jedince nebo vůbec, nebudu jim to rozhodně brát. Někdy se projdu okolo výkupu a vidím třeba slušné ptáky a naopak žalostný stav na stole. Je to těžko. Takže myslím že výkupu se stejně jen tak nezbavíme. Ale zase kdyby nebyl výkup tak by to trochu prořídlo a zůstali by opravdu zapálení.

8.12.2022 18:14
Uda

XXX.XXX.121.168

Ještě bych zde napsal loňskou zkušenost s andulkama. Neříkám že úplně postavové ale snažil jsem se aby vypadaly k světu a rozhodně nepatřím mezi cvoky co by platili hrozné sumy za anče. Ale měl jsem ve sklepě prostě několik párů a ty mi dotovaly krmení z nějaké části. Byl jsem domluven že tady u nás u jednoho vykupčíka si vyberu něco z droboťe co dovezl z Holandska a vzal jsem sebou 8 párů mladých anduli některé starší a některé nedodělané. Já si vybral pro sebe něco do krve ale jakmile začal přebírat anče vybral jednu páru a opravdu ty nejhezčí co mne celkem mrzely. Cena tyhle za 800 pár a zbytek prý po 80, sem mu řekl že spadnul z višně ne 😆. Říkám dej 100 za kus a nechám je tu, no nedal. A on že to nemá hlavy. No řeknu vám kdyby to mělo hlavy tak je prodám u stolu sám po 400 i možná víc. A tak jsem jel loni na poslední burzu do Kroměříže v prosinci a postavil a po 200 a během hodiny anče pryč. A byl jsem rád že nepřistiupil ne tu stovku. Já je nepotřeboval dávat nutně do výkupu ale prostě nebylo místo a potřeboval jsem je dát pryč. Ale největší perlička byla že mi volal někdy v únoru že ty anče tedy vezme a dá mi 150 prý 😆, no už jsou pryč a po 200, jsem odvětil. Protože tak to u nich chodí když potřebují naplnit nějaké boxy a mají kšeft na jistý počet kusů tak jsou ochotni i přidat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík