Oto43

XXX.XXX.19.221
Dobrý den, mám 2 páry kanárů . Obě samičky postaví hnízdo snesou 1až 2 vajíčka ale nesednou.Cim to může být?? Jsou to mladé 13měs a mají klid na sezení. Každá v jiném pokoji. Co dělám špatně??? Děkuji
Oto43

XXX.XXX.19.221
maxichov
napsal(a):
čím krmíte
Směs pro kanáry ,je tam vše. Není to kupované ve zverimexu. Řekl bych že jim chutná + naklíčené proso i směs. Hned to snědí.
1. Varianta sameček může samičku na vajickach obtěžovat a rusit ji ...ale samičky aspoň u mne zasedáji až snese 4 vajíčko. Ale není to pravidlo
2. směs kterou krmite může být moc bohatá na tuky
3. Skuste odebrat vajíčka a dát je tam až samička snese všechny.
Ale víc bych se přiklonil že je rušená samička sameckem který je v toku. Skusit hnízdo víc zakrýt nebo samečka oddělit buď přepážkou nebo do jiné klece.
4. Sezení může ovlivnit množství světla pokud je tam moc tma apod.
Oto43

XXX.XXX.19.221
Gloria
napsal(a):
1. Varianta sameček může samičku na vajickach obtěžovat a rusit ji ...ale samičky aspoň u mne zasedáji až snese 4 vajíčko. Ale není to pravidlo
2. směs kterou krmite může být moc bohatá na tuky
3. Skuste odebrat vajíčka a dát je tam až samička snese všechny.
Ale víc bych se přiklonil že je rušená samička sameckem který je v toku. Skusit hnízdo víc zakrýt nebo samečka oddělit buď přepážkou nebo do jiné klece.
4. Sezení může ovlivnit množství světla pokud je tam moc tma apod.
Sameček neruší na ten pár vidím celej den. Chová se příkladně a občas ji nakrmí. No kdybych udělala celou snašku a nesedla. Ale snesla jen jedno vejce a konec. Ta druhá sice sedla hned na první vejce. Pak snesla druhé a také konec. A ani na zem ,to mě právě zaráží .Co jim vadí ,no uvidím. Nechám jim ještě jeden pokus a rozdělím je do března. Jinak děkuji za info
Oto43

XXX.XXX.19.221
Gloria
napsal(a):
Za málo. Skuste malou změnu cokoli něco výsad te. Zakryté hnízdo cokoli skuste.
Skoušim, obě samičky různé podmínky i hnízda. Ale chování poměrně stejně. Jednou nato přijdu......mám to pro radost tak mě mladé netrápí.
Držel bych se přírody, vliv má délka světla, teplota atd. Běžně správné hnízdění kanárů začíná na jaře, "na Josefa". Nyní bych snůšku nijak nestimuloval. Zbytečně se před jarem vysilují. Jsou to mladé samičky a ty mívají v začátku snůšky nepravidelnosti. Věřím, že se zlepší a udělají Vám radost. K.E.
Oto43
napsal(a):
Skoušim, obě samičky různé podmínky i hnízda. Ale chování poměrně stejně. Jednou nato přijdu......mám to pro radost tak mě mladé netrápí.
Pokud snesou jen 1-2 vajíčka, tak jim chybí živiny, hlavně bílkoviny. Aspoň měsíc před snášením podávejte vajíčko, vaječnou směs, sušený hmyz, vitamíny, minerály. Po snesení vajíčka již nemá další z čeho "vyrobit". Směs pro kanáry je dobrá na běžný chov, ale na rozmnožování je nedostatečná. Také délka světla je důležitá, měla by být 12-14 hodin. Pokud je máte v bytě, tak na tuto dobu přisvítit, ale ne zase moc déle. Doporučuji si o chovu kanárků něco nastudovat.
Oto43

XXX.XXX.10.238
edelmann
napsal(a):
Držel bych se přírody, vliv má délka světla, teplota atd. Běžně správné hnízdění kanárů začíná na jaře, "na Josefa". Nyní bych snůšku nijak nestimuloval. Zbytečně se před jarem vysilují. Jsou to mladé samičky a ty mívají v začátku snůšky nepravidelnosti. Věřím, že se zlepší a udělají Vám radost. K.E.
Nevysiluje, pokud se nepodaří odchov tak na jaře už nenechávám dál hnízdit. Jasný že je lépe odchovy nachat na jaro. Přez zimu mě hnízdí rýžovnici ,tak sem chtěl i kanarkove . Ale když neodchovaji nevadí hlavně že spivaji.