Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2022 12:32
Lahodnik

XXX.XXX.28.17

Dobrý den, chtěla by jsem poprosit o radu. Máme dva amazonky párek(samička 3 roky, sameček bude mít 2 roky). Jsou ručně dokrmení. Sameček teď začal napadat syna, zničeho nic se načupří a štípne ho do obličeje, nebo ruky.Není to že by štípl a uletěl, ale zakousne se jak pes a nepustí. Jinak je mazlivý a nejraději si hraje právě se synem(15let žádné malé dítě). Samička měla také své období že přiletěla štípla a zase odletěla, tu to již naštěstí přešlo asi puberta🤦‍♀️. Té nevadí ani cizí lidé, ale samec jakmile dojde někdo na návštěvu hlídá v kleci a pozoruje načupřeně a panenky se mu zmenší. Je poznat že by je nejraději roztrhal🤦‍♀️Dnes jsme je měli ráno puštěné, přišel tchán a aniž by si to manžel uvědomyl a zavřel ho tak pustil tchana a v tu ránu mu byl samec zakouslý v krku a nemohl ho sundat😂 .
Nevíte prosím někdo proč se tak může chovat? Jestli je to taky třeba jen puberta?
Jinak to jsou zlatíčka❤️.
Děkuji

30.12.2022 20:01
z jarda

XXX.XXX.166.12

Zdravím, tak můj názor je, že začíná dospívat a ve 2letech se může už i pářit a navíc, když samička má 3roky. Takže chtějí budku! No a když jste s tím nepočítali a nebo vůbec nechtěli, tak to chtělo raději 2samce! Určitě to nebude dělat každý den a celý rok, ale v období toku to budete mít těžší a ještě o to víc, že je krotký a nebojí se vás! No a jistě vás bude zajímat ten jejich tok, když jim nebude umožněn, tak se může vracet kdykoliv během roku. Jinak u mě pravidelně hnízdili od září do dubna a toho se dá dosáhnout správnou krmní stimulací. No, ale nevím jak jste znalý a zkušený chovatelé, ale myslím si, že by pro vás bylo lepší prodat samičku a tím se samec zklidní a bude na vás mnohem více závislý, přítulný a hravý - pravý mazlíček. Ale rozhodnutí je čistě jen a jen na vás.
S pozdravem Zappe

30.12.2022 20:26
Lahodnik

XXX.XXX.237.102

Dobrý večer,
Děkuji za váš názor.
Budku v kleci samozřejmě mají, spí jedině v ní. Mají velkou dvoupodlažní klec, takže i v případě zavření mají dostatečný komfort.Samičce jsme pořídili parťáka proto aby nebyla sama,když jsme v práci, takže jsme počítali i s tím že se budou jednou pářit. Proto by jsme ji určitě neprodali. Asi to bude boj ,ale nevadí👍.
Mějte se Lahodnik

Přidejte reakci

Přidat smajlík