Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2022 17:45
petan8

XXX.XXX.157.6

Dobrý den,

jaký přípravek s obsahem selenu používáte nebo byste doporučili? Jedná se o zlepšení líhnivosti zárodků ve vajíčku. Děkuji za Vaše postřehy, rady a případnou diskuzi.

30.12.2022 18:05
Gloria

XXX.XXX.75.64

Ja používám přípravek od manitoba kupuji zoo trhon zatím spokojenost

30.12.2022 18:49
petan8

XXX.XXX.157.6

Gloria napsal(a):
Ja používám přípravek od manitoba kupuji zoo trhon zatím spokojenost

Mohu poprosit název?

30.12.2022 19:40
Gloria

XXX.XXX.75.64

Je to Manitoba Vit E + E & Selen 150 g. Prodava nebo ja kupuji u zoo trhon

30.12.2022 21:21
z jarda

XXX.XXX.166.12

Zdravím, nechci nikoho poučovat a ani odsuzovat, ale napíšu svůj názor a zkušenost - nikdy jsem nebyl a ani nejsem zastánce všelijakých chemických přípravků! Raději přírodní cestou a maximálně jsem používal starý osvědčený Roboran a Vitamix EX-A. Pak jsem přešel jen na Supervit D a úplná spokojenost a tím, že se dává do vody je mnohem lepší! Nikdy jsem nemusel řešit líhnivost nebo oplozenost, vždy 100%, ale na líhnutí jsou i jiné důležité aspekty než jen chemie!
Proč to píšu? Jednou(chvála Bohu) jsem byl u chovatele, který v té době choval celkem vzácné druhy a ve velkém množství. Takže jsem byl nadšený a už jsem se nemohl dočkat až vysněné papoušky budou v mé přenosce. A pak jsme šli do krmné místnosti a bylo vymalováno, když jsem viděl to neskutečné množství těch preparátů a ještě jsem dostal školení jak a kolik čeho, tak jsem řekl, že nejsem žádný chemik a poděkoval za jeho čas! Bylo mi jasné, že když ty preparáty já jim nebudu dávat, tak prostě uhynou, byli to už "narkomani".
S pozdravem Zappe

30.12.2022 21:45
Gloria

XXX.XXX.75.64

Souhlasim se zappe neříkám že to do ptáků valím kvanta jde jen preventivně. Takže používám i vámi uvedeny přípravek. A dávám max 1 za měsíc. A co se týká Vít e a selenu jen u ptáků který mají hnizdit 1 x nic víc někdy méně je víc jak se říká. A jinak pestrá strava.
S úctou. M.

31.12.2022 22:49
mirek 61

XXX.XXX.153.2

Dobrý večer
osobně se snažím v chovu vyhýbat chemickým preparátům, proto již léta používám před hnízděním rybí tuk. Koupím začátkem roku v lékárně asi 2 deci a jednou za týden tím pořádně pokapu naklíčené zrniny. A oplozenost velice slušná.
Přeji všem mnoho úspěšných odchovů v novém roce.
Mirek

Přidejte reakci

Přidat smajlík