Korely pastelface

Prodám 2,0 pastelface skořice štěp na lutino pastel. Cenu nabídněte
Dohodou
Je tu mnoho dotazů od lidí ,jako: mám kluka a holku a jak to ptáci dělají, některý dotaz je až úsměvný :samice mi porodila 4 mladé, proto jsem našel článek který dost vysvětluje.
Ptáci mají pohlavní styk prostřednictvím vnitřní komory zvané kloaka, kterou mají jak samci, tak samice. Ptáci samozřejmě umí létat, ale jak je to u nich s pohlavním stykem? Mohou to dělat ve vzduchu? A kde mají své pohlavní orgány?
Aby lidé pochopili ptačí sex, musí nejprve zahodit všechny myšlenky na pohlavní orgány savců, píše livescience.
Na rozdíl od savců nemá většina ptačích samců penis, jak napsal web Ornithology. Místo toho mají samci i samice ptáků tzv. kloaku. Kloaka je vnitřní komora, která je zakončena otvorem, jímž ptačí pohlavní orgány – varlata nebo vaječníky – vypouštějí spermie nebo vajíčka. Stejný otvor slouží také k jinému účelu: K vylučování močových a trávicích odpadů.
V období páření se kloakální otvory samců i samic ptáků zvětšují a mírně vyčnívají mimo tělo. Když jsou ptáci náruživí, třou si o sebe zduřelé kloaky. Sperma samce, které bylo uloženo v jeho kloace, se ukládá do kloaky samice, odkud putuje komůrkou vzhůru a nakonec oplodní vajíčko.
Ačkoli je proces ptačí inseminace podobný jako u lidí a jiných savců, ptačí Kámasútru v dohledné době neuvidíte: Ptáci obvykle provozují sex pouze v jedné poloze. A navzdory pověstem, které tvrdí opak, není možné, aby ptáci měli sex za letu.
Samec obvykle sedí na samici, která pohybuje ocasními pery do strany, aby odhalila kloaku. Samec se prohne dozadu a tře se o její kloaku. Tento jemný balanční akt často vyžaduje několik pokusů, než dojde k úspěšné kopulaci. Možná pro zábavu, nebo pro zvýšení šance na oplodnění, mají ptáci často sex mnohokrát během období páření.
Před pářením provádějí ptáci mnoho různých typů namlouvacích rituálů. Někteří předvádějí tance, jiní pro své potenciální partnery nosí peří do hnízd a další předvádějí působivé ornitologické árie, aby získali partnera, uvedl wewb Birdspot.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Horák lutino
napsal(a):
Je tu mnoho dotazů od lidí ,jako: mám kluka a holku a jak to ptáci dělají, některý dotaz je až úsměvný :samice mi porodila 4 mladé, proto jsem našel článek který dost vysvětluje.
Ptáci mají pohlavní styk prostřednictvím vnitřní komory zvané kloaka, kterou mají jak samci, tak samice. Ptáci samozřejmě umí létat, ale jak je to u nich s pohlavním stykem? Mohou to dělat ve vzduchu? A kde mají své pohlavní orgány?
Aby lidé pochopili ptačí sex, musí nejprve zahodit všechny myšlenky na pohlavní orgány savců, píše livescience.
Na rozdíl od savců nemá většina ptačích samců penis, jak napsal web Ornithology. Místo toho mají samci i samice ptáků tzv. kloaku. Kloaka je vnitřní komora, která je zakončena otvorem, jímž ptačí pohlavní orgány – varlata nebo vaječníky – vypouštějí spermie nebo vajíčka. Stejný otvor slouží také k jinému účelu: K vylučování močových a trávicích odpadů.
V období páření se kloakální otvory samců i samic ptáků zvětšují a mírně vyčnívají mimo tělo. Když jsou ptáci náruživí, třou si o sebe zduřelé kloaky. Sperma samce, které bylo uloženo v jeho kloace, se ukládá do kloaky samice, odkud putuje komůrkou vzhůru a nakonec oplodní vajíčko.
Ačkoli je proces ptačí inseminace podobný jako u lidí a jiných savců, ptačí Kámasútru v dohledné době neuvidíte: Ptáci obvykle provozují sex pouze v jedné poloze. A navzdory pověstem, které tvrdí opak, není možné, aby ptáci měli sex za letu.
Samec obvykle sedí na samici, která pohybuje ocasními pery do strany, aby odhalila kloaku. Samec se prohne dozadu a tře se o její kloaku. Tento jemný balanční akt často vyžaduje několik pokusů, než dojde k úspěšné kopulaci. Možná pro zábavu, nebo pro zvýšení šance na oplodnění, mají ptáci často sex mnohokrát během období páření.
Před pářením provádějí ptáci mnoho různých typů namlouvacích rituálů. Někteří předvádějí tance, jiní pro své potenciální partnery nosí peří do hnízd a další předvádějí působivé ornitologické árie, aby získali partnera, uvedl wewb Birdspot.
Jste mě inspiroval. A vznesla jsem dotaz u odborníka, jak je to s pářením za letu. Uvádí se u rorýsů.
Dám vědět.
Alisterus 23
napsal(a):
Rorýs krom samotného hnízdění v podstatě vše zvládá ve vzduchu. Tedy i páření
Doplnění ke kopulaci ptáků.
Jak uvádí " Horák lutino " v převzatém textuzpůsob páření, tak dodám, že někteří papoušci třeba amazonek se páří jinak. Nenaskakuje na hřbetní stranu samice, ale páří se z boku, Na jedné noze sedí, druhá je na zádech samice. Proč tomu tak je u některých druhů papoušků nevím.
Páření v letu u rorýsů se desítky let uvádí a že si po opuštění hnízda už na zem nesednou.
Usadil jsem na domě rorýse v budkách. Po dvou letech zahnízdil jeden pár. Nyní po šesti letech pozorování a skoro každodením nahlížení do budek v době hnízdění byla loni vyvedena mláďata ze ze šesti budek. Mám o tom článek na iFAUNĚ.
Ještě před snůškou ptáci jeden nebo i celý pár přespávali v budkách. Za nevlídného počasí tam někdy byli i ve dne. Hnízdo mladí opouštěli postupně po jednom během 3 - 5 dnů.
Nevím jestli je nějaký doklad páření za letu. Dnes jsou v hnízdištích kamery, technika může dělat záběry i vysoko ve vzduchu. Rád bych si o tom něco přečetl. Zatím desítky let to literatura stále opisuje. Internet to převzal.
Alisterus 23, můžete napsat důvěryhodný zdroj informace o páření ve vzduchu ?
Mimo jiné například tady: https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/o-rorysovi/
Prolezl jsem i veškeré knihy české i zahraniční, které mám v knihovně a uvádí se to i tam.
Jinak na tohle téma jsem to v minulosti rozebíral s několika ornitology.
Alisterus 23
napsal(a):
Mimo jiné například tady: https://www.birdlife.cz/co-delame/vyzkum-a-ochrana-ptaku/ochrana-druhu/o-rorysovi/
Prolezl jsem i veškeré knihy české i zahraniční, které mám v knihovně a uvádí se to i tam.
Jinak na tohle téma jsem to v minulosti rozebíral s několika ornitology.
Děkuji za rychlou reakci.
Moudivláček
napsal(a):
Děkuji za rychlou reakci.
Není vůbec zač.
Naopak, líbilo se mi to zapochybování, o kterém jste se zmiňoval v posledním odstavci. Je z toho zřejmé, že Vás rorýsové hodně zajímají a dokážete zapojit svůj rozum a nehltáte jen bezmyšlenkovitě informace
Vnukl jste mi tímto myšlenku, že bych tuhle zajímavost zkusil probrat s kamarádem ( je to jeho práce i koníček, tak třeba nějaké nové studie jsou.
Izoš
XXX.XXX.168.75
Mě se ještě nešetřili proč to tak je
Alisterus 23
napsal(a):
Není vůbec zač.
Naopak, líbilo se mi to zapochybování, o kterém jste se zmiňoval v posledním odstavci. Je z toho zřejmé, že Vás rorýsové hodně zajímají a dokážete zapojit svůj rozum a nehltáte jen bezmyšlenkovitě informace
Vnukl jste mi tímto myšlenku, že bych tuhle zajímavost zkusil probrat s kamarádem ( je to jeho práce i koníček, tak třeba nějaké nové studie jsou.
Potvrzeno RNDr. Petrem Veselým, Ph.D. z JU. Jeho osobní několikaměsíční pozorování - rorýsi se za letu páří i spí.
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.87.118
Rorýsi se za letu páří i když RNDR. Ph.D. spí jak špalek.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rorýsi se za letu páří i když RNDR. Ph.D. spí jak špalek.
Ano. Od té doby, co se dávají ptákům vysílačky se záznamem pohybu, může RNDr. Ph.D. spát jako špalek.
clok
XXX.XXX.57.161
napsal(a):
Ano. Od té doby, co se dávají ptákům vysílačky se záznamem pohybu, může RNDr. Ph.D. spát jako špalek.
Kazdy si to dela jak uzna za vhodne :)
rorýsi v akci - a nelétají při tom
https://www.youtube.com/watch?v=iFrpfBU_-IM
to fakt nevím, ale youtube má vícero videí s rorýsi pářícími se v budce a ani jedno s pářením v letu
napsal(a):
rorýsi v akci - a nelétají při tom
https://www.youtube.com/watch?v=iFrpfBU_-IM
,
máte pravdu, je to informace, která se v učebnicích po desetiletí přepisuje. To, že se rorýsi ve vzduchu páří je jisté, sám jsem to mnohokrát pozoroval, dělají to často i nízko nad zemí. Co se spánku týče, to bylo jednoznačně doloženo až v posledních letech, kdy se rorýsům dávají vysílačky, které ukazují, že opravdu rorýsi tráví ve vzduchu nepřetržitě několik měsíců, pohybují se ve výšce několik kilometrů nad zemí a zjevně zde musí i spát.
mějte se
Odpověď RNDr Veselého z JU na mou otázku, jak to s pářením a spánkem rorýsů ve vzduchu je. Znám ho a věřím mu.
Což neznamená, že se nemůžou pářit i v budce.
napsal(a):
to fakt nevím, ale youtube má vícero videí s rorýsi pářícími se v budce a ani jedno s pářením v letu
Možná proto, že v budce se to natočí snáz? Viz výše.