Mam stmievac prepojeny cez astro hodiny. Vsetko funguje automaticky. Astro Hodiny vedia kedy je vychod a zapad slnka v kazdom rocnom obdobi a stmievac zabezpeci postupne rozsvietenie a zhasnutie lampy.
Ja mam nastavene rozsvietenie svetla rano pred siestou hodinou, kvoli krmeniu a den im predlzujem do deviatej vecera.
Konkretne teraz v zimnom obdobi to funguje tak, ze sa 5:50 v zaletoch postupne rozsvieti lampa a svieti az pokial vonku nie je prirodzene svetlo a okolo 8:00 sa lampa postupne vypne. A poobede cca 16:20 sa lampa zase postupne rozsvieti a o 21:00 sa pomaly zhasne.
V lete ked je vonku prirodzene svetlo uz o piatej rano, tak lampa je zhasnuta. Zapina sa az vecer okolo 20:00 podla svetelnych podmienok a 21:00 sa opat pomaly zhasne.
Dobrý den, já mohu doporučit toto https://www.t-led.cz/p/programovatelny-ovladac-usb-5ch-20a-pro-led-6182?gclid=Cj0KCQiAq5meBhCyARIsAJrtdr7iuAqz5DT_s_zw8d9Bk8nWQKghHnC_3qxx8CMdpkImM2krxr5Ea-4aAlXOEALw_wcB
Přes počítač nahrajete časy kdy se má rozsvítit a jak dlouho to má trvat. Je možné to i ruzně nastatovat vícekrat během dne.
WiFi žárovka za cca 230kc...mám jich několik...nastavím východ slunce jak potřebuju..Posilam foto jako vypadá.
kakapo2
napsal(a):
WiFi žárovka za cca 230kc...mám jich několik...nastavím východ slunce jak potřebuju..Posilam foto jako vypadá.
Mám to pěkně popsané,každou žárovku můžu ovládat z mobilu,nebo nastavit automaticky,jako ten východ slunce, stmívání...
Alisterus 23
napsal(a):
Také mám používám tuhle žárovku, jakou Vám doporučil "kakapo2" a je to skvělé, rychlé, levné a spolehlivé řešení s jednoduchou přehlednou aplikací.
Ta aplikace a ty WiFi zařízení co se pomocí ní ovládají jsou super... ovládám přes to žárovky, teploměry.Mám v každém chovatelském zařízení WiFi teploměry a můžu se kdykoliv,kdekoliv podívat v mobilu kolik tam mám stupňů,nebo kolik bylo kdykoliv před tím Taky přes to ovládám zásuvky.To je super spořící věc.Kromě jiného mám přes tu WiFi zásuvku zapnutý třeba velký pultový mrazák na dobroty pro moje papoušky.Mám tam nastavené aby mi mrazák spínal pouze v době kdy je aktivovaný levný tarif.Při drahém tarifu se prostě mrazák nezapne. Bohatě to vystačí aby byl stále namrazený. A taky mám přehled o aktuální spotřebě elektrické energie toho mrazáku, nebo vidím jaká byla spotřeba kterýkoliv den před tím,nebo třeba za celý měsíc.Vše objednávám z Číny,takže je cena cca poloviční jako u nás.Třeba ta zásuvka stojí u nás cca 440kc,já jsem schopný ji sehnat za třeba 270 Kč i s poštovným.Kdyby někdo měl zájem tak můžu přivést někam na burzu až pojedu,objednávám navíc,protože každou chvíli u nás někdo něco chce,nebo můžu objednat jakékoliv množství a cca za tři týdny je to tu.Na burze ukážu a vysvětlím jak s nastavením.Přeji hezký den
kakapo2
napsal(a):
Ta aplikace a ty WiFi zařízení co se pomocí ní ovládají jsou super... ovládám přes to žárovky, teploměry.Mám v každém chovatelském zařízení WiFi teploměry a můžu se kdykoliv,kdekoliv podívat v mobilu kolik tam mám stupňů,nebo kolik bylo kdykoliv před tím Taky přes to ovládám zásuvky.To je super spořící věc.Kromě jiného mám přes tu WiFi zásuvku zapnutý třeba velký pultový mrazák na dobroty pro moje papoušky.Mám tam nastavené aby mi mrazák spínal pouze v době kdy je aktivovaný levný tarif.Při drahém tarifu se prostě mrazák nezapne. Bohatě to vystačí aby byl stále namrazený. A taky mám přehled o aktuální spotřebě elektrické energie toho mrazáku, nebo vidím jaká byla spotřeba kterýkoliv den před tím,nebo třeba za celý měsíc.Vše objednávám z Číny,takže je cena cca poloviční jako u nás.Třeba ta zásuvka stojí u nás cca 440kc,já jsem schopný ji sehnat za třeba 270 Kč i s poštovným.Kdyby někdo měl zájem tak můžu přivést někam na burzu až pojedu,objednávám navíc,protože každou chvíli u nás někdo něco chce,nebo můžu objednat jakékoliv množství a cca za tři týdny je to tu.Na burze ukážu a vysvětlím jak s nastavením.Přeji hezký den
Například takhle vidím přehledně spotřebu lednice.Nebo na vánoce mám přes 4 ty zásuvky zapojeno vánoční osvětlení.Lechce v mobilu nastavím kdy a co se má rozsvítit a pak zhasnout. Vidím kolik spotřebují Někdo se ptá proč mám tolik světýlek,že mi to sežere moc peněz Ale když mu povím ,že mi celkem 240 metrů světýlek za ten cca měsíc svícení 8 hodin denně spotřebovalo elektriky za asi 50 Kč tak nevěří