Venca3

XXX.XXX.31.221
Karky

XXX.XXX.79.234
Standartní korely, přírodní šedé, bělohlave šedé, šedé stepitelne na bělohlave.
mláďata 2023
lupus4
napsal(a):
to bude Brillant Whitetail
čistě bílý by byl snow white
Presne tak. Sú po brilantových - selektívny chov. Preto tam vždy viac-menej presvitá kresba dokonca aj pri jedincoch s červeným okom. Čisto bielych (bez náznaku kresby) som ešte nevidel.
Ale to je na inú diskusiu
Alexandr malý
Dominat Aqua straka /recesiv straka
Dominant recesivní straka
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,
já na své odchovy teprve čekám. Očekávám líhnutí někdy kolem středy. Ovšem rozhodl jsem se po letech vrátit k neofémám tyrkysovým. Jako kluk jsem choval tyto žluté (dilute) a rád bych si je pořídil. Ovšem jak jsem zjistil, jsou nedostatkové a takřka nesehnatelné. Zatím mám jen kontakt ze Slovenska. Tak kdyby se tu objevil chovatel od nás, rád bych si rezervoval případné odchovy.
Moc děkuji
V loni sestavený mladý pár..., venkovní voliera se zaletem bez vytápění...
Škoda, že nejde vkládat video...
Držte palce..
Kaka
Letošní mláďata
2.0 kobalt
0.1 modrá/rec. straky
0.1 modrý wkws
0.1 violet kobalt
1.0 violet wkws//opalin
0.1 Violet kobalt
3.1 zelená recesiv straka/modre, zelený kobalt recesiv straka/ modré
1.0 kobalt recesiv straka
1.0 zelená dominant Straka/recesiv straka/modré
1.0 kobalt dominant recesiv Straka
0.1 violet Aqua dominant Straka/recesiv straka
3.0 violet //pallid
2.0 lutino
0.1 Albino
0.1 violet pallid
0.1 violet wkws opalin
1.1Alexandr velký/ modré
shorty102
napsal(a):
Letošní mláďata
2.0 kobalt
0.1 modrá/rec. straky
0.1 modrý wkws
0.1 violet kobalt
1.0 violet wkws//opalin
0.1 Violet kobalt
3.1 zelená recesiv straka/modre, zelený kobalt recesiv straka/ modré
1.0 kobalt recesiv straka
1.0 zelená dominant Straka/recesiv straka/modré
1.0 kobalt dominant recesiv Straka
0.1 violet Aqua dominant Straka/recesiv straka
3.0 violet //pallid
2.0 lutino
0.1 Albino
0.1 violet pallid
0.1 violet wkws opalin
1.1Alexandr velký/ modré
Jen škoda, že neuvádíte druh papoušků.
Kanáři Achát červený intenzivní A.týden po vylétnutí 4ks.
Teď ještě zčervenat jako rodiče 😊
Zdravím,
nedávno jsem sem dával foto, jak se pojímají moji mladí kakadu růžový, V budce se objevilo první vejce, doufám, že budou přibývat...
Pro mě událost, protože se jedná o mladý pár a moje první papoušky v "této kategorii" a stále se beru za začátečníka..
Doplňek : dnes jsem se tam po 3 dnech podíval a už jsou tam 2 ks plus mrkev :-))
kaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54
Ka-ka
napsal(a):
Zdravím,
nedávno jsem sem dával foto, jak se pojímají moji mladí kakadu růžový, V budce se objevilo první vejce, doufám, že budou přibývat...
Pro mě událost, protože se jedná o mladý pár a moje první papoušky v "této kategorii" a stále se beru za začátečníka..
Doplňek : dnes jsem se tam po 3 dnech podíval a už jsou tam 2 ks plus mrkev :-))
kaka
Doufám,že jste tu mrkev po vyfocení odstranil-možnost rozbití vajíček!
Ka-ka
napsal(a):
Zdravím,
kaka
Mrkev je drahá ,snad se vám rozmnoží ,jinak gratulace a držím palce ,moji zatím nic.

Kakaďaci, pěkně agresivní, nejde ani nakrmit, kontrola budky s kapucí na hlavě 😃
První odchovy roku 23. Mladí samci edged v opalinu a jeden vymodlený modrý dilut. Uvidíme jak budou vypadat po přepeření...
zdenek
napsal(a):
3x alexander rudohlavý, nedají se vyfotit - pokaždé zmizí v budce, i s rodiči ☺ chovný pár je z roku 2007 !!! každý rok spolehlivě vychovává mladé, někdy i 5 v jednom hnízdě. Super papoušci, tichý a velice klidní.
Můj pár rudohlavých je z roku 2005 a přesně jako u vás, teď mají v budce 3 mladé. Odchov 5 ti mladých jsem měl jen jednou, většinou mívají 4 mladé. Vaše hodnocení na ně sedí, nejklidnější papoušci co jsem kdy měl. Před třemi roky jsem si pořídil kogny a to je pravý opak, když jdu k voliéře tak se chovají jak kdybych je chtěl chytat, hrozní divočáci.
Konečně to vypadá, že se dočkám odchovu blackwings andulek. Do teď jsem odchoval jen štěpky. Snad se vyvedou, pár hnízdí poprvé, tak nechci nic zakřiknout...
Mladý zpěvák od páru
1,0 D.S. pallid/modrá, oranž, recesivní straku, opalín? x 0,1 modrá pallid opalín/oranž?
Tak sem zvědavý co to bude zač 😉

Vypadá to, že se to u kakadu růžových zklidnilo, skončili jsme nakonec u 4 vajíček, tak to snad dopadne...
A vedle ve voliere jsou vylihle 4 mláďata od horaku pastel..
Ještě jsou tam 2 vajíčka...
Držte palce
Kaka
Mladá odstavená SF TCB antracit - opalino samička. Jeden z mých snů. Cesta byla složitá. Matka mladé nekrmila a byl jsem nucen vejce podložit pod náhradní samice. Nakonec se tuhle jedinou povedlo zachránit a teď bude okrasou mého chovu.
PapaAus
napsal(a):
Mladá odstavená SF TCB antracit - opalino samička. Jeden z mých snů. Cesta byla složitá. Matka mladé nekrmila a byl jsem nucen vejce podložit pod náhradní samice. Nakonec se tuhle jedinou povedlo zachránit a teď bude okrasou mého chovu.
Viděl bych to spíše na SF Modrá TCB antracit opalinová...Co vy na to, je to tak? V kombinaci s černokřídlými to může být ještě zajímavější odchov než máte. Gratulace.
Je to přesnější název :-)
Kombinovat antracit s černokřídlými v plánu mám, ale zatím bez tcb. Jelikož vlastním antracit samce štěpitelného na tcb, budou další kroky směřovat k pokusu o DF a o rovnou verzi. Poté, když se zadaří s tcb a bw, tak možná se odhodlám i k těmto kombinacím mezi sebou. Ovšem v mém malochovu to nebude tak rychlé.
PapaAus
napsal(a):
Je to přesnější název :-)
Kombinovat antracit s černokřídlými v plánu mám, ale zatím bez tcb. Jelikož vlastním antracit samce štěpitelného na tcb, budou další kroky směřovat k pokusu o DF a o rovnou verzi. Poté, když se zadaří s tcb a bw, tak možná se odhodlám i k těmto kombinacím mezi sebou. Ovšem v mém malochovu to nebude tak rychlé.
Je to především správný název . Nebál bych se kombinace modrá antracit TCB BW. Vidím na vašem současném odchovu, který jste zde prezentoval, značný nárůst podílu černého melaninu na křídlech. Ten by se dal významně podpořit genem BW. V kombinaci s TCB by vám mohl vyjít z této kombinace krásně kontrastní pták se světlým tělem a uhlově černými křídly...To spíš ten opalinový gen, ten by jsem si ještě rozmyslel. Hodně úspěchů v dalším chovu.
hernajs
napsal(a):
Je to především správný název . Nebál bych se kombinace modrá antracit TCB BW. Vidím na vašem současném odchovu, který jste zde prezentoval, značný nárůst podílu černého melaninu na křídlech. Ten by se dal významně podpořit genem BW. V kombinaci s TCB by vám mohl vyjít z této kombinace krásně kontrastní pták se světlým tělem a uhlově černými křídly...To spíš ten opalinový gen, ten by jsem si ještě rozmyslel. Hodně úspěchů v dalším chovu.
Děkuji za pochvalu...
ještě si nejsem jist s tou modrou...spíš šedá antracit...protože modrá antracit je taky trochu rozdíl. Stejně jako modrá šedá...v těch názvech stále trochu plavu, to přiznávám. Andulky dělám pocitově, jak se říká srdcem :-)
Kontrola snasky kakadaku růžových..
Na vejcich sedí víc sameček.., teď to vylepšil pérem a zabincem..
Držte palce...
Kaka
Tms

XXX.XXX.252.131
Kanár Achát červený intenzivní A, druhé hnízdo❤️😉poslední foto rodiče oba A.
Některé odchovy jsou vážně o štěstí. Zvlášť pokud teprve objevujeme, co vše rodiče nosí...krom štěpení na opalin v sobě samec nosí V faktor.
Krásný violet blackwings, už se těším na vylétnutí..
Před nedávnem jsem se vrátil, po mnoha desetiletích, k chovu andulek. Mám i nějaké odchovy, které nejsou úplně běžné. Foto 1-4 je mládě 1F lemovaný modrý TCB a 5-7 je 0,1 1F tmavá žlutolící modrá TCB. Uvidíme po přepeření, ale již teď jsou pěkné. Alespoň pro mně...
parrotss
napsal(a):
Před nedávnem jsem se vrátil, po mnoha desetiletích, k chovu andulek. Mám i nějaké odchovy, které nejsou úplně běžné. Foto 1-4 je mládě 1F lemovaný modrý TCB a 5-7 je 0,1 1F tmavá žlutolící modrá TCB. Uvidíme po přepeření, ale již teď jsou pěkné. Alespoň pro mně...
Ta žlutolící TCB je pěkná kombinace...asi ji musím mít :-)
Neofema modrohlavá - šedo-zelené, čierna, modrá, lutino
Neofema burková - rubino

První výlet bw andulek. Rovný fialový samec a zelena opalina. Ta tmavá v křidlech mně hodně potěšila. Uvidime jak budou pokračovat. Zda sameček bude vlnkovaný i na břiše.
Korely :
CF lutino, CF bílá černooká, CF straky.
PF perlové.
Bělohlavé : šedá, bílá černooká, albino,
straky
Penanti přírodní,Kakadu růžový, Amazoňan modročelý, Alexandři malý,Korely...
Papagáje červenokrídle 4 mladé zo 4 vajec, TCB, Krajkové andulky, latamy 4 oplodnenych vajec
Samička kakadu růžový si vykloubila nohu, je vidět její ortéza...
3 její vajíčka jsem dal pod korely, které sedí a hlídají...
1 vajíčko jsem dal k papoušek nádherný... jeji 4 vajíčka se vylihla zbývá ještě 1 její vajíčko a vajíčko od kakadaku...
Jsou tam i 4 mladí horaci...
Držte palce ať se z kakadu něco povede...
Kaka
Moje letošní rosely. V hnízdě mám 2x modrý pastel( nejistý na opalín a černou ) 1x modrý opalín( nejistý na černou a pastel) 1x přírodní ( nejistý na černou , modrou , opalín , pastel) 1x opalín pastel straka ( nejistý na černou a modrou ), 1x černý opalín straka ( nejistý na modrou a pastel )
Martin-rosely
napsal(a):
Moje letošní rosely. V hnízdě mám 2x modrý pastel( nejistý na opalín a černou ) 1x modrý opalín( nejistý na černou a pastel) 1x přírodní ( nejistý na černou , modrou , opalín , pastel) 1x opalín pastel straka ( nejistý na černou a modrou ), 1x černý opalín straka ( nejistý na modrou a pastel )
Martine pěkně barevný odchov i v tom je kouzlo chovu mutačních ptáku a kolikrát není o překvapení nouze.Jaký je tvůj chovný pár?
petajz
napsal(a):
Martine pěkně barevný odchov i v tom je kouzlo chovu mutačních ptáku a kolikrát není o překvapení nouze.Jaký je tvůj chovný pár?
Děkuji . A proto to dělám. Baví mě hrát si s genetikou a čekat co bude v hnízdě . Chovný pár je 1,0 straka/ černá modrá opalín pastel x 0,1 opalín / černá modrá pastel