Pavel381
napsal(a):
Možná jsem dotaz špatně formuloval jde mě o to aby mě papoušci neuletěli z voliéry ven, což se mě bohužel už stalo že mě proletěli u nohou ven🤨
Chovám vtáky više 50-rokov aj večom počťe ale ešťe my neuluťel zvoliery ani jeden.mám chovnu chodbu všade,tak može my vileťet do chodby.
Pokud máte místo, tak udělejte přechodovou komoru. Případně se nechá udělat i dovnitr. Nevím, jak máte řešenou voliéru, tak se těžko radí.
Santi
napsal(a):
Pokud máte místo, tak udělejte přechodovou komoru. Případně se nechá udělat i dovnitr. Nevím, jak máte řešenou voliéru, tak se těžko radí.
4,5m dlouhou,2m vysokou a 90cm širokou, mám těm andulky a korely, bohužel menší chodbička mě zmenší voliéru, přemýšlel jsem otvírání dveří ven a do dveří nahusto tak co 5cm řetízek... potřebuji inspiraci
Pavel381
napsal(a):
4,5m dlouhou,2m vysokou a 90cm širokou, mám těm andulky a korely, bohužel menší chodbička mě zmenší voliéru, přemýšlel jsem otvírání dveří ven a do dveří nahusto tak co 5cm řetízek... potřebuji inspiraci
Řešil bych to přechodovou komorou. Nemusí být moc velká. Jedny dveře dovnitř, druhé ven a protilehle. Jak často do voliéry musíte? Máte vnitřní zálet, který se dá zavřít? Píšete andule a korely. Když jim vezmete půl metru z proletu, tak to není zas tak hrozné. Zůstanou jim ještě 4m. Ještě ovšem záleží na počtu osazenstva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.2
Nechápu proč máte obavy z úletu ptáků z voliéry 4,5 m dlouhé,aby se jim to mohlo podařit musel by jste tam lézt jako slon.Chodit do voliéry přes řetízky-to bude paráda.
Pavel381
napsal(a):
Zdravím, dá někdo inspiraci jak vyřešit vchod do voliery? Myslím ti jak máte vyřešeno otvírání dveří dovnitř nebo ven a jestli tam máte nějaký závěs. Děkuji
Já mám dveře cca 160 x 60. Otvírají se dovnitř. Ve voliéře mám korely, andulky a zebřičky. Za desítky let chovu jedna andulka uletěla. Než jdu do voliéry, tak dám něco zeleného ( listy ) na pletivo dál od dveří, aby je od nich odlákal.