Kakariki
Prodám Kakariki modrého - Letošní kroužkované.
500 KčNatali.Salvatore
XXX.XXX.124.76
Dobrý den potřebuji pomoct. Mám samičku kakariki. Koupila jsem ji v super zoo, řekli mi že má 1 rok, asi po 3 měsících co jsem ji měla doma, tak začala snášet vejce a od té doby snáší nepřetržitě, zkoušela jsem ji vejce nechávat i je odebírat ale ani jedno nepomohlo, pořád sedí na vejcích a přestala se zajímat o věci o které se zajímala předtím, už ji mám jeden rok, takže by měla mít roky 2 pokud v obchodě nelhaly. Samečka k ní nemám ale i tak se neustále paří na bidle. Za tu dobu co ji mám, snesla už přes 40+ vajec. I když má své vejce v kleci a sedí na nich, tak neustále snáší další vejce.
Zdravím, možná by byl prodej na místě a kakarici opravdu hodně moc pelichají a často a k tomu ještě je nutné mít na dně kleci drn trávy nebo většinu času tráví na zemi a hrabou. Je to jejich přirozené chování a zabaví je. A k tomu velkému problému snášení, tolik vajíček je neskutečné, vysilující a velká ztráta vápníku. Nutné podání Calcivet nebo Calcium-lux do vody. Změnit krmení - nahý oves, lesknice, proso, klasové proso. V žádném případě měkké krmivo, vaječné míchanice, naklíčené zrní, ovoce a tučná semena (slunečnici, ořechy). Zkrátit délku dne, stačí jí 8h - zakrýt černým hadrem klec. Změňte vybavení klece - jinak bidla, misky, umístění = ztráta „pohodlného a bezpečného teritoria“. Žádné budky, krabičky, úkryty. Pak je poslední možnost - veterinář a
hormonální implantát (např. Suprelorin). Aplikuje se malý implantát pod kůži (podobně jako čip), který bezpečně vše utlumí a vrátí k normálu. Vydrží asi 1rok a cena asi 6tisíc. Ale tohle bych řešil u mnohem vzácnějších druhů. Zappe