Jak zajistit vlhkost v budkách.

Ostatní australští papoušci
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.2.2023 09:36
martin1147

XXX.XXX.61.164

Dobrý den. Chci se zeptat zkušenějších chovatelů, jakým způsobem zajistit dostatečnou vlhkost v budkách aby nezaschly vajíčka. Děkuji všem kteří tu napíši jak oni to praktikují.

14.2.2023 10:10
bb-k

XXX.XXX.13.154

Navrtat dírky do dna, dvojité dno a mezi misku s vodou a nebo sem tam rozprašovačem do vletového otvoru. 🤔Jen u hnízdění doma, venku nic😉🦜

14.2.2023 12:17
orfik

XXX.XXX.70.49

Navrtat do dna otvory(cc2mm průměr),přes ně zespodu namontovat víčko z přesnídávky s vystřiženým otvorem tak,aby překryl otvory v budce a přišroubovat skleničku s trochou vody.Takto jsem to aplikoval roky v paneláku.V budkách ve venkovních voliérách není nutné nic.

14.2.2023 12:57
bb-k

XXX.XXX.13.154

Dobrý a jednoduchý nápad 👍🦜🥳

14.2.2023 17:42
supik99

XXX.XXX.64.140

Budku pravidelně mokřím rukou vždy v úterý a v sobotu. Cca malý proud vody do dřezu a z něj pak nabírám rukou vodu a cákám do budky kolem vajec i na ně. Cca 3x-4x jedno vlhčení. A papoušíčkům ani nevadí že jsou uvnitř budky, odstoupí na stranu.
PS: loni jsem si koupila teraristický vlhkoměr a strčila měřidlo do budky. Tak jsem sledovala vlhkost přesněji a podle toho vlhčila. Kupodivu si ho papoušíčci nevšímali.

16.2.2023 13:50
martin1147

XXX.XXX.61.164

Papoušky chovám celoročně ve venkovních voliérách a ne jednou se mi stalo že pár dnů před vylíhnutím papoušků zpěvavých vajíčka zaschly. Proto ten můj dotaz na vlchkost v budkách.

16.2.2023 17:18
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Dobrý den. Já dávám rašelinu s hoblinami a úplná spokojenost, při vyšších teplotách se samice vykoupe a pak jde do budky, rašelina velmi dobře drží vlhkost a je také pravda, že v kmenových budkách je stabilnější vlhkost a já mám jen kmenové a jsou umístěny ve zděném záletu kde je pořád stín a teplota nižší než venku.

18.2.2023 09:35
z jarda

XXX.XXX.52.239

Zdravím, teda, když je chováte venku, tak to by neměl být až tak velký problém, ale zase záleží na venkovní teplotě. Když jsou tropické vedra nebo už dlouho horké dny, tak vám nic nezbude jen vlhčit rozprašovačem nebo i hadicí! A o to víc, když máte budky venku ve výletech!
Ale typy předemnou jsou také výborné.
S pozdravem Zappe

18.2.2023 10:43
atobajus

XXX.XXX.195.189

martin1147 napsal(a):
Papoušky chovám celoročně ve venkovních voliérách a ne jednou se mi stalo že pár dnů před vylíhnutím papoušků zpěvavých vajíčka zaschly. Proto ten můj dotaz na vlchkost v budkách.

Spíše než řešit vlhkost v budkách bych při případných a opakovaných problémech poslal mrtvá a nevylíhlá mláďata na pitvu. Tam vám určí bakterii nebo bakterie, které vám způsobují při odchovu mláďat problém a na doporučení přeléčíte chov vhodným lékem.

Přidejte reakci

Přidat smajlík