Přijmeme papoušky, hledáme

Do azylu zvířat jsme přijali staršího samečka Amazoňana Modročelého a hledá...
Budku pravidelně mokřím rukou vždy v úterý a v sobotu. Cca malý proud vody do dřezu a z něj pak nabírám rukou vodu a cákám do budky kolem vajec i na ně. Cca 3x-4x jedno vlhčení. A papoušíčkům ani nevadí že jsou uvnitř budky, odstoupí na stranu.
PS: loni jsem si koupila teraristický vlhkoměr a strčila měřidlo do budky. Tak jsem sledovala vlhkost přesněji a podle toho vlhčila. Kupodivu si ho papoušíčci nevšímali.
Dobrý den. Já dávám rašelinu s hoblinami a úplná spokojenost, při vyšších teplotách se samice vykoupe a pak jde do budky, rašelina velmi dobře drží vlhkost a je také pravda, že v kmenových budkách je stabilnější vlhkost a já mám jen kmenové a jsou umístěny ve zděném záletu kde je pořád stín a teplota nižší než venku.
Zdravím, teda, když je chováte venku, tak to by neměl být až tak velký problém, ale zase záleží na venkovní teplotě. Když jsou tropické vedra nebo už dlouho horké dny, tak vám nic nezbude jen vlhčit rozprašovačem nebo i hadicí! A o to víc, když máte budky venku ve výletech!
Ale typy předemnou jsou také výborné.
S pozdravem Zappe
martin1147
napsal(a):
Papoušky chovám celoročně ve venkovních voliérách a ne jednou se mi stalo že pár dnů před vylíhnutím papoušků zpěvavých vajíčka zaschly. Proto ten můj dotaz na vlchkost v budkách.
Spíše než řešit vlhkost v budkách bych při případných a opakovaných problémech poslal mrtvá a nevylíhlá mláďata na pitvu. Tam vám určí bakterii nebo bakterie, které vám způsobují při odchovu mláďat problém a na doporučení přeléčíte chov vhodným lékem.