Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

papouscims

26.3.2023 13:13
papouscims

XXX.XXX.55.43

Zdravíčko, dlouho uvažuji o pořízení chovného páru ink, zajímalo by mě, jaký máte názor na jejich cenu, protože jsem četl nějaké diskuse z roku 2013, kde většina lidí tvrdila, že cena půjde rapidně dolů, ale cena je pořád stejná. Dále zde psali, že každý, kdo chtěl inky, tak je už má, proto nevím, jestli když se mi podaří odchovat mladé, tak je vůbec dokážu udat. Zajímal by mě váš názor nyní... (O 10 let později).

Koukám na inzeráty a moc jich tu není, nějaký starý samec, to bych se bál, že by mi zabil samici, takže nejspíš budu muset sehnat někde mladé ze zahraničí.

Díky a chovu zdar!

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.3.2023 15:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

papouscims napsal(a):
Zdravíčko, dlouho uvažuji o pořízení chovného páru ink, zajímalo by mě, jaký máte názor na jejich cenu, protože jsem četl nějaké diskuse z roku 2013, kde většina lidí tvrdila, že cena půjde rapidně dolů, ale cena je pořád stejná. Dále zde psali, že každý, kdo chtěl inky, tak je už má, proto nevím, jestli když se mi podaří odchovat mladé, tak je vůbec dokážu udat. Zajímal by mě váš názor nyní... (O 10 let později).

Koukám na inzeráty a moc jich tu není, nějaký starý samec, to bych se bál, že by mi zabil samici, takže nejspíš budu muset sehnat někde mladé ze zahraničí.

Díky a chovu zdar!

Pokud se vám líbí tak si je pořiďte 🤷a jestli máte strach jestli prodáte mladé nebo ne tak od nich neodchovavejte 🤷jednoduché ne ?

26.3.2023 16:52
lavice

XXX.XXX.225.114

papouscims napsal(a):

Díky a chovu zdar!

Přemýšlej dalších 10 let, ale nad svým dotazem.

26.3.2023 17:15
lada123

XXX.XXX.235.98

Z dotazu, to chápu tak že chce Inky a rozhodně bude chtít z nich zbohatnout 😁

26.3.2023 18:00
Miroslav Bláha

XXX.XXX.6.7

papouscims napsal(a):

Díky a chovu zdar!

A myslíte si, že Vám někdo ten chovný pár prodá ? 😅😅😅

Neregistrovaný uživatel

26.3.2023 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

papouscims napsal(a):

Díky a chovu zdar!

Každý kdo chtěl INKY už je má,proto nevím proč zrovna já po mnoha letech ani peříčko?Vy musíte být hodně mladý,když ne tak velmi naivní.

26.3.2023 21:54
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Přeji Vám hodně štěstí ve vašich plánech, ale musím Vám popsat i druhou stranu jejich chovu, zaprvé musíte sehnat mladý nepříbuzný pár, starší 100% chovný vám nikdo neprodá, zadruhé musíte mít dobré sousedy, tedy pokud je nechcete trápit ve sklepě jak to někteří chovatelé dělají ,Inkové jsou hodně hluční a zatřetí, byl jsem u pár chovatelů ,první odchoval mladé po 7 letech ,druhému při toku samec zabil samici po 5 letech chovu a třetí zjistil, že po 4 letech nemá pár ale dva samce i když měl uděláno DNA, nevím jaké máte chovatelské zkušenosti s papoušky .Já chovám a odchovávám už 35 let různé menší a střední druhy papoušků ,ale když jsem si pořídil papoušky Kakadu zjistil jsem, že je to jiná liga, co se týká jejich psychiky a přístupu k nim, jsou velice vnímaví náladoví a někdy i dost hluční, agresívní a nepředvídatelní, nechci vás odrazovat od vašich plánů ,jen jsem chtěl popravdě napsat ,že jejich chov i odchov není většinou jednoduchý, samozřejmě že se najde chovatel který má štěstí, ale to je většinou výjimka a takové páry se neprodávají.

papouscims

27.3.2023 15:32
papouscims

XXX.XXX.225.45

Horák lutino napsal(a):
Přeji Vám hodně štěstí ve vašich plánech, ale musím Vám popsat i druhou stranu jejich chovu, zaprvé musíte sehnat mladý nepříbuzný pár, starší 100% chovný vám nikdo neprodá, zadruhé musíte mít dobré sousedy, tedy pokud je nechcete trápit ve sklepě jak to někteří chovatelé dělají ,Inkové jsou hodně hluční a zatřetí, byl jsem u pár chovatelů ,první odchoval mladé po 7 letech ,druhému při toku samec zabil samici po 5 letech chovu a třetí zjistil, že po 4 letech nemá pár ale dva samce i když měl uděláno DNA, nevím jaké máte chovatelské zkušenosti s papoušky .Já chovám a odchovávám už 35 let různé menší a střední druhy papoušků ,ale když jsem si pořídil papoušky Kakadu zjistil jsem, že je to jiná liga, co se týká jejich psychiky a přístupu k nim, jsou velice vnímaví náladoví a někdy i dost hluční, agresívní a nepředvídatelní, nechci vás odrazovat od vašich plánů ,jen jsem chtěl popravdě napsat ,že jejich chov i odchov není většinou jednoduchý, samozřejmě že se najde chovatel který má štěstí, ale to je většinou výjimka a takové páry se neprodávají.

Pánbůh zaplať za normální odpověď, už jsem myslel, že tady budu číst jen velmi konstruktivní kritiku od,,andulkářů". Rizika znám, vím, není to jednoduché, přesto si věřím.😄 Doufal jsem, že se tu rozběhne zajímavá debata jako před 10 lety, ale bohužel... Diskutovalo se tu o cenách, odchovech atd., to už se asi opakovat nebude.

27.3.2023 15:47
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

papouscims napsal(a):
Pánbůh zaplať za normální odpověď, už jsem myslel, že tady budu číst jen velmi konstruktivní kritiku od,,andulkářů". Rizika znám, vím, není to jednoduché, přesto si věřím.😄 Doufal jsem, že se tu rozběhne zajímavá debata jako před 10 lety, ale bohužel... Diskutovalo se tu o cenách, odchovech atd., to už se asi opakovat nebude.

Navštivte pár chovatelů, možná se s Vámi podělí o své chovatelské zkušenosti.

28.3.2023 09:50
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, tak v inzerci ze včerejška, ale já bych určitě sháněl mladé kusy a raději bych si počkal! Málokdo vám řekne čistou pravdu proč je prodává! S pozdravem Zappe

Prodám Kakadu inka
Pár 16/16.
+420 604402117

CENA
Dohodou
Zadavatel - Kontakt

Zdeněk Bobek (další inzeráty od tohoto uživatele)
+420 604402117
Mělník, okr. Mělník

28.3.2023 15:54
milanplšek

XXX.XXX.231.177

papouscims napsal(a):

Díky a chovu zdar!

No řekl bych že ptát se jestli a za kolik prodáte odchov je uplně zbytečny protože než je koupíte než vám pohlavně dospěji a když budete mít štěstí že vám žadnej neuhyne tak se možna dočkáte mladých za 5-6 roku a to muže být zase všechno jinak. Tak že jestli se vám libí tak si je prostě kupte a nic neřešte. Moje 40 letá zkušenost. Chovu zdar Plšek

28.3.2023 19:47
kubanec

XXX.XXX.152.248

No ten vas dotaz jsem nejak nepochopil docela legrace

cefar

28.3.2023 21:44
cefar

XXX.XXX.146.53

Horák lutino napsal(a):

Dobrý den, mohu se zeptat dle Vašich zkušeností zda jsou Inkové o hodně hlučnější než růžáci?

28.3.2023 21:51
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Inkové jsou o trochu hlasitější a problémovější než Kakadu růžoví, ale nemusí to být vždy pravidlem. Záleží na povaze chovaných papoušků. Ani lidé nejsou všichni stejné povahy. .

cefar

28.3.2023 22:03
cefar

XXX.XXX.146.53

Děkuji za pohotovou reakci, jednalo se mi spíš o klasické vítání dne a večerní loučení na růžové jsou sousedi už zvyklí, tak jestli bych je moc netrápil, kdybych se někdy posunul o level dál. Děkuji za váš čas

5008.

28.3.2023 22:58
5008.

XXX.XXX.228.41

Inkové jsou teda rozhodně o dost hlučnější než růžáci

koj.

29.3.2023 14:39
koj.

XXX.XXX.184.99

papouscims napsal(a):

Inky mám 10.rokem... poprvé odchov v roce 2020 bez problémů až na bidlo, 2021 jsem musel dokrmit protože mláďata extrémně škubaly a v roce 2022 se nějak nesešli v toku a než jsem to zjistil a stihnul zasáhnout tak samec samici zabil - rozklovaná hlava a téměř amputované křídlo. Měl jsem je spolu od mláďat, krásně si sedli, voliéra 8x2 a 2,5 výška, vnitřní část 3x2... Za těch x let se v jejich okolí vubec nic nezměnilo, přesto co rok to jiná reakce...

Takže letos s novou samicí a uvidíme co bude, zatím se úspěšně ignorují, což u starších ptáků osobně považuji za úspěch. Takže asi tak... Ptát se, jestli udám v pohodě odchovy není vůbec na místě.

29.3.2023 16:39
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ptát se, jestli udám v pohodě odchovy není vůbec na místě

zajíci se taky počítají až po honu

1.4.2023 10:41
kubanec

XXX.XXX.152.248

Jen pro zajímavost jaká byla cena za mláďata v roce 22 ? Samec samice napíše někdo reálnou cenu ? Hlavně nepište že si to každý cení jinak díky za odpověď

1.4.2023 11:51
lavice

XXX.XXX.225.114

kubanec napsal(a):
Jen pro zajímavost jaká byla cena za mláďata v roce 22 ? Samec samice napíše někdo reálnou cenu ? Hlavně nepište že si to každý cení jinak díky za odpověď

Najděte si ve vyhledávači inzerce zpětně chovatele kteří něco nabízí, zavolejte si a hned budete mít jasno.

1.4.2023 12:25
kubanec

XXX.XXX.152.248

Když je v blízké době nemám v plánu kupovat nebudu nikam volat a vyzvídat za kolik minulej rok prodávali......

1.4.2023 13:15
lavice

XXX.XXX.225.114

kubanec napsal(a):
Když je v blízké době nemám v plánu kupovat nebudu nikam volat a vyzvídat za kolik minulej rok prodávali......

Když nemáte v plánu je v blízké době kupovat tak proč se ptáte.U těchto kakadů nebude stejná cena záleží kolik bude odchovů.Takže reálná cena nebude stejná. Všeobecně je samců méně. Jedině si objednat v loro parku.

1.4.2023 15:31
kubanec

XXX.XXX.152.248

No protože vy by jste to zrovna mohl vědět protože furt něco kupujete a za chvíli prodáváte tak mě zajímala orientační cena

papouscims

1.4.2023 16:51
papouscims

XXX.XXX.225.9

Z loro parku pár za 200 000, v Česku tak 160 000.

2.4.2023 11:25
milanplšek

XXX.XXX.231.74

papouscims napsal(a):
Z loro parku pár za 200 000, v Česku tak 160 000.

a jde to aj bez kecu

4.4.2023 08:13
V.N.

XXX.XXX.50.250

Prodá ale taky zaplatí lze v zahraničí koupit...úmrtí chovatele a jiné důvody prodeje třeba hledat

16.5.2023 16:15
romanza

XXX.XXX.228.21

papouscims napsal(a):

Díky a chovu zdar!

Dobrý den, cena by šla dolů, pokud budou jednoduché odchovy a bude inků na trhu více, jinak je to tak, že starší samec se prodává z nějakého důvodu proč neodchovává (agresivní, nepojímá, vynáší/rozbíjí vajíčka, zabíjí mladé v budce, atd., taky někdo z osobních důvodů, ale to bude výjimka) nebo už chovatel nechce platit za další samici o kterou přišel. Osobně jsem pořídil dvouletý a roční pár v roce 2012 a do roku 2019 oba jen štípaly budky, jednu za druhou a bylo jedno jestli z tvrdého dřeva, kmenovou nebo oplechovanou, jakmile se dostali do dřeva, třeba zevnitř, byla do 14 dnů na třísky. :) 2019 jsem málem přišel o samici (zadržené vajíčko o pár měsíců později jsem přišel o samce (nádor v břiše), po přemýšlení jak dál jsem nakonec pořídil nového, takže po 11 letech chovu těchto krásných papoušku na odchované mladé stále čekám :)
PS: pokud je chcete pořiďte si je, ale počítejte s tím, že to nebude jednoduché a když se Vám vše podaří, tak se o mladé na prodej bát nemusíte.
Přeji mnoho chovatelských úspěchů.

16.5.2023 18:09
kubanec

XXX.XXX.152.248

Zdravím tohle téma je dál zbytečné rozepisovat snad každý kdo nějakou dobu chová papoušky tak je snad v obraze že co se obtížně rozmnožuje a je módní tak je drahý. Stejně nechápu už několikrát zde uvedeny dotaz hlučnost Inka nebo rúžák ti lidi snad ani nevědí kolik Inky stojí uvidí někde fotku a už mají dilema co dát doma do klece rúžáky nebo inky

16.5.2023 18:37
papson

XXX.XXX.116.38

V jednom vlákně jsem viděl obrázek s nutrií,nemůžu jej najít,ale ten pasuje jak zadek na mísu.

16.5.2023 18:48
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

kubanec napsal(a):
Zdravím tohle téma je dál zbytečné rozepisovat snad každý kdo nějakou dobu chová papoušky tak je snad v obraze že co se obtížně rozmnožuje a je módní tak je drahý. Stejně nechápu už několikrát zde uvedeny dotaz hlučnost Inka nebo rúžák ti lidi snad ani nevědí kolik Inky stojí uvidí někde fotku a už mají dilema co dát doma do klece rúžáky nebo inky

Přidejte reakci

Přidat smajlík