Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.4.2023 18:53
Kincjosef

XXX.XXX.50.129

Zdravím, chci se zeptat jestli je tato klec pro potřeby žaka dobrá či ne, předem děkuji za odpovědi.
https://www.petcenter.cz/tommi-voliera-omega-ii--prumer-dratu-2-mm/

4.4.2023 23:21
lupus4

XXX.XXX.205.61

Ne, jednak není vrtulník, a co jako v ní má dělat ? Sedět a čumět a hodiny a hodiny čekat než si ho někdo všimne ?

typická 3B klec

uvědomte si, že je to velmi inteligentní tvor a NE dekorace
chovat singl ptáka je jen projev lidské arogance a bezohlednosti k potřebám zvířete
a že to tak "spousta" lidí má, není důvod rozšiřovat řady lhostejných mudlů

5.4.2023 06:27
Kincjosef

XXX.XXX.50.129

A neměl by jste nějaký typ na vhodnou klec pro žaka?

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2023 08:43

Kincjosef napsal(a):
A neměl by jste nějaký typ na vhodnou klec pro žaka?

Ono asi nejde úplně o klec. Si myslím.

Proč toho žaka vůbec chcete?

5.4.2023 19:53
z jarda

XXX.XXX.7.171

Zdravím, tak musím reagovat nebo nechápu proč by tyto typy klecí nemohly vyhovovat krotkým ochočeným papouškům? Vždyť tyto papoušci v té kleci jen spí, krmí se a čekají na panička až přijde domů. A pak se předci pouští ven.
A je mi jasné, že lepší jsou klece delší než vyšší a nebo voliéry, ale to beru na chov a odchov!
Kdo si pořídí papouška jako mazlíka, tak musí počítat s tím, že v kleci bude jen minimálně a pak se mu musí věnovat!
A pro zadavatele vložím odkaz klece, která by byla mnohem lepší. Jen nevím kolik je ochoten investovat, takže:
https://m.rajenpets.cz/cz/rajen-oliver-voliera-pro-papousky-123x82x178cm-p8317/
-----------------------
A klecí v dnešní době je na výběr jako máku, jen záleží na prostoru a financích! A ještě máte na výběr klece hotové nebo klece na zakázku dle vašich představ a rozměrů.
Tak asi tolik. S pozdravem Zappe

5.4.2023 20:48

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak musím reagovat nebo nechápu proč by tyto typy klecí nemohly vyhovovat krotkým ochočeným papouškům? Vždyť tyto papoušci v té kleci jen spí, krmí se a čekají na panička až přijde domů. A pak se předci pouští ven.
A je mi jasné, že lepší jsou klece delší než vyšší a nebo voliéry, ale to beru na chov a odchov!
Kdo si pořídí papouška jako mazlíka, tak musí počítat s tím, že v kleci bude jen minimálně a pak se mu musí věnovat!
A pro zadavatele vložím odkaz klece, která by byla mnohem lepší. Jen nevím kolik je ochoten investovat, takže:
https://m.rajenpets.cz/cz/rajen-oliver-voliera-pro-papousky-123x82x178cm-p8317/
-----------------------
A klecí v dnešní době je na výběr jako máku, jen záleží na prostoru a financích! A ještě máte na výběr klece hotové nebo klece na zakázku dle vašich představ a rozměrů.
Tak asi tolik. S pozdravem Zappe

Já to mám holt jinak. Přijde mi to stejné, jako když strčím do klece psa nebo kočku. kteří tam budou čekat, až přijdu domů. Neboli tam stráví třeba 10, 12 i více hodin podle mých pracovních povinností.

5.4.2023 21:42
lupus4

XXX.XXX.205.61

Proč ? Protože v nich nemůže ani roztáhnout křídla, nemůže v nich nic, než sedět
a x hod. čekat a čumět. To vám přijde v pořádku ?
Min by bylo 1m x 1m x 1m a hromada větví na okus aby zabil čas 8 - 10 hod. Než přijdou z práce. Že jsou okamžitě pouštění ....ha ha , zvlášť když si vybere toho, kdo ho zas tak moc nechtěl.... druhej je naštvanej, tak ho taky nepustí ...páč ho klidně může napadat.
Tak po počátečním nadšení může tam taky dřepět léta. Začne řvát, nebo se škubat, napadat.
Proč je tolik oškubanejch a deprimovanejch papouchů - protože to je proti přírodě chovat ptáky singl... není to hračka, je to živej a inteligentní tvor...
To vám ještě nedocvaklo ?

6.4.2023 11:07
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, nebojte docvaklo, docvaklo a děkuji za vysvětlení a plně souhlasím, ale i tak se nemůžou všichni házet do jednoho pytle!
Za své chovatelské činnosti jsem se setkal a poznal hodně různých lidí a otevřeně napíšu, že čím víc movitější člověk ke mně přijel pro ochočeného papouška, tak tím horší! Jen jeden případ - paní z Prahy v mercedesu nejnovější model si přijela pro amazónka černot. a když jsem jí všechno vysvětlil a ukázal, že opravdu je to miláček, tak říkám ať si ho (papouška) vezme do ruky, a ejha problém, prý to není třeba, prý ona ho chce jen jako dekoraci do uvitaciho salónu pro hosty! V tom momentě jsem začal vidět různýma barvami a s patřičným slovním doprovodem jsem milé dámě otevřel dveře a vyhodil jí ven! Jó a měla připravenou opravdu velkou a hezkou volieru, ale to asi bylo vše. No a příroda je příroda a singl já neodsuzuji, ale samozřejmě je důležitá péče!
A také je třeba brát v úvahu, že každý člověk má jiné možnosti a to jak finančné, tak i prostorové, ale zase na druhou stranu by měla být péče aspoň přibližně stejná, když teda jsem se rozhodl chovat živého tvora!
S pozdravem Zappe

6.4.2023 14:26

z jarda napsal(a):
Zdravím, nebojte docvaklo, docvaklo a děkuji za vysvětlení a plně souhlasím, ale i tak se nemůžou všichni házet do jednoho pytle!
Za své chovatelské činnosti jsem se setkal a poznal hodně různých lidí a otevřeně napíšu, že čím víc movitější člověk ke mně přijel pro ochočeného papouška, tak tím horší! Jen jeden případ - paní z Prahy v mercedesu nejnovější model si přijela pro amazónka černot. a když jsem jí všechno vysvětlil a ukázal, že opravdu je to miláček, tak říkám ať si ho (papouška) vezme do ruky, a ejha problém, prý to není třeba, prý ona ho chce jen jako dekoraci do uvitaciho salónu pro hosty! V tom momentě jsem začal vidět různýma barvami a s patřičným slovním doprovodem jsem milé dámě otevřel dveře a vyhodil jí ven! Jó a měla připravenou opravdu velkou a hezkou volieru, ale to asi bylo vše. No a příroda je příroda a singl já neodsuzuji, ale samozřejmě je důležitá péče!
A také je třeba brát v úvahu, že každý člověk má jiné možnosti a to jak finančné, tak i prostorové, ale zase na druhou stranu by měla být péče aspoň přibližně stejná, když teda jsem se rozhodl chovat živého tvora!
S pozdravem Zappe

Opět nesouhlasím.

Když nemám prostorové, finanční a časové možnosti, tak si zvíře nepořídím.

Proto mám 2 kocoury, kteří nepotřebují venčení 4x denně a žádnou výchovu (o kterou ani nestojí ). A kůň je v kvalitním (ne úplně levném) ustájení.

6.4.2023 20:21
z jarda

XXX.XXX.26.222

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Opět nesouhlasím.

Když nemám prostorové, finanční a časové možnosti, tak si zvíře nepořídím.

Proto mám 2 kocoury, kteří nepotřebují venčení 4x denně a žádnou výchovu (o kterou ani nestojí ). A kůň je v kvalitním (ne úplně levném) ustájení.

Paní zlatá, kdo nesouhlasí nebo souhlasí, tak to mi vážně žíly netrhá!
100 lidí a 100 názorů!
A navíc je to tady diskuse a né portál souhlas nesouhlas!
Jsem s pozdravem Zappe

7.4.2023 08:27

z jarda napsal(a):
Paní zlatá, kdo nesouhlasí nebo souhlasí, tak to mi vážně žíly netrhá!
100 lidí a 100 názorů!
A navíc je to tady diskuse a né portál souhlas nesouhlas!
Jsem s pozdravem Zappe

A když s někým nesouhlasím, to není diskuze?

Sám píšete, 100 lidí, 100 názorů. Tak na ten svůj mám právo, nebo ne? Nikomu ho nevnucuji, jenom jsem ho napsala.

Přidejte reakci

Přidat smajlík