Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.5.2023 18:12
Jirka146

XXX.XXX.98.3

Dobrý den.
Jak velká je potřeba bouda a hlavně průměr díry.

Neregistrovaný uživatel

7.5.2023 18:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Bouda,díra-zkuste vyhledat: hnízdní budka a průměr vletového otvoru.Dá se najít za několik minut.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.5.2023 20:17

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Bouda,díra-zkuste vyhledat: hnízdní budka a průměr vletového otvoru.Dá se najít za několik minut.

I sekund 😉

7.5.2023 22:41
Jirka146

XXX.XXX.98.3

Děkuji za radu

marrekk

8.5.2023 08:15
marrekk

XXX.XXX.57.161

Tak V-.30cm..steny 25x25..vletovy otvor 6cm

8.5.2023 08:30
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

Když už jste si pánové dali tu práci psát, mohli jste i jednoduše odpovědět. Zabralo by Vám to stejně času. A aspoň by jste udělali něco užitečného

8.5.2023 09:43

Ladamusa napsal(a):
Když už jste si pánové dali tu práci psát, mohli jste i jednoduše odpovědět. Zabralo by Vám to stejně času. A aspoň by jste udělali něco užitečného

Ano máte pravdu že jsme klidně mohli napsat jak to má být ALE pokud byl zadavatel schopný napsat dotaz zde na ifaunu co mu brání napsat to samé do vyhledávače a najít si to sám? Navíc je to základní informace kterou by měl každý začínající chovatel vědět ještě dřív než si ptáky pořídí ale chápu že čtení se v dnešní době jaksi nenosí 🤷

marrekk

8.5.2023 09:48
marrekk

XXX.XXX.57.161

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano máte pravdu že jsme klidně mohli napsat jak to má být ALE pokud byl zadavatel schopný napsat dotaz zde na ifaunu co mu brání napsat to samé do vyhledávače a najít si to sám? Navíc je to základní informace kterou by měl každý začínající chovatel vědět ještě dřív než si ptáky pořídí ale chápu že čtení se v dnešní době jaksi nenosí 🤷

Treba chtel jen vedet od chovatelu co se jim osvedcilo...me nasedli do andulci budky...ale psat to jako vzor sem nebudu :)

8.5.2023 10:17

marrekk napsal(a):
Treba chtel jen vedet od chovatelu co se jim osvedcilo...me nasedli do andulci budky...ale psat to jako vzor sem nebudu :)

Těch článku na internetu je nespočet a kdo myslíte že je píše? Řekl bych že nejspíš chovatele co ?🤔 Ono nejde jen o ten dotaz jako takový,pokud si to vyhledám a přečtu si třeba dva tři čtyři články třeba se dozvím i něco nového co jsem ještě nevěděl a pak se na to nemusím ptát na diskuzi 🤷kupříkladu já se chovatelství věnuji bezmála třicet let a i přesto si objednávám knížky hledám další a další informace na českých i zahraničních webech jelikož se to chovatelství stále vyvíjí.ono pokud tady někdo napíše dotaz ohledně toho že se s tím ještě nesetkal a jednoznačnou odpověď na internetu nejde dohledat nemám problém poradit ale na tyhle triviální dotazy kdy si to může vyhledat každý sám se mi opravdu odpovídat nechce a raději tazatele nasmeřuji cestou ať si to zkusí najít sám 🤷

8.5.2023 10:58
lavice

XXX.XXX.225.114

Ach jo, nová doba........

8.5.2023 11:02

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Těch článku na internetu je nespočet a kdo myslíte že je píše? Řekl bych že nejspíš chovatele co ?🤔 Ono nejde jen o ten dotaz jako takový,pokud si to vyhledám a přečtu si třeba dva tři čtyři články třeba se dozvím i něco nového co jsem ještě nevěděl a pak se na to nemusím ptát na diskuzi 🤷kupříkladu já se chovatelství věnuji bezmála třicet let a i přesto si objednávám knížky hledám další a další informace na českých i zahraničních webech jelikož se to chovatelství stále vyvíjí.ono pokud tady někdo napíše dotaz ohledně toho že se s tím ještě nesetkal a jednoznačnou odpověď na internetu nejde dohledat nemám problém poradit ale na tyhle triviální dotazy kdy si to může vyhledat každý sám se mi opravdu odpovídat nechce a raději tazatele nasmeřuji cestou ať si to zkusí najít sám 🤷

Vidím to podobně.

Nejdřív studuji a pak se ptám na věci, které mi nejsou úplně jasné.

A ne - napište mi tady "kuchařku."

8.5.2023 12:14
Jirka146

XXX.XXX.98.3

Stačí napsat radu a ne se tu vykecávat.
Když nechci poradit tak přečtu a přejdu dál.
Článků je na internetu fůra ale ne každý píše chovatel proti je lepší se zeptat přímo
A jinak pánové chovám ptactvo přes třicet let a pořád se učím a dávám na rady chovatelů než na internet.
Děkuji těm kteří mi poradili a zbylým radičům přeji hezký chov.

8.5.2023 12:30

Jirka146 napsal(a):
Stačí napsat radu a ne se tu vykecávat.
Když nechci poradit tak přečtu a přejdu dál.
Článků je na internetu fůra ale ne každý píše chovatel proti je lepší se zeptat přímo
A jinak pánové chovám ptactvo přes třicet let a pořád se učím a dávám na rady chovatelů než na internet.
Děkuji těm kteří mi poradili a zbylým radičům přeji hezký chov.

No nezlobte se na mě ale po třicetileté praxi nevědět jak má vypadat budka pro pro běžný a vcelku snadno odchovatelny druh papouška mi pride vcelku úsměvné 🤷tak ať se vám chov daří 😉

8.5.2023 12:32
Jirka146

XXX.XXX.98.3

Vždycky se najde nějaký odborník 😁😁😁

8.5.2023 12:35
lavice

XXX.XXX.225.114

Jirka146 napsal(a):

Máte pravdu......u nás v Kocourkově, nic si z toho nedělejte. Pěkný den.

8.5.2023 12:41
Ladamusa

XXX.XXX.215.64

No pánové, rozpovídali, jste se pěkně ale o ničem .
Poslední dobou je to tu čím dál horší.

8.5.2023 12:48

Ladamusa napsal(a):

Nejen tady.

Nahlédněte i do jiných sekcí, kde se lidi ptají, jenom aby se ptali. Pak možná pochopíte, proč jsou některé odpovědi tak úsečné.

8.5.2023 12:50

Jirka146 napsal(a):

Nikdy jsem o sobě netvrdil že jsem odborník,to možná budu až za dalších třicet let 🤷 ale jak už jsem psal aby jste po třiceti letech chovu nebyl schopný usoudit jaká má být budka pro papouška velikosti cca korely mi prostě přijde úsměvné nic víc v tom není 🤷

8.5.2023 14:09
kareta

XXX.XXX.84.6

Jirka146 napsal(a):
Dobrý den.
Jak velká je potřeba bouda a hlavně průměr díry.

Já se řídím už více jak padesát let , když sem začínal s chovem papoušků radou, kterou mi tenkrát poradil jeden starý chovatel , ke kterému sem si chodil kupovat jako kluk andulky a korely. Průměr, nebo strana budky pro konkrétní druh papouška by měl být takový, jaká je celková délka papouška bez ocasních per. Průměr vletového otvoru, takový, aby si pták při vstupu do budky neodíral peří na ramenech. Ale to už po nějakých letech každý udělá odhadem.

8.5.2023 14:36
lavice

XXX.XXX.225.114

Ještě by to něco chtělo nějaký příspěvek, at´je sranda.

8.5.2023 15:00
chovatel 70

XXX.XXX.192.26

lavice napsal(a):
Ještě by to něco chtělo nějaký příspěvek, at´je sranda.

To je to pravé, chtělo by to takovou opravdovou ptákovinu. Pozdravuji

Neregistrovaný uživatel

8.5.2023 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Jirka146 napsal(a):

Ooborníkem v tomhle směru není nikdo,všechno závisí na konkrétní situaci.Zrovna kakariki-zdárný odchov mladých v budce po pap.královských výška 1,5 m.

8.5.2023 15:26
lavice

XXX.XXX.225.114

Ladamusa napsal(a):

Tak to nie je dobre

Přidejte reakci

Přidat smajlík