Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.5.2023 08:58
PoldaJ

XXX.XXX.83.127

Dobrý den. Pročetl jsem zde několik vláken s tématem vaječná míchanice a v žádném jsem se nedočetl, kolik míchanice během krmení mladých dávat? Nechci polemizovat nad složením nebo zda průmyslová/domácí. Chtěl bych jen vědět, kolik jí podávat. Prázdná miska může být po podání kávové lžičky, velké lžíce nebo třeba i naběračky. Ale co je vhodné množství v době krmení mladých.

14.5.2023 10:05
alex66

XXX.XXX.102.195

Není nic jednoduššího než to vyzkoušet. Dám určité množství a když bude spotřebována dám trochu víc a když trochu zbyde tak máte množství dané. Mladí můžou být v hnízdě dva a nebo taky šest takže to je velký rozdíl a musíte tomu množství přizpůsobit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.5.2023 10:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

To chce odzkoušet - jak psal alex66, taky záleží na počtu mladých. Bude rozdíl v odchovu 1-2 mláďat a třeba 5-6 ks. :)

Osobně již dávám 3.rokem kupovanou vaječnou míchanici, která má jednu výhoda - prostě nasypu do misky a nemusím se bát, že se bude kazit. Takže dám půl misky a podle toho, jak přibývá mladých případně dávku zvyšuji.

14.5.2023 10:36
PoldaJ

XXX.XXX.83.127

alex66 napsal(a):
Není nic jednoduššího než to vyzkoušet. Dám určité množství a když bude spotřebována dám trochu víc a když trochu zbyde tak máte množství dané. Mladí můžou být v hnízdě dva a nebo taky šest takže to je velký rozdíl a musíte tomu množství přizpůsobit.

Jasně, tomu rozumím. Šlo mi spíš o to, zda není dobré dávat ji moc. Pokud to tedy zobecním, když je miska po míchanici prázdná, případně jen s nepatrnými zbytky, je množství v zásadě správné?

14.5.2023 10:44
PoldaJ

XXX.XXX.83.127

Díky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík