Rosela pestrá nádherná malinké mládě

Rosela pestrá nádherná
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2023 18:44
lada235

XXX.XXX.168.69

Ahoj,
mám mladý pár rozel nádherných. Jejich první hnízdo. 6 vajec, 4 vylíhnutá mláďata. Chtěla bych poradit. Jednak když jsem šla 6.tý den po prvním ozvání mláďat v budce kroužkovat, tak 2 mláďata kroužek normálně volně, jedno mládě mnohem větší, kroužek už sem nasadila jen na jeden prstík ... Je to obr. Co radíte nyní ? Nechat bez kroužku, koupit kroužky otevíratelné nebo přestřihnout stávající kroužek a nasadit ? Děkuji za slušné reakce
Druhá věc, co mě trápí je to malé mládě v hnízdě- koukněte na foto. Je mu více jak 14 dní, rodiče ho poctivě krmí, mládě už má otevřené oči ale je strašně malinké, samé chmýří, žádný náznak opeření. Kroužkem bych protáhla asi obě nožičky najednou, jak je drobné . Doroste ještě ? Ještě jsem se s tím nikdy nesetkala (rozely chovám ca 16 let ...). Děkuji moc za názor, je mi ho líto drobečka

Neregistrovaný uživatel

16.5.2023 19:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.2

Za dobu 16ti let toho moc nevíte-dotazy začátečníka!

17.5.2023 13:09
lavice

XXX.XXX.225.114

lada235 napsal(a):
Ahoj,
mám mladý pár rozel nádherných. Jejich první hnízdo. 6 vajec, 4 vylíhnutá mláďata. Chtěla bych poradit. Jednak když jsem šla 6.tý den po prvním ozvání mláďat v budce kroužkovat, tak 2 mláďata kroužek normálně volně, jedno mládě mnohem větší, kroužek už sem nasadila jen na jeden prstík ... Je to obr. Co radíte nyní ? Nechat bez kroužku, koupit kroužky otevíratelné nebo přestřihnout stávající kroužek a nasadit ? Děkuji za slušné reakce
Druhá věc, co mě trápí je to malé mládě v hnízdě- koukněte na foto. Je mu více jak 14 dní, rodiče ho poctivě krmí, mládě už má otevřené oči ale je strašně malinké, samé chmýří, žádný náznak opeření. Kroužkem bych protáhla asi obě nožičky najednou, jak je drobné . Doroste ještě ? Ještě jsem se s tím nikdy nesetkala (rozely chovám ca 16 let ...). Děkuji moc za názor, je mi ho líto drobečka

Kroužkuje se předepsanou velikostí až kroužek drží a nejde zpět přes prsty stáhnout a samozřejmě postupně dle vylíhnutí mládat. 16 let ?

17.5.2023 13:56
lada123

XXX.XXX.24.114

Chováte 16 let a nevíte že mladé se líhnou postupně a taky rodiče více krmí větší mláďata než ty menší.... A ohledně přestřihnutí kroužku to se nebudu radši vyjadřovat.. to si nemůžete říkat ani chovatel 😡

17.5.2023 14:21
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Už jsem párkrát např z důvodu mé nemoci nestihl okroužkovat papoušky a dal jsem jim přestřihnutý kroužek. Při prodeji jsem to řekl chovateli a nestalo se mi, že by si je nevzal. Podotýkám, že jsem je prodával z domu a ne na burze. Viděli v jakém prostředí jsou a že nejsou několik roků staří. Byli by vybarvení.

17.5.2023 14:43
lavice

XXX.XXX.225.114

corvuscorax napsal(a):
Už jsem párkrát např z důvodu mé nemoci nestihl okroužkovat papoušky a dal jsem jim přestřihnutý kroužek. Při prodeji jsem to řekl chovateli a nestalo se mi, že by si je nevzal. Podotýkám, že jsem je prodával z domu a ne na burze. Viděli v jakém prostředí jsou a že nejsou několik roků staří. Byli by vybarvení.

Jen pro svůj chov přestřižený kroužek, to víte na 100% jak je starý.....jinak raději nekroužkovat když se to z určitých důvodů neudělá. Pokud ho bude dotyčný třeba později prodávat, tak mu to nikdo neuvěří přesto že říká pravdu.Tříletý jak dvacetiletý, ne? Koupil by jste třeba obyč. samici penanta s cvaklým čtyřletým kroužkem,? já ne......

Přidejte reakci

Přidat smajlík