Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2023 21:31
klvi88

XXX.XXX.80.51

Dobrý večer,

Chtěl bych se zeptat na Váš názor na společný chov papouška královského (2 páry bez jiných papoušků).

20.5.2023 05:01
exotchov

XXX.XXX.168.151

klvi88 napsal(a):
Dobrý večer,

Chtěl bych se zeptat na Váš názor na společný chov papouška královského (2 páry bez jiných papoušků).

20.5.2023 10:35
Jimu

XXX.XXX.230.37

Ve voliéře 7x3x2 m mám 3,3 královský 2,2 nádherný 1,1, červenokřídlý 1,1 horský. Všichni se snášejí velmi dobře, bez vzájemného napadání a to i v době toku a hnízdění. Královaci jsou tolerantní, nevyvolavají šarvátky a raději ustoupí. Mám s jejich chovem dobré zkušenosti.

20.5.2023 11:22
klvi88

XXX.XXX.80.51

Dobrý den, děkuji za Vaše reakce.

20.5.2023 13:00
Alisterus 23

XXX.XXX.214.25

Já mám s králováky princesky, korely a andulky. Voliéra má rozměry 5 x 4 x 3 m. Králováci u mě jsou klidní a princkám ustupují i v době toku. Momentálně u princek mám tři mladé a králováci 5 vajec. Problém trošku vidím u kralovačky, že pro zdárný odchov by uvítala více klidu. Dvou párů králováků bych se ale při těchto rozměrech obával. Ve větším prostoru si myslím, že by to šlo ( v případě, že bude štěstí na neagresivní jedince ) Přesto místo dvou párů bych ve velké voliéře dal raději tři, nebo jen jeden. Dva nedělají dobrotu ani u korel. Tedy alespoň u mě... :-)

Poiuztr

20.5.2023 21:07
Poiuztr

XXX.XXX.39.242

Stálo by pokus dělat čárky, kolikrát za rok se někdo zeptá na společný chov
Ale taky jsem se ptal, tak rád přidám svou zkušenost. 6x3x3 a v ní čtyři kusy doufám, že 2,2 králováci. Rok 2021. Bohužel se jeden samec intenzivně věnuje svojí sestře, takže jim musím uvolnit voliéru jinde a dát k sobě ty správné kusy. Mám jen obavu, aby se pak nehledali pískáním.
Zpátky k věci. 1,1 červenokřídlí, nepřepeření, takže taky zatím pohoda. Do budek ani jedni ani druzí nechodí, i když občas po nich chodí a špekulují, k čemu by to bylo. Dále 3,3 korely, dvě mají mládě. 4,4 andulky, tři hnízda. 1,1 horští, 4 mladé. 1,1 zpěvaví čisté vajíčka. Ti jsou tam omylem. Největší agresoři, ale nic zásadního. Pak zlobí červenokřídlý (když se zrovna nekrmí s královákem). Takže počítám s tím, že 1,1 královští a červenokřídlí půjdou na příští sezónu do jiných voliér. A ti zpěváci raději taky. Po sobě nejdou, ale odhání se od žrádla. A jak už psal kolega - víc pár, více budek, více kontrol a z toho plynou i možné ztráty.

Neregistrovaný uživatel

21.5.2023 12:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.2

Dva páry do jedné voliéry se sestavují tak,aby byli sourozenci,když není jiná možnost jen samci nebo samice.Počítejte s tím,že se budou volat,ale pokud nebudou mít oční kontakt tak je to časem přejde.

Přidejte reakci

Přidat smajlík