Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2025 08:19
obre

XXX.XXX.226.78

Prajem pekný deň.Touto cestou hľadám chovateľov formy vesteri a taktiež chovateľovi mutacnych senegalcou ďakujem za každé info.

30.12.2025 18:27
z jarda

XXX.XXX.182.121

Zdravím, nechci být posel zlých zpráv, ale nebudete to mít vůbec lehké. Čistá forma versteri jednoduše a po tichu vymizela. Pár chovatelů drželo čisté formy, ale to už neplatí, chovy zrušili a ti ostatní o čistotu neměli zájem. A vlastně táto forma je prakticky neprodejná a nedostupná. To málo kusů se neprodává, ale mění se pro změnu krve. A pomalu už nebude s kým. Osobně jsem se zajímal o legální dovežení, ale nikomu se do toho nechce a pro samotného, když můžu vyvézt max.5kusů a třeba připočítat letecké náklady, veterináře, karantény a domorodí chytači jsou už na jiné úrovni - chtějí 500$ za kus a předem. S tím nemohu souhlasit.
No a ten na Vaší fotce, taky není čistý
versteri. Ta červená je super, ale tady je přiladěná na pc a pořádně a není tmavě zelená a hlava šedočerná a podocasný klín jasně žlutý! Tolik k znakům.
K těm lutino, žluté straky, tak i já je měl, ale odchov nic a dokonce se tvrdilo, že jsou neplodní a málokterý měl zájem o samičku.
Znal jsem jen jeden odchov a byla to samička žlutá straka, ale dožila jen 2let. Hned šla na pitvu a zjištěné špatné játra, málo vyvynuté vnitřní orgány, takže bylo po naději. V r.2000 nebo 2001 jsem viděl a držel v ruce skořicového versteri sameček, přijel s várkou z importu, velká chyba, není žádná fotka, asi.
A pak asi není tajemství, že jsou i v modré mutaci. A jeden kus má ve své sbírce i p.Jaco Lacs z Panamy, na odchov je brzy, je to mládě. O prodeji se vůbec nebavil. Též vlastní amazonky černotemenné v modré mutaci, kromě jiných a jiných. Tak jen pro informaci. S pozdravem Zappe Jaroslav

30.12.2025 19:11
obre

XXX.XXX.226.78

Dakujem krásne za perfektný príspevok.Su to krásne vtáky a tie mutácie priam očarujúce aspoň za mna nahodou netušíte ako stoja na tom okolité štáty Nemecko alebo Holandsko neni možnosť sa pozriet po nich tam?

30.12.2025 22:13
z jarda

XXX.XXX.182.249

Bohužel, stejná situace. Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík