Papoušek královský
Prodám Papouška královského - Prodám samce Papouška královského, rok 2025....
2500 Kč
Zdravím, vlastně jste si otázkou odpověděl sám. Andulky jsou velmi aktivní, hlučné a zvědavé. Svou přítomností mohou papoušky královské, kteří bývají plašší, neustále stresovat a vyrušovat.
Co znamená velká voliéra? Na takový společný chov by jste musel mít obrovskou voliéru, přepážky, úkryty, více misek na krmení a vodu. Zkuste budky dlouhé šikmé nebo ležaté.
A teda také dejte na ty místa, kde snáší otevřené budky.
Jinak tento společný chov není šťastný výběr.
S pozdravem Zappe
Děkuji za reakci, voliéra je 3 x 5 m , krytá část je rozdělena příčkami na 3 díly. Vejce většinou snese v otevřené části, tak tam bych nemohl dát nekrytou budku, ale zkusím jednu položit na zem do kryté části. Je mi jasné, že ten společný chov není ideální, už plánuju samostatnou voliéru, ale to až na příští sezonu.
Královsti jsou známí tím , že rádi hnízdí na zemi , viděl jsem u chovatelu budky na dně voliéry , a to ve tvaru L , nebo obří budky z kmenu , o průměru až 50 cm , .vždy v otevřené části. Proč by jste je nemohl mít Vy? Stačí oplechovat viko a zajistit budku proti vodě. V tak velké voliéře andulky podle mého názoru nemohou vadit , zvláště pokud je členitá. Chovu zdar.
0exoti0
XXX.XXX.64.220
Ty rozměry nejsou zase až tak velké, aby je ty otravné a zvídavé andule nechali na pokoji. Mám voliéru 7 x 3.5 x 3,5 a jediný kdo dělal problémy byli andule. Bourci, korely, pár rozel pestrých, kardinály a jiná droboť úplně v pohodě. Chce to členitost, přepážky, úkryty z velkých borovicových větví, celé jedličky. A první hnízdění u králováků je oříšek... většinou se jim nelíbí budka, ale taky si nemusí sednout jako pár. Jestli jsou pořád spolu i u krmení, čistí a krmí se, tak je určitě problém s budkou. U mě zasedli až v budce s rozměry 50 x 50 x 110 a vletový otvor 10 a hned 6 vajec a 5 mláďat až na bidlo. Tohoto se dosáhlo, až když všechny andule šli pryč a trvalo mi to 6 let nebo jsem nevěřil a nedal na rady, že co za potvory jsou andule!
Ale po sezóně půjdou už sami do nové voliéry 4 x 1,5 x 2 výlet nebo do té velké voliéry přijdou konečně vysněné ary hyacintové (Anodorhynchus hyacinthinus).
Tolik odemne a držím palce.