Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím všechny příznivce chovu neofem modrohlavých.Možná si někdo budete pamatovat na té starší ifauně bylo několik vláken pod názvem neofemy mutace.Chtěl bych založit toto pro fotky mutací pouze neofemy modrohlavé, které máte nebo jste někdy měli ve svém chovu.
Ideální by byla fotka i s popisem.
A začnu s tímto.
Modrá běloprsá mládě.

abogado
napsal(a):
1,1 modrá
Dobrý den, jsem rád, že se konečně k Ivanovi někdo přiidal.
Ale promiňte, domnívám se, že tito ptáci nejsou modří, ale tzv. částečně modří, tedy parblue, jinak u nás zvané modrý pastel.
A to proto, že spodní pera ocasní obou ptáků nejsou čistě bílá a náprsenka samce také není čistě bílá, jak má u čistých modrých být. Možná je i varianta, že se jedná o meziformu vzniklou křížením modrého pastela s modrou.
Jinak ptáci jsou to pěkní. Daktari
Dobrý den, tak konečně diskuse pro mě.Asi 5 rokem patřím mezi chovatele Neofem.Někteří velcí chovatelé mě už znají a doufám, že v dobrém.Pane Vojtěch nechcete se také předvést, myslím, že se nemáte zaco stydět.Přidám tedy fotky ze svého chovu Modrohlavých.Ať se daří v roce 2012 všem chovatelům!
Jinak všem chovatelům Neofem držím palce, protože už jsem také zjistil, že cesta k úspěchu je někdy dosti trnitá a zvlášť u Modrohlavých.Foto 1,0 modrý x 0,1 šedozelená
Ještě nechci opomenout pochvalu vašich Neofem.Pane Hájek už jsem o vás hodně slyšel(v dobrém) a ptáci tomu odpovídají.Parádní kusy. 1,0 modrý běloprsý x 0,1 šedomodrá pastelová
Chovní samci-šedozelený-modrý běloprsý-modrý skořicový-zelený skořicový
Dobrý den možné to samozřejmě je, ale bohužel na prodej nemám nic.Ale prodával jsem za 1500Kč.Kupoval jsem tři ptáky šedozelené a to za 1200-1500-1800 takže cena je asi proměnlivá.Nevím nesmlouval sem, líbili se mi, tak jsem je prostě koupil.Ať se daří nashledanou
papy
napsal(a):
Dobrý den možné to samozřejmě je, ale bohužel na prodej nemám nic.Ale prodával jsem za 1500Kč.Kupoval jsem tři ptáky šedozelené a to za 1200-1500-1800 takže cena je asi proměnlivá.Nevím nesmlouval sem, líbili se mi, tak jsem je prostě koupil.Ať se daří nashledanou
Děkuji za odpověd.Já nechci kupovat teť,jen mě zajímala cena,letos (2012) z odchovu je pořídím,jsou nádherní.Děkuji za odpověd Svoboda Petr
Možná přírodní straka.Chci se zeptat zkušených chovatelů Neofem na váš názor na tohoto ptáka.Je to samec z června, který v budce měl na hlavě a v křídle žlutá pírka.Při přepeřování se mu jako první objevila žlutá pírka na prsou.Rozvijí se mu i více žlutých pírek v kostřeci a křídle.Myslíte, že by to mohla být straka Mottle?Mohl by mi tedy ještě někdo jiný napsat svůj názor?Jeho rodiče jsou šedozelený / modrou x modrá běloprsá .Samec šedozelený má na hlavě asi 3 žlutá pírka a samice modrá má v křídle bílý flek.Sourozenec tohoto přírodního byl šedýmodrý samec, ale strakatý není.Co tedy myslíte?Díky za odpověď nashledanou

papy
napsal(a):
Ještě nechci opomenout pochvalu vašich Neofem.Pane Hájek už jsem o vás hodně slyšel(v dobrém) a ptáci tomu odpovídají.Parádní kusy. 1,0 modrý běloprsý x 0,1 šedomodrá pastelová
Zdravím a děkuji za uznání.
Pochvalu si ale zaslouží všichni ptáci na fotkách chovatelů, kteří se ke mě přidali.Věřím, že se dále přidávat budou další.

Zdravím opět všechny příznivce mutací neofemy modrohlavé.
Že by jste neodchovali něco pěkného ? Sezóna u konce, odchovy už vybarvené, tak by nebylo špatné sem zase něco dát.
Kombinace :1,0 tyrkysový(modrý pastel) modrý oranžovoprsý

napsal(a):
ještě nepřepečený 1,0 pastel / skoř.albino
Po přepelichání. Úplně jiný pták :)
Nyní bych ho nazval palid oranžovoprsý/ino skořice, modrý
A podle potomků je toto správně.

Dobrý den všem chovatelům Neofem. Něco se povedlo. Letošní odchov samec vlevo 1,0 violeta. Sice ještě není úplně přepeřený, ale to bude stejně až příští rok na podzim. Chovu zdar
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaká je to mutace? Rodiče jsou oba modrohlaví běloprsí. Vylétla před dvěma týdny.
dobrý den poprosil bych o radu o jakou mutaci jde. otec modrý pastel matka přírodní
děkuji za odpověď Smutný
fana8
napsal(a):
dobrý den poprosil bych o radu o jakou mutaci jde. otec modrý pastel matka přírodní
děkuji za odpověď Smutný
Dobrý deň. Fotky niekedy klamú,ale môj názor je,že pokiaľ je otec modrý pastel tak určite štepí na Škoricu a samica štepí na Aqua . Z fotiek sa zdá že jedna mladá samička je Aqua škorica a jedna Tyrkys škorica.Omyl pripúštam :) Prajem úspešný chov. r.g
Mmmmmmmm

XXX.XXX.242.99
Dobrý den,
pomůže mi někdo s určením mutace?
Je to samec modrý pastel, ale má bílé letky - všichni moji ptáci této mutace mají letky černé.
Omlouvám se za špatné foto.
Děkuji
Mmmmmmmm

XXX.XXX.242.99
Rodiče jsou bez známek strakatosti.
Nikdo jiný neví.
Děkuji
Mmmmmmmm
napsal(a):
Rodiče jsou bez známek strakatosti.
Nikdo jiný neví.
Děkuji
dobrý deń, ťažko povedať, kedźe rodičia nevykazujú znaky tejto mutacie. O akú dedičnosť sa jedná zistíte podľa mňa aź následným odchovom . teda povedat že sa jedná o dominantnú si netrufam. vyzerá to na mutáciu gezoomd (lemovaná) . myslim ze ci sa jedna o gezoomd alebo nejaku novú mutaciu zistite podla odchovu. kedže gezoomd je dominant, mali by ste mat v hniezde s akoukoľvek mutačnou popripade prirodnou samičkou urcité percento mladych mutacie gezoomd. aj 1.0 aj 0.1
veĺa śtastia a dajte vediet :)
milbe
napsal(a):
Dobrý den.
Na známku strakatosti stačí pouze jeden světlý drápek na noze. Lehce to přehlédnete.
Ani nevím zda u modrohlavých existuje dominantní straka.
Ano, to je pravda. Dominantní straka to podle mne nebude. Je velmi vzácná a myslím ani v Evropě není. Pokud je to nějaká forma straky, tak to bude mottle. je to progresívní forma straky s dosud nejasnou dědičností. Udává se kombinace dominantní a vázané na pohlaví. Mladé opouští budku v normálním zbarvení a postupem času strakatí. Dominantní i recesívní straky (tedy další možné formy strak) opouští budku už strakaté.
Mmmmmmmm

XXX.XXX.115.166
Stejné zbarvení měl i před přepeřením.
Od tohoto páru mám odchov již čtvrtým rokem a takové zbarvení mláděte mají poprvé.
Mmmmmmmm

XXX.XXX.115.166
Ano, ty bílé letky měl hned po opuštění budky.
Děkuji
Dobrý den,
fotky jsou slabé kvality, nicméně z toho co je vidět, myslím, že by mohlo jít o mutaci lemovanou (edged). Je to jen můj názor. Pro zadavatele Mmmmmmmm - pořádně si prohlédněte oba rodiče, zda některý z nich nenese znaky této dědičné mutační vlohy.Taktéž by věci prospělo vložit fotky obou rodičů.
Mmmmmmmm

XXX.XXX.242.99
Oba rodiče jsou bez známek jiné mutace. Oba jsou modrý pastel/modrá,pallid,....
Od tohoto páru mám již 4 rokem odchov.
Vždy kombinace m.pastel, m.pallid, modrá.
Přikládám foto rodičů.
Děkuji.
Mmmmmmmm
napsal(a):
Oba rodiče jsou bez známek jiné mutace. Oba jsou modrý pastel/modrá,pallid,....
Od tohoto páru mám již 4 rokem odchov.
Vždy kombinace m.pastel, m.pallid, modrá.
Přikládám foto rodičů.
Děkuji.
.....na lemovanou by to tímto pádem neukazovalo, rodiče tuto mutační vlohu ve fenotypu nevykazují. Přesto pro jistotu můžete zkusit nafotit kvalitnější fotku mutačního jedince. Hlavně foto s roztaženým křídlem, jestli tam lemování je, či ne.
Mmmmmmmm

XXX.XXX.115.166
Mmmmmmmm

XXX.XXX.115.166
Děkuji všem, pár jsem pořizoval před 6 lety, od té doby jsou stále spolu a odchovali mnoho mladých v "normálních" mutacích, v té době jsem o lemované ani neslyšel, tak proto se mi to nezdálo.
Jestli se teda dobře dívám do gnk. tak je to dominantní mutace a můžu dopárovat čímkoliv?
Děkuji
Mmmmmmmm
napsal(a):
Děkuji všem, pár jsem pořizoval před 6 lety, od té doby jsou stále spolu a odchovali mnoho mladých v "normálních" mutacích, v té době jsem o lemované ani neslyšel, tak proto se mi to nezdálo.
Jestli se teda dobře dívám do gnk. tak je to dominantní mutace a můžu dopárovat čímkoliv?
Děkuji
ano, můžete. Jde o mutaci neúplnou dominantní. V odchovu by se vám měla objevit i lemovaná mláďata v různé variabilitě lemování. Záleží na tom, jaká mláďat chcete odchovat, jestli v modré, nebo zelené řadě. Podle toho dopárovat.
Mmmmmmmm

XXX.XXX.115.166
Díky.
Mmmmmmmm

XXX.XXX.115.166
Dám k němu 1f šedámodrá.
Sice dvě dominantní jsem na sebe nikdy nedával, ale z toho co mám volného, lepší kombinaci nemám.
Díky
Dobrý večer, mám prosbu. Je to neofema tyrkysová nebo modrohlavá
děkuji za odpověD
alfonzo

XXX.XXX.0.243
Tyrkysák,zelený opalín,rudobřichý, samec.
Dobrý den. Já jsem prodala pánovi neofemu s tím že jsem 100% nevěděla jaký je to přesně druh. Vzhledem k tomu že to ke mně má pan hodně daleko, zaslala jsem plno fotek a uvedla jsem původ ptaka. Na pana se vůbec nezlobím že sem uvádí neúplné informace. Spíš mě mrzí ta poslední věta,, protože si to nemyslel,,každopádně se za svůj omyl ve druhu omlouvam přede všemi.
Mmmmmmmm
napsal(a):
Dám k němu 1f šedámodrá.
Sice dvě dominantní jsem na sebe nikdy nedával, ale z toho co mám volného, lepší kombinaci nemám.
Díky
dobrý večer, môžete nás prosím informovať, či sa podaril odchov po danom mutačnom jedincovi? ak áno poprosim o ďalsie info. môž byt aj súkromne :). ďakujem
r.g