Přírodní lék na průjem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.10.2006 19:47
Neregistrovaný uživatel

Mohl by mě někdo poradit nějaký účinný přírpdní lék proti průjmu? Rozela postižena průjmen, normálně žere, ale trvá to již týden.Děkuji Ada.

jurásek

24.10.2006 21:27
jurásek

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mohl by mě někdo poradit nějaký účinný přírpdní lék proti průjmu? Rozela postižena průjmen, normálně žere, ale trvá to již týden.Děkuji Ada.

přírodní lék vám nezničí infekci .Můžete zkusit ruský čaj ,ale jinak bývá častou příčinou průjmů kokcidioza.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2006 10:09
Neregistrovaný uživatel

jurásek napsal(a):
přírodní lék vám nezničí infekci .Můžete zkusit ruský čaj ,ale jinak bývá častou příčinou průjmů kokcidioza.

Dobře, děkuji za radu, ale je pouze částečná...existuje přece i jiný způsob jak ji pomoci,než čajem. Vím, že jsem se ptala na přírodní léčivo, ale docela by mě zajímali i jiné - umělé preparáty, případně jejich dostupnost. Děkuji

25.10.2006 10:51

No-sice nevím jestli je to "lék" přímo na průjem, ale mým veterinářem mi byla pro papouška doporučena trocha bílého jogurtu s živou kulturou, který by měl v ptačích střevech obnovit tu správnou mikrofloru (nejsem odborník-možná jsem to nevyjádřila dost přesně). Samozřejmě proti případným kokcidiím atd. to nezabere.A jak vlastně ten "váš" průjem vypadá?-Papoušci mívají řidší trus i po některém ovoci...
Jinak náš druhý papoušek (taky rozela) má teď průjem taky,ale je to proto že přepeřuje a to je proces pro papoušky dost náročný a mimo jiné ho průjem někdy doprovází.
Každopádně když máte nějaké podezření, tak nejlepší radu dostanete asi od veterináře.

25.10.2006 11:20

kmotraliska napsal(a):
No-sice nevím jestli je to "lék" přímo na průjem, ale mým veterinářem mi byla pro papouška doporučena trocha bílého jogurtu s živou kulturou, který by měl v ptačích střevech obnovit tu správnou mikrofloru (nejsem odborník-možná jsem to nevyjádřila dost přesně). Samozřejmě proti případným kokcidiím atd. to nezabere.A jak vlastně ten "váš" průjem vypadá?-Papoušci mívají řidší trus i po některém ovoci...
Jinak náš druhý papoušek (taky rozela) má teď průjem taky,ale je to proto že přepeřuje a to je proces pro papoušky dost náročný a mimo jiné ho průjem někdy doprovází.
Každopádně když máte nějaké podezření, tak nejlepší radu dostanete asi od veterináře.

v přírodě to papoušci řeší požíráním jílu .Dá se u nás koupit i v lékárně jmenuje se smetka a rozmíchá se to do vody též jsem to zkoušela na špičku nože do napáječky ovšem pokud to je kokcidioza nezabere.Ale jestli se budete rozmýšlet dlouho tak vám může uhynout na dehydrataci.Šáhněte na prsní kost jestli je dost ostrá .No a možná dostane dobrou radu od veterináře,ale od veterináře který má s ptáky praxi.Nekrmte zelený a ovoce .

25.10.2006 18:54

jurasek napsal(a):
v přírodě to papoušci řeší požíráním jílu .Dá se u nás koupit i v lékárně jmenuje se smetka a rozmíchá se to do vody též jsem to zkoušela na špičku nože do napáječky ovšem pokud to je kokcidioza nezabere.Ale jestli se budete rozmýšlet dlouho tak vám může uhynout na dehydrataci.Šáhněte na prsní kost jestli je dost ostrá .No a možná dostane dobrou radu od veterináře,ale od veterináře který má s ptáky praxi.Nekrmte zelený a ovoce .

Pokud je prsní kost ostrá a vystupuje, pak je to pravděpodobně opravdu ta kokcidioza! Zvlášť u australských papouchů se vyskytuje dost často a není radno ji podceňovat! Doporučuju navštívit veterináře, předepíše vám vhodné léky (nejčastěji se dává Sulfacox T) a pošle trus na rozbor, jestli je to opravdu jen ta kokcidioza nebo něco vážnějšího...pokud se to potvrdí, pak je neméně důležitá kompletní dezinfekce celého chov. zařízení, jinak se bude nemoc stále dokola vracet...

26.10.2006 13:10

Proti průjmu je dobrá dubová kůra, zkuste jí dát (větvičky) k okusu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.10.2006 20:56
Uživatel s deaktivovaným účtem

lesk napsal(a):
Proti průjmu je dobrá dubová kůra, zkuste jí dát (větvičky) k okusu.

zkuste jim podstrčit uhlí, které se používá i u lidí, ublížit tak ptákovi nemůžete, ale pomoci ano, pokud se jedná o standartní průjem z toho, že někde oškubal jedovatou kytku nebo má v sobě jakoukoli chemii co to způsobuje tak to zabere, pokud je to cokoli jiného tak ne. Nejlépe se to podává nadrceno na prášek společně se suchým krmením - naopak do vody je to dost nevhodné, protože pokud na to přijde tak nebude pít a dojde k dehydrataci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík