Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2006 20:27

Dobrý den,mohla bych se zeptat,jak dlouho zhruby žije korela?My máme doma samce-žlutý,máme ho od mých 4 let,babička mi jej koupilana výstavě,byli tam i králíci,to jedině si pamatuji,byly mu asi 2-3 roky,před 3milety k nám přiletěa samice,šedá,mysleli jsme si že je to samec,ale začala snášettak je to holt holka,máme je společně v kleci a jsou to mazlíci:)chci se zeptat,jak dlouho s námi asi ještě budou?Někde jsem slyšela že se korela dožívá 15-ti et...jo a mi je nyný 12,6 let,samice začala snášet asi rok po "odchytu",kolik ji asi je???Nevíte,předem děkuji!

30.11.2006 10:14

nozka napsal(a):
Dobrý den,mohla bych se zeptat,jak dlouho zhruby žije korela?My máme doma samce-žlutý,máme ho od mých 4 let,babička mi jej koupilana výstavě,byli tam i králíci,to jedině si pamatuji,byly mu asi 2-3 roky,před 3milety k nám přiletěa samice,šedá,mysleli jsme si že je to samec,ale začala snášettak je to holt holka,máme je společně v kleci a jsou to mazlíci:)chci se zeptat,jak dlouho s námi asi ještě budou?Někde jsem slyšela že se korela dožívá 15-ti et...jo a mi je nyný 12,6 let,samice začala snášet asi rok po "odchytu",kolik ji asi je???Nevíte,předem děkuji!

Dobrý den.Podle knihy co vlastním,tak průměrná délka korelího života 18let.

30.11.2006 10:58

nozka napsal(a):

Dobrý den,

reaguji na Váš dotaz ohledně věku korely - obvykle v průměru je to 12-15 lidských roků, měla jsem samičku, která se dožila 16,5let (a to i při zhoršeném zdravotním stavu). Slyšela jsem i o věku 25let lidských (za podmínek výborného zdraví a jen jako jedinec, ale to je ojedinělý rekord). Záleží na tom, zda má dostatek vitamínů, prolety a zda je chována jako jedinec či pár - hodně také záleží na tom, jaké má psychické zázemí a citové vazby na člověka nebo "ptačího" partnera. Zdraví Nika

30.11.2006 14:53

nozka napsal(a):

Dobrý den,mám v chovu korelu r.1995 tedy 11.roků starý semec a stále dává mladé. Chovám je v zahradním domku s výletem do venkovní voliéry.S pozdravem Jarda.www.aves-korela.wz.cz

30.11.2006 17:57

jaro napsal(a):
Dobrý den,mám v chovu korelu r.1995 tedy 11.roků starý semec a stále dává mladé. Chovám je v zahradním domku s výletem do venkovní voliéry.S pozdravem Jarda.www.aves-korela.wz.cz

děkuji moc...samce se nám podařilo ochočit pouze tak,že dyž otevřu klec tak vytetí a když potom vezmu zrní a hvízdnu tak zas vletí dovnitř..samička klove,ale taky chodí denně ven,vím že to není ideální,a pokud si potom budu chtít pořídit papouška-asi opět korelu,ale to bude za dlouho-doufám!tak si pořídím mláděa bude pořádně ochočené..chovám je v jedné klecia jsou spokojení,ještě jednou dík za odpovědí!

Lenka 40

9.4.2017 13:26
Lenka 40

XXX.XXX.195.119

Mám korelu a v letos 2017 bude mít 30 roků.

9.4.2017 14:37
jarat

XXX.XXX.205.181

Můžete nám ji ukázat na fotce, popř. vyfotit i kroužek?

9.4.2017 21:38
Horák lutino

XXX.XXX.59.243

Korelka 15 max.20 let.

10.4.2017 09:14
albí47

XXX.XXX.129.22

My jsme měli korelku 19 let.

1.7.2018 11:15
dadaa

XXX.XXX.165.81

Dobrý den. Chci se zeptat..Máme doma korelu kluka asi 4 měsíce ale poslední měsíc neustale řve a nejde ho uklidnit..To samé lítá na polštář a dělá na něm divné věci nebo přilítne na rameno a chce abych se snim mazlit tak že mi dá hlavu k tvaři...Nevím co to sním poslední dobou je. Děkuji.

1.7.2018 11:23
Kokr

XXX.XXX.85.112

dadaa napsal(a):
Dobrý den. Chci se zeptat..Máme doma korelu kluka asi 4 měsíce ale poslední měsíc neustale řve a nejde ho uklidnit..To samé lítá na polštář a dělá na něm divné věci nebo přilítne na rameno a chce abych se snim mazlit tak že mi dá hlavu k tvaři...Nevím co to sním poslední dobou je. Děkuji.

Třeba jde do toku a chce se pářit. Vás bere za partnerku, tak se předvádí.

1.7.2018 11:27
dadaa

XXX.XXX.165.81

A kdy ho to jako přejde..Když začne řvat tak je to k nevydržení.

1.7.2018 11:28
dadaa

XXX.XXX.165.81

Kokr napsal(a):
Třeba jde do toku a chce se pářit. Vás bere za partnerku, tak se předvádí.

1.7.2018 11:33
Kokr

XXX.XXX.85.112

dadaa napsal(a):

Tak to opravdu nevím. Kupte mu samičku, bude se věnovat jí a Vám dá pokoj.

1.7.2018 11:36
dadaa

XXX.XXX.165.81

Kokr napsal(a):
Tak to opravdu nevím. Kupte mu samičku, bude se věnovat jí a Vám dá pokoj.

No někde jsem slišel že samičku si musí vybrat sám..Tak aby jsme mu nekoupila sasmičku která se mu nebude líbit..

1.7.2018 11:42
Tato Vovo

XXX.XXX.233.159

Tak kupujte samice pokiaľ si nevyberie, čo vám ine mam poradiť "Když ste nekde slyšela", alebo ho dajte na zoznamku. A teraz do mna.

1.7.2018 11:44
dadaa

XXX.XXX.165.81

Tato Vovo napsal(a):
Tak kupujte samice pokiaľ si nevyberie, čo vám ine mam poradiť "Když ste nekde slyšela", alebo ho dajte na zoznamku. A teraz do mna.

Ty jsi jinej rádce -_- :D.

1.7.2018 11:57
Horák lutino

XXX.XXX.167.135

Tato Vovo napsal(a):

1.7.2018 12:05
Kokr

XXX.XXX.85.112

dadaa napsal(a):
No někde jsem slišel že samičku si musí vybrat sám..Tak aby jsme mu nekoupila sasmičku která se mu nebude líbit..

Prostě kupte samičku a uvidíte. Někdy si pár nesedne, ale to je většinou u větších papoušků. A pokud nechcete odchovávat, tak je to jedno, jde o to, aby samec neřval!

18.3.2020 15:37
tulhusi

XXX.XXX.92.51

Dobrý deň ozivujem staršiu tému En pre zaujímavosť koľko majú a ako najdlhšie sa dozili vaši operenci na druhú nezáleží .umna samec korely síce krúžok nemá 28 r tento rok .Síce nelieta už inak psychicky aj fyzicky je.dakujem za postrehy

19.3.2020 20:43
G.H.

XXX.XXX.28.43

Viděla jsem korelu 24 letou..

marčána

15.11.2021 17:31
marčána

XXX.XXX.38.13

Mám dotaz dostali jsme korelu samce, když jsme ho dostali tvrdili, že mu je tak 12-14 s nami je tak 3 roku, myslíte pokud mu je cca15 let, když mu do klece pořídím samičku, že jí tam nezabije. Jde mi o to, že se mu až tolik nevěnujeme, jsme pořad pryč a občas je tak hlasitý, rve to uši.. nemá teda velkou klec kde by se proletěl občas se jen zpustí jak netopyr a třepetá křidly. Nevím jestli by se spolu snesly v takové prostoru..70x60x35..

15.11.2021 17:41
JoPe

XXX.XXX.82.6

marčána napsal(a):
Mám dotaz dostali jsme korelu samce, když jsme ho dostali tvrdili, že mu je tak 12-14 s nami je tak 3 roku, myslíte pokud mu je cca15 let, když mu do klece pořídím samičku, že jí tam nezabije. Jde mi o to, že se mu až tolik nevěnujeme, jsme pořad pryč a občas je tak hlasitý, rve to uši.. nemá teda velkou klec kde by se proletěl občas se jen zpustí jak netopyr a třepetá křidly. Nevím jestli by se spolu snesly v takové prostoru..70x60x35..

Samičku mu pořiďte, ale do podstatně větší klece, uvidíte, jak dědula ožije. O její život se bát nemusíte, korely jsou mírní papoušci.

15.11.2021 18:20
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

Lenka 40 napsal(a):
Mám korelu a v letos 2017 bude mít 30 roků.

Žasnu a něčím ten věk podložte, jak napsal jarat. Budete hvězda chovatelů.

Jak mám rozumět tomu, že letos 2017 bude mít 30 roků. Letos je 2021 a příspěvek je odeslán dnes. Asi jsem méně chápavý. Vysvětlíte mně to ?

15.11.2021 18:29
JoPe

XXX.XXX.82.6

Moudivláček napsal(a):
Žasnu a něčím ten věk podložte, jak napsal jarat. Budete hvězda chovatelů.

Jak mám rozumět tomu, že letos 2017 bude mít 30 roků. Letos je 2021 a příspěvek je odeslán dnes. Asi jsem méně chápavý. Vysvětlíte mně to ?

Naše známá 75 letá paní mi asi před 5 lety ukazovala doma samce korelu albino, kterému bylo v tu dobu 20 let a dnes stále žije.

15.11.2021 19:07
Moudivláček

XXX.XXX.67.120

JoPe napsal(a):
Naše známá 75 letá paní mi asi před 5 lety ukazovala doma samce korelu albino, kterému bylo v tu dobu 20 let a dnes stále žije.

I já jsem přenechal kdysi korelu a žila 21 let. Dal jsem ji tomu klukovi zadarmo, byla bílá a tehdy byly drahé, ale byla od narození na jedno oko slepá. Kolik let ještě žila nevím. Ale 30 let se mně zdá na korelu nepravděpodobné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík