peroqe
napsal(a):
Nevíte zda jsou tito papoušci dostupní a jestli je někdo v České republice chová??
Bol by som veľmi šťastný keby niekto choval papagájov prekrásnych / Psephotus pulcherrimus/ v ČR. Od roku 1927 nebol vo voľnej prírode pozorovaný. Ja som tiež pri mojich cestách po Austrálii mal niekoľko márnych pokusov o jeho objavenie. Skúste preštudovať knihu Papoušci Austrálie I, od Milana Vašíčka a pochopíte.
krokodil
napsal(a):
Bol by som veľmi šťastný keby niekto choval papagájov prekrásnych / Psephotus pulcherrimus/ v ČR. Od roku 1927 nebol vo voľnej prírode pozorovaný. Ja som tiež pri mojich cestách po Austrálii mal niekoľko márnych pokusov o jeho objavenie. Skúste preštudovať knihu Papoušci Austrálie I, od Milana Vašíčka a pochopíte.
Vím že ve volné přírodě vyhynuli, ale myslel jsem jestli se třeba nezachovali v zajetí.
peroqe
napsal(a):
Vím že ve volné přírodě vyhynuli, ale myslel jsem jestli se třeba nezachovali v zajetí.
Bylo by to krásné, ale:
The Paradise Parrot was locally common although generally scarce in the 19th century, but then declined rapidly. The decline of this species is well documented and may have started well before the Europeans invaded Australia.
By 1915 the species seemed to have disappeared. A newspaper campaign led to its rediscovery in 1918, though the bird had become very rare. The last confirmed sighting was on 14th September 1927 by C.H. Jerrerd in upper Burnett River area.
There were occasional rumours that the species was kept in captivity by Australian breeders, but never confirmed. Kiernan claims to have seen 5 birds over an 8-week period in 1990, but this is also still never confirmed and the Paradise Parrot is still considered extinct.
Takže nám zbývají jen oči pro pláč