Je tato drevina vhodna na vyobu bidylek pro Andulky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.1.2007 18:03

Ma skautska leta uz jsou nejakou dobu pryc a proto nejsem schopna ten ker bezpecne urcit. Kura je cervena (tmave, jako cervene vino) a na vetvickach jsou zbytky odkvetlych kvetu - typ cerny bez. (Botanicky nazev si bohuzel taky nepamatuju.) Bude to bezpecne na ohlodavani pro andulky?
Dekuji
Eva

7.1.2007 18:16

kvakev napsal(a):
Ma skautska leta uz jsou nejakou dobu pryc a proto nejsem schopna ten ker bezpecne urcit. Kura je cervena (tmave, jako cervene vino) a na vetvickach jsou zbytky odkvetlych kvetu - typ cerny bez. (Botanicky nazev si bohuzel taky nepamatuju.) Bude to bezpecne na ohlodavani pro andulky?
Dekuji
Eva

Dobrý den. Mám za to, že se jedná o svídu krvavou (rod Cornus). Nevím to přesně, ale myslím si, že její kůra ani dřevo by pro papoušky jedovaté být nemělo. Ale každopádně raději počkejte na další odpovědi.

7.1.2007 20:45

bouda napsal(a):
Dobrý den. Mám za to, že se jedná o svídu krvavou (rod Cornus). Nevím to přesně, ale myslím si, že její kůra ani dřevo by pro papoušky jedovaté být nemělo. Ale každopádně raději počkejte na další odpovědi.

Mockrát děkuji za odpověď. Ano, vypadá to na svídu. Zatím jsem nenašla nic o její škodlivosti. Jen nějaké zmínky o nepříjemném zápachu. Takže pokud máte někdo nějaké další zkušenosti se svídou, prosím, podělte se o ně.
Díky
Eva

Přidejte reakci

Přidat smajlík