Ahoj, koupila jsem si ve zveráku roselu pestrou, ale pak jsem se dočetla že maj mít žlutý břicho a tahle má červený jedná se tedy o mutaci? Taky bych se chtěla zeptat jestli se podle fotky dá poznat pohlaví. A jak moc se dá ochočit? Může se naučit mluvit? Máme jí týden, ale moc se nebojí. Děkuji za odpovědi.
ruru
napsal(a):
Ahoj, koupila jsem si ve zveráku roselu pestrou, ale pak jsem se dočetla že maj mít žlutý břicho a tahle má červený jedná se tedy o mutaci? Taky bych se chtěla zeptat jestli se podle fotky dá poznat pohlaví. A jak moc se dá ochočit? Může se naučit mluvit? Máme jí týden, ale moc se nebojí. Děkuji za odpovědi.
a ještě jedno foto
ruru
napsal(a):
Jedná se o roselu pestrou mutace červená.Určit pohlaví si netroufám,ale jestli je mladá tak po nějakém čase pokud je to samec tak začne prozpěvovat a naparovat se u toho.Ochočit se samozřejmě dá,ale oproti žakům a podobným papouchům není tak přítulná.Mluvit se asi nenaučí,nanejvýš několik slov.
ruru
napsal(a):
a ještě jedno foto
Tvoje rosela je červené mutace Pohlaví lze rozlišit podle velikosti a tvaru hlavy a zobáku - samci mají mohutnější zobák, větší a hranatou hlavu, samičky mají hlavu i zobák drobnější - ale chce to trochu cviku. Podle té první fotky bych řekla že je to samec, ale je to jen odhad....