Ahoj všichni, jsem úplný laik, tak vás prosím o radu. Před 3 týdny jsem si ve zveráku koupilu roselu pestrou červenou mutaci. Vy jste identifikovali, že je to samec. Ve zveráku nám řekli, že jsou mu tři měsíce. Před pár dny jsme mu koupili kámošku, teda aspoň doufám, že je to "ona", to už je přírodní forma. Tam nevěděli věk. Jen mě zaráží, že on (mutace) už má peří úplně vyvinutý a ona je takový kuře. Ale ona má světlý nohy a on tmavý.Poradíte mi prosím?
1)co je za pohlaví ta přírodní
2)jestli se dá odhadnout u obou věk
ruru
napsal(a):
Ahoj všichni, jsem úplný laik, tak vás prosím o radu. Před 3 týdny jsem si ve zveráku koupilu roselu pestrou červenou mutaci. Vy jste identifikovali, že je to samec. Ve zveráku nám řekli, že jsou mu tři měsíce. Před pár dny jsme mu koupili kámošku, teda aspoň doufám, že je to "ona", to už je přírodní forma. Tam nevěděli věk. Jen mě zaráží, že on (mutace) už má peří úplně vyvinutý a ona je takový kuře. Ale ona má světlý nohy a on tmavý.Poradíte mi prosím?
1)co je za pohlaví ta přírodní
2)jestli se dá odhadnout u obou věk
ještě jednou ta přírodní
cajin
napsal(a):
Chovam rozely a dle mého se mě zdá že je to blbost aby byla tak vybarvená rozela po 3 měsících. Mě osobně se mladý vybarvují a kord samci až tak po 5 měsících. Takže nevím. řekl bych že ta samice bude mladá protože nema dobarvena peří.. Třeba se pletu.. třeba ne.
On má na krku zezadu zelený peří, ale málo. Já právě nevim jak je to s tim vybarvovánim u těch mutacích, většinou se píše o těch přírodních. A myslíte, že ta přírodní je teda samice?