Rosely - možný problém

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2005 13:19

Chtěl bych Vás poprosit o Váš názor. Po delší přestávce v chovu papoušků jsem se k tomuto opět vrátil, hlavně zásluhou mé manželky. Začal jsem stavět nové chovatelské zařízení, do kterého jsem začal umísťovat papoušky. Před nedávnem vážně onemocněl můj kamarád a požádal mne, zda bych si od něj nepřevzal jeho chov. Jsem nucen dát do voliér vedle sebe rosely pestré + jejich mutace a rosely penant + mutace. Jsem schopen dát tyto ptáky tak, že vedle sebe budou r. pestré a r. penant, ale nejsem schopen vzhledem k současným prostorovým možnostem dát mezi ně jiné druhy ptáků a hlavně tyto zvířata nechci prodat. Proto bych chtěl znát Váš názor na to, že až na jaře půjdou ptáci do toku, zda mohu očekávat problémy v tom, že jsou vedle sebe r. pestré a penanti. Popř. jak tomuto zabránit. Kamarád tvrdí, že to problém nebude a já s tím nesouhlasím. Děkuji za Vaše příspěvky.

27.9.2005 12:16

kubicek napsal(a):
Chtěl bych Vás poprosit o Váš názor. Po delší přestávce v chovu papoušků jsem se k tomuto opět vrátil, hlavně zásluhou mé manželky. Začal jsem stavět nové chovatelské zařízení, do kterého jsem začal umísťovat papoušky. Před nedávnem vážně onemocněl můj kamarád a požádal mne, zda bych si od něj nepřevzal jeho chov. Jsem nucen dát do voliér vedle sebe rosely pestré + jejich mutace a rosely penant + mutace. Jsem schopen dát tyto ptáky tak, že vedle sebe budou r. pestré a r. penant, ale nejsem schopen vzhledem k současným prostorovým možnostem dát mezi ně jiné druhy ptáků a hlavně tyto zvířata nechci prodat. Proto bych chtěl znát Váš názor na to, že až na jaře půjdou ptáci do toku, zda mohu očekávat problémy v tom, že jsou vedle sebe r. pestré a penanti. Popř. jak tomuto zabránit. Kamarád tvrdí, že to problém nebude a já s tím nesouhlasím. Děkuji za Vaše příspěvky.

Ahoj))) podle mne to problém nebude. Měl jsem je vedle sebe několik let. Bylo by dobré udělat mezi nima dvojí pletivo, tzn. udělat mezeru mezi pletivem třeba 3cm na tloušťku sloupku, aby se nemohli napadat tokající samci. Dále podle toho jestli máte zimování nebo ne. Jestli ne tak jako já, tak bych 1/3 od budky mezi pletivem zakryl a nechal odkrytý jenom výlet. Mnoho úspěchů v chovu přeje Martin

2.10.2005 13:19

kubicek napsal(a):

Dobrý den,
kdysi jsem měl podobné obavy, když jsem viděl, jak na sebe reagují přez jednu voliéru. Potom jsem se jeden čas specializoval na mutace rozel a z prostorových důvudů jsem byl nucen je chovat vedle sebe, sice přez dvojité pletivo, ale k mému překvapení na sebe téměř nereagovali.
Ideální by bylo, kdyby měli čas si na sebe během zimy přivyknout.

Přidejte reakci

Přidat smajlík