CHovatelé poraďte,je to pár?Pták vpravo je určitě samec(píská),u toho druhého nevím,vypadá jako samec,ale nezpívá...,poraďte prosím,děkuji. Jsou z roku 2006.
ptacnik
napsal(a):
CHovatelé poraďte,je to pár?Pták vpravo je určitě samec(píská),u toho druhého nevím,vypadá jako samec,ale nezpívá...,poraďte prosím,děkuji. Jsou z roku 2006.
Dobrý den, dle mého názoru je vlevo samec a vpravo samice ,protože samice mají trochu matnější barvy,menší hlavu a zobák (a to bych řekl, že na vaší fotce vidím). Mohu se, ale plést, a tak jsem i já zvědavý na další hodnocení. Ať se daří odchov. Michal Š.
simunek m
napsal(a):
Dobrý den, dle mého názoru je vlevo samec a vpravo samice ,protože samice mají trochu matnější barvy,menší hlavu a zobák (a to bych řekl, že na vaší fotce vidím). Mohu se, ale plést, a tak jsem i já zvědavý na další hodnocení. Ať se daří odchov. Michal Š.
Také se přikláním k páru, pták vlevo je o dost drobnější, má jemnější a drobnější hlavu jako samička...
ptacnik
napsal(a):
Dobrý den, já bych také řekl, že pták v pravo je samice. Když byste ji chytl tak samice by měla mít na spodku křídla bílý proužek. Zkuste to a dejte prosím vědět jak jste dopadl.
ladisn
napsal(a):
Dobrý den, já bych také řekl, že pták v pravo je samice. Když byste ji chytl tak samice by měla mít na spodku křídla bílý proužek. Zkuste to a dejte prosím vědět jak jste dopadl.
Zadavatel-jestli mají bílý proužek jenom samice,tak mám dvě samičky.Tak teď budu shánět dva samce.Všem diskutujícím moc děkuju za jejich rady,rád přivítám další rady při určování pohlaví.Jindra
ptacnik
napsal(a):
Zadavatel-jestli mají bílý proužek jenom samice,tak mám dvě samičky.Tak teď budu shánět dva samce.Všem diskutujícím moc děkuju za jejich rady,rád přivítám další rady při určování pohlaví.Jindra
Ty proužky kontrolujte až po druhém přepeření a dvě samice to nejsou ten vlevo je podle mě na 90% samec a zpívat ještě nemusí mě začal pořádně zpívat až v prvním toku...jinak k tomu druhému na pravo bych se spíš přikláněl k samici ale jestli zpívá, tak neni co řešit...přeji hodně chovatelskych uspechu..jinak pokud je chcete nechta letos zahnizdit tak si pripravte dokromvaci soupravu, protoze u rocnich paru se stava dost casto ze prestanou krmit....preji hodne chovatelskych uspechu..Lubos
ptacnik
napsal(a):
Zdravím. To vlevo je 100% samec a jak už tu někdo zminoval tak někdy to těm samcům trvá než se rozpívaj
Mě osobně se stalo totéž. Jenže já se poradil až dýl když už jsem měl dva samce. Teď ve středu si jedu pro samičku k tomu mýmu samci :) Já osobně bych řekl že to v pravo je samec a potvrdí se to až při druhém peří
ptacnik
napsal(a):
Pravda, pravda v knize p. Vašíčka se píše, cituji: .....doporučuje rozlišit pohlaví podle světlého pásku na spodní straně roztaženého křídla, jak je uvedeno v popisu.Tento chovatel uvádí, že pásek mají všechna mláďata. Po přepeření (asi ve 12 měsících) jej samečci ztratí, u samiček naopak zintenzivní.....KONEC CITÁTU.
Pokud bych měl takto stavěné a vybarvené ptáky ve voliéře já , byl bych v klidu a počkal bych, protože si myslím, že je to opravdu pár. (na ten zpěv bych se moc neupínal) Ať se Vám daří.
Michal Š.
ptacnik
napsal(a):
Neřešte pásky pod křídlem a zpěv (hlasové projevy rozel mi jako zpěv nepřipadají),Máte pár, vlevo je samec, vpravo je samice.