hicks
napsal(a):
.
Závěrem bych chtěl napsat, že na výstavě se dalo na co koukat i když byla malá. Rozhodně zde byli někteří papoušci velice pěkní, ale nechápavě jsem zíral na to jak byli ptáci vyhodnoceni. Musím říct, že u andulek jsem to nějak neřešil, protože jak jsem psal výstavní andulky mě nějak neberou a nejsou moje parketa, ale například u těch větších papoušků, kde byli například dvě páry papoušků červenokřídlých, tak jsem se ze známým shodl, že mělo být hodnocení opačné i kolem jdoucí lidé to tvrdily. Je fakt, že zde bohužel byli vidět i poraněni ptáci a musím Vám říct, že některé bych na tu výstavu vůbec nevzal a rozhodně teď mluvím sám za sebe musel bych se stydět, kdybych tam vystavoval takové ptáky.
Dále mě docela zaskočila jedna věc byli tam vidět i senegalci, ale zdálo se mi, že jsou to oba odchytový ptáci a aby se neřeklo, tak jim byli dány otevřené kroužky. Jeden z nich měl dost škaredě poraněné ozobí (fotku jsem raději nepřiložil). I například u papouška královského měl známí podezření, že samička trpí poruchou jater. Já papoušky královské nechovám, ale on ano a už poměrně dlouho, takže věřím, že něco málo pravdy na tom mohlo být.
Nevím proč, ale nejvíce mě snad zaujaly pro někoho obyčejní, ale pro mě velice atraktivní papoušci kakariky. Byli zde vidět v jedné větší kleci tři ptáci a to přírodní, straka a nejvíce co se mě líbila byla mutace plavá a nebo snad skořicová. Tyto dvě mutace se pro někoho hůře rozeznávají, ale spíše bych se přiklonil k plavé mutaci a byla velice pěkná. Fotku mám, ale je vyfocena z větší vzdálenosti, proto jsem ji nezveřejnil. Bylo je dosti těžké vyfotit, protože jak někteří vědí, tak jsou kakarici docela pěkní hopsálkové. Výstavu raději nehodnotím, protože si každý může udělat svůj úsudek z toho co jsem napsal.