Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2007 10:53

Dobrý den může se mníšek chovat ve venkovní volieře přes zimu?? jaká je pořizovací cena páru a s jakými papoušky se snesou??

28.2.2007 12:02

wena napsal(a):
Dobrý den může se mníšek chovat ve venkovní volieře přes zimu?? jaká je pořizovací cena páru a s jakými papoušky se snesou??

Mniši jsou jedni z nejotužilejších papoušků , u mě přežili bez problémů venkovní teplotu -28 stupňů v dobře situované volieře s chráněným prostorem (záda, boky , střecha) vybavené silnějšími větvemi a vzadu s 0,8m širokou policí na hnízdo.Pletivo 19*19mm, 1,2 síla drátu, slabší rozpletou. Do kombinace sdalšími ptáky bych se moc nepouštěl, já je mněl s andulama a v sezoně jsem musel hlídat mladé andulky, jak začali otravovat mnišky museli pryč. S podobně velkými ptáky se napadali. Výce párů mnichů pohromadě je možné. Cena se pohybuje od 500kč za kus př. zbarvení za odchov, další peníze zaplatíte za určení pohlavý (DNA, endoskop), podle oka je to jen na náhodu . Hodně zdaru!

7.3.2007 10:06

dad napsal(a):
Mniši jsou jedni z nejotužilejších papoušků , u mě přežili bez problémů venkovní teplotu -28 stupňů v dobře situované volieře s chráněným prostorem (záda, boky , střecha) vybavené silnějšími větvemi a vzadu s 0,8m širokou policí na hnízdo.Pletivo 19*19mm, 1,2 síla drátu, slabší rozpletou. Do kombinace sdalšími ptáky bych se moc nepouštěl, já je mněl s andulama a v sezoně jsem musel hlídat mladé andulky, jak začali otravovat mnišky museli pryč. S podobně velkými ptáky se napadali. Výce párů mnichů pohromadě je možné. Cena se pohybuje od 500kč za kus př. zbarvení za odchov, další peníze zaplatíte za určení pohlavý (DNA, endoskop), podle oka je to jen na náhodu . Hodně zdaru!

Souhlasím s Davidem, připojuji foto jejich hnízda a mám dotaz.
Má zde někdo zkušenost s jejich chovem na volno (volné vypouštění)?
Zdraví Zdeněk

7.3.2007 16:34

lesk napsal(a):
Souhlasím s Davidem, připojuji foto jejich hnízda a mám dotaz.
Má zde někdo zkušenost s jejich chovem na volno (volné vypouštění)?
Zdraví Zdeněk

S volným vypuštěním skušenost nemám, se slabším pletivem a následným úletem ano. Ptáci se zdžovali na stromech okolo rybníka a v okolních zahrádkách sousedů. Přes volné prostory (pole) se nepustily, další porosty stromů a keřů jsou cca.250m. Vzhledem k tomu, že měli dost kůry, pupenů a zeleného na našem, porosty okolo rybníka a velká zahrada jabloní, moc škody u sousedů nenadělali, přes den se zdržovali u ostatních voliér v koruně švestky, nocovali kde se dalo. Nebyli moc vidět, let přes volný prostor u nich nebyl moc oblíben, odhad jejich pobytu byl jen podle křiku. Po výměně pletiva jsem je postupně odchytával pod síto, v garáži, do prázdné voliery, ale bylo to na náhodu, 6ks asi 3 měsíce. Poslední kus koncem listopadu. Byli v pohodě, jed neskutečně kousali.
Já bych je asi sám od sebe nevypustil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík