Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2005 19:56

Dobrý den.
Mám praktickou otázku, na kterou mi nedokázali odpovědět ani v jedné nejmenované pojišťovně!
Jak jste na tom s pojištěním vašich papoušků? Lze pojistit krádež (v první řadě) popřípadě třebe úhyn, úlet atd.? Na tuto myšlenku mě přivedla otázka ceny Kakadu inka na nemoder. diskusi.
Ne že bych tak drahé ptáky vlastnil... :-)

12.11.2005 12:37

frantisek klima napsal(a):
Dobrý den.
Mám praktickou otázku, na kterou mi nedokázali odpovědět ani v jedné nejmenované pojišťovně!
Jak jste na tom s pojištěním vašich papoušků? Lze pojistit krádež (v první řadě) popřípadě třebe úhyn, úlet atd.? Na tuto myšlenku mě přivedla otázka ceny Kakadu inka na nemoder. diskusi.

Dobrý den,

asi před třemi lety jsem se o možnost pojištění papoušků zajímal. Česká pojišťovna mi takové pojištění nabídla, vztahovalo se v podstatě pouze na krádež a roční pojistné činilo desetinu ceny pojištěného zvířete. Tyto podmínky byly podle mého názoru dost neakceptovatelné, ale nevylučuji, že se za tu dobu mohly změnit. Každopádně takovéto pojištění není nabízeno běžně a samotní agenti pojišťoven o něm obvykle neví (není divu, kolikrát za den se ve své praxi setkají s takovým požadavkem). V mém případě pracovnice pojišťovny na dotaz zareagovala velmi ochotně a za pomoci několika dlouhých telefonátů s nadřízenými se k informaci o poskytování takového pojištění nakonec dopracovala.
Bohužel zatím asi nedostaneme od tuzemských pojišťoven podobné služby jako v zahraničí na západ od nás, kde je možné pro zvíře uzavřít například i obdobu zdravotního pojištění, úrazového pojištění atd.

12.11.2005 19:56

frantisek klima napsal(a):
Dobrý den.

Pojistit se dá i v dnešní době,

v mém případě podmínky -člen ČSCH
-registrovaný chov (kroužkováni ptáci)
a vedení evidence
- voliéry v trvale obydlené oblasti, asi
nejdůležitější podmínka pro pojišťovnu
- pravidelná veterinární kontrola stačí
vyšetření trusu

pojištěno proti krádeži, náhlému ůhynu, a živelným pohromám

Radek

Přidejte reakci

Přidat smajlík