Dobrý den,
rád bych vyvolal diskuzi na téma Aratinga zlatočelý. Chtěl bych se dozvědět Váš názor na tento krásný druh papouška. Já osobně tyto aratingy chovám a mám s nimi velmi dobré zkušenosti. Zajímají mě klady a zapory tohoto druhu z VAŠEHO POHLEDU. Proč si myslíte, že není tento druh u nás tak hojný? Díky za odpovědi.
Mějte se, zdraví Jarda
mexx
napsal(a):
Dobrý den,
rád bych vyvolal diskuzi na téma Aratinga zlatočelý. Chtěl bych se dozvědět Váš názor na tento krásný druh papouška. Já osobně tyto aratingy chovám a mám s nimi velmi dobré zkušenosti. Zajímají mě klady a zapory tohoto druhu z VAŠEHO POHLEDU. Proč si myslíte, že není tento druh u nás tak hojný? Díky za odpovědi.
Mějte se, zdraví Jarda
Zdravím,
nemyslíš, že je to pro jejich neúnavný, uši rvoucí křik???
Kamarád je chová - má nato zahradu a hodné sousedy, ale chovat je někde v bytě - nebo v hustě osídlené oblasti - to by bylo asi o něčem jinem. Jinak jsou to hezcí papoušci - tak jako všechny Aratingy!
Možná to je důvod - je to můj názor.
galec
napsal(a):
Zdravím,
Kamarád je chová - má nato zahradu a hodné sousedy, ale chovat je někde v bytě - nebo v hustě osídlené oblasti - to by bylo asi o něčem jinem. Jinak jsou to hezcí papoušci - tak jako všechny Aratingy!
Priteli,je to velice krasny ptak ,ale pro panelak kde je slyset i spendlik jak pada na zem, naprosto pro svuj hlas neunosny protoze, kdyz zarve tak sousedovi spadnou trenyrky za zdi a na povel vypnout nelze bohuzel to asi proto neni tak rozsiren neda se chovat vsude,nekde ani pri haklivych sousedech na venkove ve volierach vadi a to uz co rici at se dari .Vrabec
galec
napsal(a):
Zdravím,
Slyšet je teda jde a to dost, to přiznávám, ale ve srovnáni s jinými aratingy bych řekl, že jsou nejméně hluční. Já je chovám přes léto (sezónu) ve venkovní voliéře a dá se to snést - možná nevlastním takové křiklouny. Kamarád ale vlastní asi 20 párů různých druhů aratingů a to vám řeknu, to je rámus, krmí se špuntama v uších, ale bohužel nebo bohudík ho tito papoušci učarovali a on říká, že jiné papoušky už by chovat nemohl. Je mu se to ale docela říka, když bydlí na samotě u lesa
Mějte se hezky