Dobrý den,
zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s tím když se k ochočené andulce přikoupí kamarád-ka.
Jde mi o to jestli přestane mluvit, jestli se bude i dál zajímat o lidi, jestli se ochočí i ta druhá a jestli budou "šťastnější".
Jde o to že máme ročního anduláka, který je přes den sám(když jsme v práci). Proto mě napadlo pořídit kámošku. Co myslíte? Díky Hanka
navel
napsal(a):
Dobrý den,
zajímalo by mě jestli máte někdo zkušenost s tím když se k ochočené andulce přikoupí kamarád-ka.
Jde mi o to jestli přestane mluvit, jestli se bude i dál zajímat o lidi, jestli se ochočí i ta druhá a jestli budou "šťastnější".
Jde o to že máme ročního anduláka, který je přes den sám(když jsme v práci). Proto mě napadlo pořídit kámošku. Co myslíte? Díky Hanka
zkuste z počátku mít druhou andulku v nové kleci a trochu ochočit, až bude alespoň lézt 0na prst seznamte je... ale myslim si ze je mozne ze prestane mluvit, ale co je pro Vas cenejsi? to jestli mluvi, nebo jestli bude stastny?
andelaskoloudova
napsal(a):
zkuste z počátku mít druhou andulku v nové kleci a trochu ochočit, až bude alespoň lézt 0na prst seznamte je... ale myslim si ze je mozne ze prestane mluvit, ale co je pro Vas cenejsi? to jestli mluvi, nebo jestli bude stastny?
tak já myslím že nešťastný není.. ted jsem s ním doma nonstop a sleduju že on stejně většinu dopoledne "prolelkuje" ,ikdyž má otevřený dvířka klece a může za mnou ven, tak stejně je doma v kleci a bud podřimuje nebo si hraje s hračkama.
Taky se bojím aby malýho ptáčka přijal, kdysi jsme měli anduláka na koleji a taky jsme pořídili druhýho a ten ochočený z něho měl šok, vůbec spolu nemohli být. Proto sonduju jestli má někdo osobní zkušenosti.
Ale díky za názor, ještě to promyslíme :)
Hanka
navel
napsal(a):
tak já myslím že nešťastný není.. ted jsem s ním doma nonstop a sleduju že on stejně většinu dopoledne "prolelkuje" ,ikdyž má otevřený dvířka klece a může za mnou ven, tak stejně je doma v kleci a bud podřimuje nebo si hraje s hračkama.
Taky se bojím aby malýho ptáčka přijal, kdysi jsme měli anduláka na koleji a taky jsme pořídili druhýho a ten ochočený z něho měl šok, vůbec spolu nemohli být. Proto sonduju jestli má někdo osobní zkušenosti.
Ale díky za názor, ještě to promyslíme :)
Hanka
Já jsem u svého anduláka řešila úplně stejné dilema, nakonec jsem samičku pořídila - měla jsem štěstí, byla už trochu ochočená a jsem za to hrozně ráda!!! Mají se moc rádi a andulák pořád říká to svoje jedno slovo. Je na něm vidět, že je s Filipkou štěstím bez sebe. A je sranda je spolu pozorovat... ZA SEBE ROZHODNĚ POŘÍZENÍ KAMÁRÁDKY DOPORUČUJI!!!
budgiena
napsal(a):
Já jsem u svého anduláka řešila úplně stejné dilema, nakonec jsem samičku pořídila - měla jsem štěstí, byla už trochu ochočená a jsem za to hrozně ráda!!! Mají se moc rádi a andulák pořád říká to svoje jedno slovo. Je na něm vidět, že je s Filipkou štěstím bez sebe. A je sranda je spolu pozorovat... ZA SEBE ROZHODNĚ POŘÍZENÍ KAMÁRÁDKY DOPORUČUJI!!!
ja to take moc doporucuju! VY MU NEMUZETE DELAT PLNOHODNOTNEHO SPOLENCNIKA... copak umite jeho rec? nebo umi on tu vasi? NE
tak prosim, poridte mu samicku, treba potom lelkovat nebude
navel
napsal(a):
Dobrý den,
Jestli to chcete vyzkoušet nechám Vám andulku a když to nebude fungovat tak mi jí vrátíte. Jsem od Benešova.tel.737 014 859
navel
napsal(a):
Dobrý den,
tak nakonec jsme samičku pořídili... zatím jsme ve fázi seznamování .. každý bydlí ve své kleci a Šimon chodí k samičce jen na návštěvy je z ní pěkně vyjukanej tak uvidíme kdy je budeme moci sestěhovat k sobě
navel
napsal(a):
tak nakonec jsme samičku pořídili... zatím jsme ve fázi seznamování .. každý bydlí ve své kleci a Šimon chodí k samičce jen na návštěvy je z ní pěkně vyjukanej tak uvidíme kdy je budeme moci sestěhovat k sobě
a druhé foto :)
navel
napsal(a):
Moje drobná zkušenost: ručně jsem si dokrmila samečka andulky. Byl ochočený, hrozný miláček. A taky mi ho bylo líto a tak jsem mu pořídila samičku - byla už asi roční, trochu ochočená, sedne mi na hlavu a nebojí se mě, ale to je všechno. Igorek se do ní zakoukal a s náma už nemluví, na ruku si už dobrovolně nenastoupí. A tak mám teď dvě relativně krotké andulky, které však už s člověkem nechtějí mít nic společného a vystačí si samy.
zvířátková

zebricka
napsal(a):
Moje drobná zkušenost: ručně jsem si dokrmila samečka andulky. Byl ochočený, hrozný miláček. A taky mi ho bylo líto a tak jsem mu pořídila samičku - byla už asi roční, trochu ochočená, sedne mi na hlavu a nebojí se mě, ale to je všechno. Igorek se do ní zakoukal a s náma už nemluví, na ruku si už dobrovolně nenastoupí. A tak mám teď dvě relativně krotké andulky, které však už s člověkem nechtějí mít nic společného a vystačí si samy.
Moc chválím Hance novou andulku. Už Šimonek byl pro mě fešák. Mají krásné zbarvení - oba Já mám páreček andulek od chovatele výstavních andulek, takže u něj je snaha o co nejlepší jedince typických barevných variant, proto "barevné pokusy" nejsou možné. Proto mám dvě klasiky a jsem v čekání na dalšího kamaráda. Jsem taky zastánce malého hejna než samoty.
navel
napsal(a):
Tak Laura už bydlí s Šímou v kleci, zítra to bude týden co jí máme a zatím maximální spokojenost. Šíma míň prudí,ale pro pusinku si přiletí, na zavolání taky, kecá snad víc než normálně a dokonce se naučil nové slovo
Laura na ruku zatím nejde, normálně mají přes den otevřenou klec, lítá za Šímou kam se hne, takže i mě na rameno :) nechá se v pohodě chytit, do klece se vrací, takže mě ani nevadí že nejde na prst.
Budu hlásit další vývoj :)
zvířátková

navel
napsal(a):
Tak Laura už bydlí s Šímou v kleci, zítra to bude týden co jí máme a zatím maximální spokojenost. Šíma míň prudí,ale pro pusinku si přiletí, na zavolání taky, kecá snad víc než normálně a dokonce se naučil nové slovo
Laura na ruku zatím nejde, normálně mají přes den otevřenou klec, lítá za Šímou kam se hne, takže i mě na rameno :) nechá se v pohodě chytit, do klece se vrací, takže mě ani nevadí že nejde na prst.
Budu hlásit další vývoj :)
No paráda. To musí být Šimon ve svém živlu. Přesně taky jsem modrého měla ochočeného, pak díky zrcátku začal být nepříčetný, kousal a nedalo se to vydržet. Pořídila jsem mu zelenou a i ona si na mě navykla. Nebojí se, akorát teda rukou, jelikož mi dost trpěla na vápenku a aplikace léků rukama se jí dost nezamlouvala. Teď si sice žijou sami pro sebe, ale jsem ráda, jsou spokojení a ani já nemám tolik času, abych mohla s jednou osamělou andulkou trávit půl dne. Brzy dostanou dalšího kamaráda, nedávno jim jeden umřel, ale to jsem spíš riskovala a vzala si od pohledu ne moc schopného jedince. Teď už si budu vybírat očividně zdravou a fit andulku. V kleci máme zbytečně moc prázdného místa .
navel
napsal(a):
Dobrý den,
Tak s první pořízenou samičkou si Šíma moc nesedl, pořídili jsme mu novou, ručně dokrmenou, ikdyž ne tak přítulnou jako je on, modrou.
Tady je Šimon.
navel
napsal(a):
Tak s první pořízenou samičkou si Šíma moc nesedl, pořídili jsme mu novou, ručně dokrmenou, ikdyž ne tak přítulnou jako je on, modrou.
Tady je Šimon.
a jeho Saša když jsme si jí přinesli
navel
napsal(a):
Tady je Šimon.
a tady je nejstarší ze 4 prcků které právě ted máme
navel
napsal(a):
a tady je nejstarší ze 4 prcků které právě ted máme
jinak všem chovatelům "jedináčka" doporučuji pořídit kámoše. Šimon mluvit nepřestal, vždycky přiletí mi něco povykládat, akorát už není takový závislák jako byl, což je super- nemusím mít výčitky svědomí když na něj někdy nemám tolik času. Akorát samička se moc neochočila - přiletí na rameno ožužlávat naušnice,ale to je tak všechno.
Hanka
zvířátková

XXX.XXX.240.157
navel
napsal(a):
jinak všem chovatelům "jedináčka" doporučuji pořídit kámoše. Šimon mluvit nepřestal, vždycky přiletí mi něco povykládat, akorát už není takový závislák jako byl, což je super- nemusím mít výčitky svědomí když na něj někdy nemám tolik času. Akorát samička se moc neochočila - přiletí na rameno ožužlávat naušnice,ale to je tak všechno.
Hanka
Téda, to jsme si dlouho nepokecali .
Ještě jsem teda nikdy nezažila, že by si 2 andulky nesedly. Já o zelenou přišla, tak jsem poprvé vyzkoušela, jaké je to mít jenom anduláky. No a jsem plně spokojená, tak harmonický "vztah" jsem ještě nezažila, nikdo nikoho nesekýruje, mají se rádi, celý ten oba nezavřou zobáky. Mám už zamluveného třetího anduláka, žluťáska.
starší
zvířátková

XXX.XXX.240.157
zvířátková
napsal(a):
Téda, to jsme si dlouho nepokecali .
Ještě jsem teda nikdy nezažila, že by si 2 andulky nesedly. Já o zelenou přišla, tak jsem poprvé vyzkoušela, jaké je to mít jenom anduláky. No a jsem plně spokojená, tak harmonický "vztah" jsem ještě nezažila, nikdo nikoho nesekýruje, mají se rádi, celý ten oba nezavřou zobáky. Mám už zamluveného třetího anduláka, žluťáska.
starší
mlaďoch
zvířátková

XXX.XXX.240.157
zvířátková
napsal(a):
mlaďoch
Jo a ti prckové jsou odchov od Šimona a Saši?
zvířátková

XXX.XXX.240.157
zvířátková
napsal(a):
Jo a ti prckové jsou odchov od Šimona a Saši?
Kuba
zvířátková

XXX.XXX.240.157
zvířátková

XXX.XXX.42.14
navel
napsal(a):
jj od Šimona a Saši.
S tou první se pořád štěkali, klobali.. nevím.. neměli jsme na to nervy,dali jsme jí do voliery do hejna a tam je naprosto v pohodě.
No to je teda úspěch, hned 4 úspěšně odchované. Necháte si je?
zvířátková
napsal(a):
No to je teda úspěch, hned 4 úspěšně odchované. Necháte si je?
no vypadá to, že je odchovají, nacpaní jsou k prasknutí. Bylo 5 vajíček, jedno neoplozené.
Ještě nevím, mám je v pokoji a myslím, že dva jsou tak akorát .. no uvidíme :) Dvě už jsou zamluvená , ale tak třeba pro mě nějaké zbyde :)
zvířátková

XXX.XXX.240.157
navel
napsal(a):
no vypadá to, že je odchovají, nacpaní jsou k prasknutí. Bylo 5 vajíček, jedno neoplozené.
Ještě nevím, mám je v pokoji a myslím, že dva jsou tak akorát .. no uvidíme :) Dvě už jsou zamluvená , ale tak třeba pro mě nějaké zbyde :)
To je paráda. V mém případě bych se jich právě nedokázala vzdát a proto se do toho nehrnu (no teď s těma klukama stejně nemůžu ani kdybych chtěla ), představa, že jich bude takhle víc, tak nevim nevim, jestli bych je mohla všechny mít, sice máme klec velikou, ale zase jako mačkat se tam nemusí. Proto radši chodím postupně k chovateli pro další adepty.
Mam skoro ročního andulaka a neni ochchoceny, dá se ještě ochocit a jak?
Rocni uz se ochocit neda, proto se rucne dokrmuji nebo se odeberou tesne po opusteni budky.
zebricka
napsal(a):
Zdravím, přesně tak, většinou to takhle dopadne!Pokud chcete mít pet-andulku jen pro sebe, nikdy jí nepořizujte partnera!Pokud nejste doma, a andulce se nevěnujete, většinu doby prospí, a tak jí moc nescházíte!Když jí v dobré víře pořídíte partnera upne se po čase raději na něj, a o Vás ztratí zájem!K.