Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2007 11:50

Informací o těchto zajímavých ptácích je stále žalostně málo (hlavně v češtině). Proto zde zakládám toto téma a doufám že se připojí i ostatní chovatelé, abychom situaci alespoň trochu zlepšili.
Na obrázku je můj pár turak chocholatých (Tauraco persa buffoni). Byl pořízen ještě uvnitř na zimovišti.

11.7.2007 11:55

lesk napsal(a):
Informací o těchto zajímavých ptácích je stále žalostně málo (hlavně v češtině). Proto zde zakládám toto téma a doufám že se připojí i ostatní chovatelé, abychom situaci alespoň trochu zlepšili.
Na obrázku je můj pár turak chocholatých (Tauraco persa buffoni). Byl pořízen ještě uvnitř na zimovišti.

Zde je 1,0 již na hnízdě ve venkovní voliéře.

11.7.2007 12:01

lesk napsal(a):
Zde je 1,0 již na hnízdě ve venkovní voliéře.

Pohled do hnízda 8. 6. 2007 prozradil 1. vejce. Přes den se ve hnízdě zdržuje samec, přes noc pak samice.

11.7.2007 12:05

lesk napsal(a):
Pohled do hnízda 8. 6. 2007 prozradil 1. vejce. Přes den se ve hnízdě zdržuje samec, přes noc pak samice.

Snímek z 10. 7. 2007 mne velmi potěšil

11.7.2007 13:47

lesk napsal(a):

Čau Zdeňku gratuluju, vypadá to nadějně, mně už zůstala jen jedna majna, ale ta už je ok a půjde brzo do světa. Jo a známý mi asi prodá pár těch kardinálů jak mi padla samice, tak snad příští rok bude nějaký odchov, a snad se ti podaří je odchovat do samostatnosti

13.7.2007 15:00

lesk napsal(a):

Blahopřeji a klepu na dřevo zdraví tragopan.

18.7.2007 03:32

lesk napsal(a):

Matka s mládětem 13.7.

18.7.2007 03:49

lesk napsal(a):
Matka s mládětem 13.7.

Dne 16.7. jedno mládě již opustilo rodné hnízdo. Mám však obavy že je to příliš brzy. Proto jsem ho raději odchytl a vrátil ještě zpět do hnízda. Mládě mi při tom předvedlo zajímavou obrannou taktiku.

18.7.2007 03:55

lesk napsal(a):
Dne 16.7. jedno mládě již opustilo rodné hnízdo. Mám však obavy že je to příliš brzy. Proto jsem ho raději odchytl a vrátil ještě zpět do hnízda. Mládě mi při tom předvedlo zajímavou obrannou taktiku.

Nejprve mne chtělo celého spolknout široce otevřeným zobákem

18.7.2007 04:00

lesk napsal(a):
Nejprve mne chtělo celého spolknout široce otevřeným zobákem

Když zjistilo že to asi nepůjde, provedlo na nečekaně hbitý a rychlý úprk do bezpečí.

18.7.2007 04:04

lesk napsal(a):
Když zjistilo že to asi nepůjde, provedlo na nečekaně hbitý a rychlý úprk do bezpečí.

Spojený s dobře mířenou střelou z řídkého trusu.

29.7.2007 10:05

lesk napsal(a):
Spojený s dobře mířenou střelou z řídkého trusu.

I já se připojuji ke gratulaci. Jedná se o opravdu nádherné ptáky, jen tak dál. U mého páru turak fialových to vypadá, že taky budou hnízdit, tak snad i já přidám později nějaké fotografie.

30.7.2007 14:55

bouda napsal(a):
I já se připojuji ke gratulaci. Jedná se o opravdu nádherné ptáky, jen tak dál. U mého páru turak fialových to vypadá, že taky budou hnízdit, tak snad i já přidám později nějaké fotografie.

Měl bych ještě Zdeňku jednu otázku či porovnání zkušeností. Kdo u vašich turak zelených převážně seděl na hnízdě. Jak tak totiž pozoruju své ptáky, tak pořád vidím na hnízdě pouze jednoho ptáka, a to toho kterého pokládám za samce. Díky za odpověď. Chovu zdar

11.8.2007 14:08

bouda napsal(a):
Měl bych ještě Zdeňku jednu otázku či porovnání zkušeností. Kdo u vašich turak zelených převážně seděl na hnízdě. Jak tak totiž pozoruju své ptáky, tak pořád vidím na hnízdě pouze jednoho ptáka, a to toho kterého pokládám za samce. Díky za odpověď. Chovu zdar

Samice bránící hnízdo

11.8.2007 14:12

bouda napsal(a):
Samice bránící hnízdo

Pár na hnízdě

11.8.2007 15:48

bouda napsal(a):
Pár na hnízdě

Turaco.

14.8.2007 10:11

bouda napsal(a):

Nádhera !!! Znám jednoho chovatele na Slovensku, někde mám i fotky.
Zajímalo by mě, kdo chová něco podobného na Severní Moravě, ev. kdo a za kolik prodává ....

TiborTeam

Přidejte reakci

Přidat smajlík