Kdyz uz se tu rozmahaji ty antety s fotkama papousku, tak by sme mohli taky neco ohledne krmeni
Takze... cim krmite kanary v dobe hnizdeni a krmeni mladat??
Treba ja jsem vzdy delal vajecnou michanici, k tomu do druhe misky lepsi smes s vetsim pomerem lesknice, sem tam nejaky to zeli, pampelisky, mrkev, no proste co sem nasel na zahradce. Vitaminy do vody nebo pisek nepocitam
jardik
napsal(a):
Kdyz uz se tu rozmahaji ty antety s fotkama papousku, tak by sme mohli taky neco ohledne krmeni
Takze... cim krmite kanary v dobe hnizdeni a krmeni mladat??
Treba ja jsem vzdy delal vajecnou michanici, k tomu do druhe misky lepsi smes s vetsim pomerem lesknice, sem tam nejaky to zeli, pampelisky, mrkev, no proste co sem nasel na zahradce. Vitaminy do vody nebo pisek nepocitam
V chovnou sezónu podávám naklíčené zrniny - řepku , pšenici a slunečnici + vaječnou míchanici + zelené všeho druhu co najdu na lukách . Mladým přidávám větší podíl naklíčené řepky / při odstavu / pak se vracím ke stejnému poměru 1:1:1 . Vyzkoušel jsem jak koupenou vaječnou míchanici do které drtím ještě skořápky / stalo se mě že byla špatně ovápněná vajíčka / jinak klasickou míchanici podávám i s drcenýma skořápkama . Takhle to praktikuji už asi 15 let a zdá se to být dobré .