Měla jsem 6 let dva samce andulky, byli na sebe dost závislí. Včera mi jeden umřel :-(, mám strach o toho druhého. Do klece jsem mu dala zrcátko, docela to pomáhá. Zvládne to sám? Nového se mi moc kupovat nechce (1. tento není nejmladší, nechci aby se situace opakovala za pár let, 2. bojím se nákazy, 3. ani nevím jak by to fungovalo), slyšela jsem o andulce, která takto uhynula žalem, máte někdo zkušenost? Zatím vypadá docela v pohodě, ale často volá
tony
napsal(a):
Měla jsem 6 let dva samce andulky, byli na sebe dost závislí. Včera mi jeden umřel :-(, mám strach o toho druhého. Do klece jsem mu dala zrcátko, docela to pomáhá. Zvládne to sám? Nového se mi moc kupovat nechce (1. tento není nejmladší, nechci aby se situace opakovala za pár let, 2. bojím se nákazy, 3. ani nevím jak by to fungovalo), slyšela jsem o andulce, která takto uhynula žalem, máte někdo zkušenost? Zatím vypadá docela v pohodě, ale často volá
Zvládnout to asi zvládne, ale smutno mu bude. U nás byla podobná situace s máminým koreláčkem Ferdou. Umřel mu kamarád, také korelák, a Ferda byl celý shrbený a posmutnělý. Už měl tehdy 15 let a mysleli jsme, že se na něm podepisuje kombinace smutku a stáří. Pak jsme mu pořídili nového kamaráda-anduláčka a Ferda úplně ožil, byl to zcela nový papoušek. Nyní je mu 21 let a pořád se má k světu. Pokud nového papouška za žádnou cenu nechceš, snaž se své andulce maximálně věnovat - měj ji puštěnou po dobu, co jsi doma, povídej si s ní, zaměstnávej ji, přes den jí pouštěj rádio. Partnera ji nenahradíš, ale pomůžeš jí vyplnit čas .... ona se s tím musí nějak poprat. Možná, že se ti časem po druhém papouškovi samotnému začně stýskat a všechno bude nakonec jinak... .. :)
anděla

tony
napsal(a):
rozhodně na něj hodně mluv příjemným a klidným hlasem
anděla

anděla
napsal(a):
rozhodně na něj hodně mluv příjemným a klidným hlasem
Vidíš jak poslouchá