Mám dvouleté králováky,jsou zatím nespárovaní,2:1 doposud v jedné voliéře.Samci o samičku nejeví zatím zájem.Jeden jí vedle sebe ale vůbec nesnese a odežene jí vždy ze své blízkosti.Druhý ji neodehání ale také ji nevyhledává.Soužití ale je docela v pohodě.Nyní chci dokoupit k lichému samci samičku,bude rovněž dvouletá.Jak mám postupovat při spárování.
Mám ji pustit k ostatním a sledovat je
Mám jí dát na čas do vedlejší voliéry aby na sebe viděli a pak pustit k nim.
Mám jí dát rovnou do vedlejší voliéry s jedním ze samcem co druhou samici prohání
Nebo mám postupovat úplně jinak
peky
napsal(a):
Mám dvouleté králováky,jsou zatím nespárovaní,2:1 doposud v jedné voliéře.Samci o samičku nejeví zatím zájem.Jeden jí vedle sebe ale vůbec nesnese a odežene jí vždy ze své blízkosti.Druhý ji neodehání ale také ji nevyhledává.Soužití ale je docela v pohodě.Nyní chci dokoupit k lichému samci samičku,bude rovněž dvouletá.Jak mám postupovat při spárování.
Mám ji pustit k ostatním a sledovat je
Mám jí dát na čas do vedlejší voliéry aby na sebe viděli a pak pustit k nim.
Mám jí dát rovnou do vedlejší voliéry s jedním ze samcem co druhou samici prohání
Nebo mám postupovat úplně jinak
Být tebou postupoval bych opatrně. V případě, kdy samec je více agresivní a ví, že je dominantním pánem voliéry může se chovat k nové samici agresivně. Měl jsem případ, kdy samec novou samici zabil (Ve voliéře byl sám). Osvědčilo se mi při pridávání dalšího jedince dát je všechny do jiného výletu, stačí klidně sousední. Ptáci potom nemají pocit, že jim to tam patří.
Jinak přeju hodně úspěchů s chovem králováků.