Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2007 22:26

arunka2 napsal(a):
měla by to být dominantní straka..

2

12.8.2007 22:27

arunka2 napsal(a):

3

17.8.2007 11:59

arunka2 napsal(a):

Podle čeho soůdíte že je to straka? Já si myslím že je to pastel.

17.8.2007 16:58

svejk napsal(a):

má světlé drápky..a podle rodičů,neboť ani jeden neni pastel a ani štěpitelnej na pastel (sourozenci jsou také straky).Naopak samice je štěpitelná do strak..tak asi tak...ty fotky dost klamou..

17.8.2007 17:31

svejk napsal(a):

a neměl by takhle strakaté letky...barva by byla jednotná..

17.8.2007 20:24

arunka2 napsal(a):
a neměl by takhle strakaté letky...barva by byla jednotná..

Pokud máte straky dominantní, tak bud máte potomstvo straky nebo normální a ty neštěpí. Jedině že máte straky recesivní a ty štěpí, ale o tom pochybuji.

19.8.2007 09:59

svejk napsal(a):
Pokud máte straky dominantní, tak bud máte potomstvo straky nebo normální a ty neštěpí. Jedině že máte straky recesivní a ty štěpí, ale o tom pochybuji.

Tak to v tom máte pěknej guláš...to by mě teda zajímalo jaká je normální straka,strakatost je u každého jedince odlišná a navíc může být ovlivněna jinou mutací,v tomto případě byla ovlivněna mutací Edged (1,0 je Edged) a edged je neúplně dominantní..takže tak..informovala jsem se u jednoho známého chovatele,jeho jméno nebudu uvádět...navíc další mládě,které teď dopeřuje je opět straka...poněkud výraznější než tento jedinec...a navíc foto dost mate,ve sktečnosti je ta strakatost vidět na první pohled...

20.8.2007 14:43

arunka2 napsal(a):
Tak to v tom máte pěknej guláš...to by mě teda zajímalo jaká je normální straka,strakatost je u každého jedince odlišná a navíc může být ovlivněna jinou mutací,v tomto případě byla ovlivněna mutací Edged (1,0 je Edged) a edged je neúplně dominantní..takže tak..informovala jsem se u jednoho známého chovatele,jeho jméno nebudu uvádět...navíc další mládě,které teď dopeřuje je opět straka...poněkud výraznější než tento jedinec...a navíc foto dost mate,ve sktečnosti je ta strakatost vidět na první pohled...

arunko je to opravdu tak jak rika predesly prispevek......pokud nebyl ani jeden z rodicu vasi samice recesivni straka (coz pochybuju) nemuzete mit samici stepitelnou do strak. Dominanti straky nemuzou mit mlade normalni (nestraky) step. do strak, muzou mit mit jen bud straku nebo "nestraku", ale zadneho stepaka. Tudiz pokud ani jeden z rodicu nebyl dominanti straka tak bych toho vaseho krasneho fischeraka videl spis na 1F edged olivu...

20.8.2007 15:42

arunka2 napsal(a):
3

Vážení kolegové, musím se zde postavit za Moniku, sice v té genetice pár nesrovnalostí je. To že to je dominantní oliva straka, je ale fakt. Vím to dobře, jelikož jsem jí prodával loni ze svých odchovů kobaltovou samici od strak, v peří nebyla strakatá, ale dědičnost nesla, pže to bylo vidět .....bílá hlava a bílé drápky. Akceptujte to, že je to olivová dom. straka. Ostatně se podívejte na fotku, kde je straka bříškem nahoru, jsou jí vidět i bílé drápky. Mutace edged by měla drápky tmavé.
Martin Novák

Přidejte reakci

Přidat smajlík