Kolumbin-minerální doplněk

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2006 21:56

Zdravím,uvedte prosím své zkušenosti s tímto granulovaným doplnkem krmiva.Díky.

2.1.2006 10:24

jaro napsal(a):

Ahoj,

tak jsem dlouho očekával zda se někdo z chovatelů exotů ozve na tvůj dotaz ohledně kolumbinu, čož je vlastně minerální a vitamínový doplněk pro holuby. Takže spíše holubáři ho budou znát a je to škoda, že není taky rozšířen mezi námi exotáři.

Je to granulované krmivo které obsahuje makroprvky, mikroprvky a vitamíny. Používá se pro posílení mláďat již od líhnutí, ke zlepšení plodnosti a nasedavosti .

Já osobně ho používám již několik let jako přídavek ke krmivu. Mám ho v samostatné misce vedle krmení.

Z počátku si ho exoti moc nevšímali, ale v době snůšky se vše obrátilo. Za pár dní zůstal v misce místo granulí jen "písek" který jsem posléze přidával do míchanic.

Prodává se v balení po 1 kg a cena se pohybuje okolo 80,- Kč. Jedno balení pro moji potřebu vystačí asi na 6 týdnů při líhnutí mladých.

Rád bych taky věděl zkušenosti od jiných chovatelů ale doposud žádná odezva což je škoda.
Přeji ti hodně chovatelských úspěchů v tomto roce.
Radek

3.1.2006 20:26

radek napsal(a):
Ahoj,

tak jsem dlouho očekával zda se někdo z chovatelů exotů ozve na tvůj dotaz ohledně kolumbinu, čož je vlastně minerální a vitamínový doplněk pro holuby. Takže spíše holubáři ho budou znát a je to škoda, že není taky rozšířen mezi námi exotáři.

Je to granulované krmivo které obsahuje makroprvky, mikroprvky a vitamíny. Používá se pro posílení mláďat již od líhnutí, ke zlepšení plodnosti a nasedavosti .

Já osobně ho používám již několik let jako přídavek ke krmivu. Mám ho v samostatné misce vedle krmení.

Z počátku si ho exoti moc nevšímali, ale v době snůšky se vše obrátilo. Za pár dní zůstal v misce místo granulí jen "písek" který jsem posléze přidával do míchanic.

Prodává se v balení po 1 kg a cena se pohybuje okolo 80,- Kč. Jedno balení pro moji potřebu vystačí asi na 6 týdnů při líhnutí mladých.

Rád bych taky věděl zkušenosti od jiných chovatelů ale doposud žádná odezva což je škoda.
Přeji ti hodně chovatelských úspěchů v tomto roce.
Radek

Ahoj,díky za Tvůj příspěvek.S tím co jsi uvedl plně souhlasím a jenom dodám, krásně voní protože obsahuje sušené kopřivy. I já přeji vše dobré a mnoho radosti s našimi opeřenci.Jarda

3.1.2006 21:56

jaro napsal(a):

V chove arating,amazonkov,nobilisov a konžských používam umelé sepie a zvlášť v miskách zmes:
- cca 70 % gritu z mušlí s vôňou anízu (názov dám zajtra)pre holuby
- cca 20 % piesku pre drobné exoty
- cca 10 % Plastin - ružový prášok
Zmes zamiešam prstom, zavesím misku, doplním po spotrebovaní.
Vtáci ju berú perfektne a pravidelne - poznať to podľa rozhádzaných zvyškov na zemi. Berú ju aj vtáci z odchytu. Odkedy túto zmes podávam, nemal som problémy u samíc s kvalitou vajec. Umelá sepia je u mňa skôr na hranie a brúsenie zobáka.
MVDr.M.Kelecsényi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík