Dobrý večer,
dnes ráno sused našiel na schodoch do domu premrznutého vtáčika. Môžete mi povedať o aký druh sa jedná?
Ďakujem.
sijo
napsal(a):
Dobrý večer,
dnes ráno sused našiel na schodoch do domu premrznutého vtáčika. Môžete mi povedať o aký druh sa jedná?
Ďakujem.
2
sijo
napsal(a):
3
Jedná se o mládě červenky obecné (Erithacus rubecula). Více na http://cs.wikipedia.org/wiki/ %C4%8Cervenka_obecn%C3%A1
(zadat bez mezery)
sijo
napsal(a):
Keď ju vypustíme na slobodu, môže prežiť? Píšu, že je to sťahovavý (tažný) vták. Poprosím skorú odpoveď.
Či je to mladý vták je tažko povedať keďže je vták operený v šate dospelých. Skutočne ide o červienku, u ktorej časť populácie prezimúva aj v naších podmienkách., preto si nemyslím si že by mal byť vtáčik premrznútý. Môžte sa pokúsiť vtáčikovi pomôcť tým že mu poskytnete nejaké to ovocie (jablko, bazu čiernu, a pod. ) prípadne ak máte možnosť mu predložiť napr. múčne červy. Ak na to nemáte čas vyhľadajte odborníka vop vašom okolí prípadne, vtáčika pustite a nechajte to na prírodu. Lukáš
lukas bryndza
napsal(a):
Či je to mladý vták je tažko povedať keďže je vták operený v šate dospelých. Skutočne ide o červienku, u ktorej časť populácie prezimúva aj v naších podmienkách., preto si nemyslím si že by mal byť vtáčik premrznútý. Môžte sa pokúsiť vtáčikovi pomôcť tým že mu poskytnete nejaké to ovocie (jablko, bazu čiernu, a pod. ) prípadne ak máte možnosť mu predložiť napr. múčne červy. Ak na to nemáte čas vyhľadajte odborníka vop vašom okolí prípadne, vtáčika pustite a nechajte to na prírodu. Lukáš
Podívejte se na http://www.cso.cz/index.php?ID=841 jsou tam rady co se zraněným ptákem. Chcete-li ho zachránit tak rychle potravu!!! Vařené strouhané vejce, škrábané syrové maso -libové, případně nějaký "měkký" hmyz (larvy, komáry, octomilky..). Pokud nežere krmit násilím. Pinzetou po otevření zobáku do krku a polykací reflex to už zařídí. Můžete kontaktovat nejbližší záchranou stanici ve vašem okolí, nebo ho nechat přírodě. Mnoho ptáků během prvního roku skončí jako potrava šelem. Jakkoliv to z vašeho pohledu může být kruté tak je to přirozený běh věcí....
sijo
napsal(a):
Dobrý večer,
Ďakujem.
Vážený pane,
víte,že se váš soused právě dopustil závažného porušení zákonů.Podle zákonů na ochranu přírody,byl povinen mít nejdříve vyřízenou "odchylku" a potom teprve měl možnost zachránit ptáčka.Já vím,že je to absurdní,ale poděkujme ochranářské loby .......