Dobrý den,ráda bych poprosila zda někdo nevíte jak je to s korelami když se koupí nový papoušek.Mám doma dva roky korelu a jelikož nyní trávím doma velmi málo času,tak bych chtěla přikoupit ještě jednoho paouška,zatím nevím jaké.Papoušek by byl velmi mladej,odebraný ihned by to bylo možné,akorát nevim zda by ho naše korel(samec) snesla,popřípadě jak je na sebe přivyknout.moc děkuji za radu
Neregistrovaný uživatel
katikt
napsal(a):
Dobrý den,ráda bych poprosila zda někdo nevíte jak je to s korelami když se koupí nový papoušek.Mám doma dva roky korelu a jelikož nyní trávím doma velmi málo času,tak bych chtěla přikoupit ještě jednoho paouška,zatím nevím jaké.Papoušek by byl velmi mladej,odebraný ihned by to bylo možné,akorát nevim zda by ho naše korel(samec) snesla,popřípadě jak je na sebe přivyknout.moc děkuji za radu
Nejlepší by bylo kdyby jste toho nového jedince umístila do samostatné klece a dala je vedle sebe ať si na sebe pomalu zvykají prozatím vizuálně...až se vám podaří získat důvěru nového jedince a přestane se vás bát, tak jej můžete pouštět do místnosti a až se trochu zorinetuje v místnosti, tak pustit i starousedlíka a dohlížet co se bude dít a pokud to bude bez problému, tak je po čase můžete zkusit umístit do společně klece...dobré by bylo kdyby jste v kleci všechno předělala ať si ani jeden nečiní nároky starousedlíka na teritorium v kleci...a pak si snad každý vytvoří vlastní...toť moje zkušenost se seznamovaním....tak snad jsem vám dal aspoň námět...tak ať to všechno dobře dopadne, ale u korel většinou nebývají problémy...Luděk