Jak mám doma zastříhnout drápky a čím????

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.10.2007 19:38

prosím o radu jak mám své pyruře zastříhnout drápky a čím.Nehce se mi s ní na
veterinu,protože ji nechci trápit převozem sem a tam a aby jí tam někde "ubližovali"jak by si mohla myslet. Zase bych nerada aby si někde zlomila dráp a něco se jí stalo,prosím poradte a díky

26.10.2007 21:51

nerinka napsal(a):
veterinu,protože ji nechci trápit převozem sem a tam a aby jí tam někde "ubližovali"jak by si mohla myslet. Zase bych nerada aby si někde zlomila dráp a něco se jí stalo,prosím poradte a díky

ostré štípací kleště budou stačit. Není to nic těžkého, ale lépe je s přizvat chovatele, který již toto dělal, jde o to, aby jste nestřihla více, než je nutno, neboť poté teče krev. Když se podíváte na dráp proti ostrému světlu, uvidíte, kde je rohovina, a kde je to již živé( TO TMAVŠÍ).

26.10.2007 22:25

nerinka napsal(a):

A jste si jistá, že drápky jsou opravdu přerostlé ? Pokud má papoušek k dispozici přírodní větve a např. cementové bidlo, drápky by přerůstat neměly. já svým papouškům nikdy drápky nestříhal. Větve a cementové bidlo to obstarají za mně.

26.10.2007 22:47

hzp napsal(a):
ostré štípací kleště budou stačit. Není to nic těžkého, ale lépe je s přizvat chovatele, který již toto dělal, jde o to, aby jste nestřihla více, než je nutno, neboť poté teče krev. Když se podíváte na dráp proti ostrému světlu, uvidíte, kde je rohovina, a kde je to již živé( TO TMAVŠÍ).

Dodávám jenom, že ostré štípací kleštičky NA NEHTY, což pisatel přede mnou zřejmě měl sice na mysli, ale nenapsal. Pokud si někdo stříhá nehty nůžkama, nemusí to třeba pochopit.

Neregistrovaný uživatel

27.10.2007 02:16
Neregistrovaný uživatel

nerinka napsal(a):

Jestli máš pocit,že je třeba je zastřihnout nech to na veterinu.Nic nezkazíš.

28.10.2007 15:18

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jestli máš pocit,že je třeba je zastřihnout nech to na veterinu.Nic nezkazíš.

Moc vám všem děkuju za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík