Ahoj všem, už asi 2 měsíce mám dospělý pár zebřiček, samička bílá, sameček klasicky šedý.
Od 1.-4.12 snesla 4 vajíčka, vzorně na nich seděla.Po 15ti dnech je oba vyházeli z hnízda - byla neoplodněná.
Vzala jsem jim hnízdo (nemají budku,ale hnízdo)s tím,že to postačí k tomu,aby nesnesla znovu.
Bohužel 28.,29.12 snesla další vajíčka, tato dvě snesla na zem. nebyla jsem doma,abych jim dala hnízdo. 30.12 jsem již doma byla, v ranních hodinách jsem jim dala hnízdo a hned snesla vajíčko. 31.12. žádné vajíčko nesnesla, avšak 1.1. snesla poslední 4.vajíčko.
V hnízdě byla tedy vajíčka dvě. Domnívám se,že byla též neoplodněná.
v průběhu sezení nedostávali vajíčka a tak. jenže dnes obě vajíčka vyházelí z hnízda a myslím,že jedno samička rozklovala a lítala s ním po kleci - nejsem si jistá,jestli se i nesnažila sníst vaječný obsah?
Klec mají vcelku velkou, jsou v pokojové teplotě, jsou zdraví, čilý, mají se k sobě.
Nezdá se mi,.že by samičku sameček uháněl.
Prosím Vás, poradíte mi,co s nimi? Přece nemůže samička 2x měsíčně snášet,aby ji to nevyčerpalo!!!
Nemůžu najít nikoho,kdo by mi poradil:(
misule
napsal(a):
Ahoj všem, už asi 2 měsíce mám dospělý pár zebřiček, samička bílá, sameček klasicky šedý.
Od 1.-4.12 snesla 4 vajíčka, vzorně na nich seděla.Po 15ti dnech je oba vyházeli z hnízda - byla neoplodněná.
Vzala jsem jim hnízdo (nemají budku,ale hnízdo)s tím,že to postačí k tomu,aby nesnesla znovu.
Bohužel 28.,29.12 snesla další vajíčka, tato dvě snesla na zem. nebyla jsem doma,abych jim dala hnízdo. 30.12 jsem již doma byla, v ranních hodinách jsem jim dala hnízdo a hned snesla vajíčko. 31.12. žádné vajíčko nesnesla, avšak 1.1. snesla poslední 4.vajíčko.
v průběhu sezení nedostávali vajíčka a tak. jenže dnes obě vajíčka vyházelí z hnízda a myslím,že jedno samička rozklovala a lítala s ním po kleci - nejsem si jistá,jestli se i nesnažila sníst vaječný obsah?
Klec mají vcelku velkou, jsou v pokojové teplotě, jsou zdraví, čilý, mají se k sobě.
Prosím Vás, poradíte mi,co s nimi? Přece nemůže samička 2x měsíčně snášet,aby ji to nevyčerpalo!!!
ahojky, taky jsem mel problem se zebrickama ale az treti parek mi dobre hnizdi a odchovava. prvni nicil vajicka a kdyz uz je vysedel tak pozabijel mlade, druhy spatne sedel a az treti par sedi a vyvadi mlade v poradku.
k tomu dotazu na snaseni mnoha vajicek: tedkom mi zebry sedi na deviti vajickach. samicka snesla ctyri, pak pet dni nic a pak dalsich pet. dve uz jsou vylihnute a podla datumu (presne si nevzpominam kdy zacala snaset) to vypada ze se lihne druha pulka prvni snusky takze muzes byt v klidu.
jen tak mimochodem hnizdi mi systemem snesu - zasednu - vysedim - odkrmim - vyvedu mlade a hned opet zasednu - ..... a tak skoro cely rok.
takze bud uplne v klidu
jinak ti radim, zkus vymenit paru zebricek za novou
misule
napsal(a):
chovám zebřičky už dlouho oni se lépe množí v hejnu minimálně 5 párů ,aby si mohli vybrat správného partnera.K tomu hnízdění ,když nejsou vajíčka oplodněná jeto tím že je zimní období a sameček je neplodný máte množit tak od konce února takhle budou vejce neoplodněná někdy se zdaří že třeba 2 budou oplodněná,samička se vysiluje krátí si život .řešení je oddělit je nebo jena zimu umístovat do chladnější místnosti