Dobry den,
jiz pet let spolecne s pritelkyni chovame papouska Roselu Penant, pravdepodobne samicku. Papousek je to sverazny, temer neochoceny (z ruky si vezme, ale pohladit se nenecha), vyzadujici pozornost.
Za svych mladych let jsem choval andulku, kterou jsem si bez problemu ochocil, coz mi ted - u Rosely - chybi. Premyslim o tom si poridit jeste jednoho papouska - pravdepodobne andulku, ale nevim, jak by na to Rosela reagovala. Dalsi duvod porizeni je to, ze by si "prvorozeny" papousek mohl najit kamarada. Rad bych se nechal poucit, jestli je to dobry krok.
glader
napsal(a):
Dobry den,
jiz pet let spolecne s pritelkyni chovame papouska Roselu Penant, pravdepodobne samicku. Papousek je to sverazny, temer neochoceny (z ruky si vezme, ale pohladit se nenecha), vyzadujici pozornost.
Za svych mladych let jsem choval andulku, kterou jsem si bez problemu ochocil, coz mi ted - u Rosely - chybi. Premyslim o tom si poridit jeste jednoho papouska - pravdepodobne andulku, ale nevim, jak by na to Rosela reagovala. Dalsi duvod porizeni je to, ze by si "prvorozeny" papousek mohl najit kamarada. Rad bych se nechal poucit, jestli je to dobry krok.
Dobrý den,
jestli Vám mohu poradit - rozhodněte se buď pro jedno nebo druhé. Jestli chcete pro rozelu kamaráda, buď jí pořiďte partnera stejného druhu nebo ji prodejte někomu do chovu. Rozely všeobecně nejsou ideální mazlíčci, jak jste sám zjistil.
S andulkou to moc dobrotu dělat nebude. Na volno v pokoji se pravděpodobně budou ignorovat, ale jestliže andulka sedne rozele na klec, rozela jí klidně může ukousnout prst nebo ji poranit.
Spíše doporučuji mít penanta a andulku každého zvlášť, ve své kleci a v jiné místnosti. Přeji hodně štěstí