Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2007 19:29

Chci se zeptat jestli mohu dát do jedné volierý 2 páry rosel pestrých. Někde jsem četl že by se měly chovat jenom po párech ale chci vědět vaše názory a zkušenosti. Děkuji

20.11.2007 20:17

libi napsal(a):
Chci se zeptat jestli mohu dát do jedné volierý 2 páry rosel pestrých. Někde jsem četl že by se měly chovat jenom po párech ale chci vědět vaše názory a zkušenosti. Děkuji

Nedoporučoval bych ti to, rozeli jsou magoři, ale jak kde a jak u koho... znám kluka a ten má 5 párů pohromadě a v pohodě, a taky ty co se jim to pobylo. chovu zdar Petr

20.11.2007 20:20

libi napsal(a):

Z mích osobních zkušeností vím že roseli lze chovat v hejnu jen v mimo hnízdním období,jakmile přídou do toku tak v lepším případě se samci začnou strat o sebe o bojovat a výsledkem jsou neoplezené vejce a v horším případě se samci pozabíjí.Já jsem měl takto dvě sezony 3.3 rosela pesrá ve voliéře 3d,3š,2.5v a druhou sezonu kdy se samci začali být a zabili jednoho samce tak sem hojno okamžitě zrušil.Ted chovám jen penanty po párech a chov šlape na jedničku.Chovu zdar a at se vám daří s pozdravem DARAX

20.11.2007 20:39

darax napsal(a):
Z mích osobních zkušeností vím že roseli lze chovat v hejnu jen v mimo hnízdním období,jakmile přídou do toku tak v lepším případě se samci začnou strat o sebe o bojovat a výsledkem jsou neoplezené vejce a v horším případě se samci pozabíjí.Já jsem měl takto dvě sezony 3.3 rosela pesrá ve voliéře 3d,3š,2.5v a druhou sezonu kdy se samci začali být a zabili jednoho samce tak sem hojno okamžitě zrušil.Ted chovám jen penanty po párech a chov šlape na jedničku.Chovu zdar a at se vám daří s pozdravem DARAX

Děkuji za odpovědi. Chci si totiž koupit nějaké ptáky , které bych mohl chovat v malém hejnu. A mám tam 2 rosely pestré, tak jsem chtěl k nim dokoupit další.

20.11.2007 20:59

libi napsal(a):
Děkuji za odpovědi. Chci si totiž koupit nějaké ptáky , které bych mohl chovat v malém hejnu. A mám tam 2 rosely pestré, tak jsem chtěl k nim dokoupit další.

tak když už tam rozeli máš tak k nim nemůžeš dát nic, nebo ti to zabijou. Petr

20.11.2007 21:29

peter111 napsal(a):
tak když už tam rozeli máš tak k nim nemůžeš dát nic, nebo ti to zabijou. Petr

Já tam k nim nic jiného dávat nechci. Já mám ještě jednu voliéru volnou.

20.11.2007 21:32

libi napsal(a):
Já tam k nim nic jiného dávat nechci. Já mám ještě jednu voliéru volnou.

tak to jo: to tam můžeš dát defakto cokoliv.. ať se daří, Petr

20.11.2007 21:34

peter111 napsal(a):
tak to jo: to tam můžeš dát defakto cokoliv.. ať se daří, Petr

Jo díky, vám taky. Libor

Přidejte reakci

Přidat smajlík