Když už jsem v tom zadávání fotek, tak pár obrázků, co jsem nasbíral po cestě Tanzánií. Snad se vám budou líbit. Martin Smrček
+ Snovač černohlavý v toku
forpus
napsal(a):
Když už jsem v tom zadávání fotek, tak pár obrázků, co jsem nasbíral po cestě Tanzánií. Snad se vám budou líbit. Martin Smrček
+ Snovač černohlavý v toku
Husice nilská
forpus
napsal(a):
Leskoptve 2
Letící ibisové (kdyby někdo chtěl, mohu mu poslat jako pozadí do počítače :-)
forpus
napsal(a):
Letící ibisové (kdyby někdo chtěl, mohu mu poslat jako pozadí do počítače :-)
Marabu, paviáni, vpředu mangusta liščí
forpus
napsal(a):
Supi nad mrtvým pakoněm
Volavka černohlavá a ibisové posvátní
forpus
napsal(a):
leskoptve
Zaujal mne Váš snímek páru leskoptví bělobřichých. Mám je již čtvrtým rokem ve svém chovu a stále se mi nedaří je přimět k hnízdění. Mohl by jste přidat i nějakou poznámku - podrobnost či zajímavou informaci z pozorování v jejich domovině? Na snímku to vypadá, jako by prohledávaly suchou větev a sháněly hmyz. Děkuji předem za odpověď.
Zdraví Zdeněk
lesk
napsal(a):
Zaujal mne Váš snímek páru leskoptví bělobřichých. Mám je již čtvrtým rokem ve svém chovu a stále se mi nedaří je přimět k hnízdění. Mohl by jste přidat i nějakou poznámku - podrobnost či zajímavou informaci z pozorování v jejich domovině? Na snímku to vypadá, jako by prohledávaly suchou větev a sháněly hmyz. Děkuji předem za odpověď.
Zdraví Zdeněk
Tyhle leskoptve u nás v zoo (ZOO Dvůr Králové) celkem pravidelně odchováváme a hmyz je důležitou součástí potravy. Pokud byste chtěl chov někdy konzultovat, zajeďte se podívat. Jinak obrázek vznikl v chráněném území Grumeti (sever Serengeti). Náhodně jsme narazili na místo, kde se rojili (zřejmě) létající mravenci v obrovském množství a kolem loveilo asi dvacet ptáků. Byli zaujati lovem, tak jsme je mohl z auta dost z blízka fotografovat. Přidám pár obdázků jednak celkových záběrů, jednak detailů.
Na prvním záběr území, při detailní pohledu uvidíte mnoho ptáků.
forpus
napsal(a):
Tyhle leskoptve u nás v zoo (ZOO Dvůr Králové) celkem pravidelně odchováváme a hmyz je důležitou součástí potravy. Pokud byste chtěl chov někdy konzultovat, zajeďte se podívat. Jinak obrázek vznikl v chráněném území Grumeti (sever Serengeti). Náhodně jsme narazili na místo, kde se rojili (zřejmě) létající mravenci v obrovském množství a kolem loveilo asi dvacet ptáků. Byli zaujati lovem, tak jsme je mohl z auta dost z blízka fotografovat. Přidám pár obdázků jednak celkových záběrů, jednak detailů.
Nyní trochu zblízka - vedle leskoptví bělobřichých lze určit ťuhýka Eurocephalus anguitimens, zvonohlíka Serinus leucopygius a drozdce Pycnonotus tricolor.
forpus
napsal(a):
Nyní trochu zblízka - vedle leskoptví bělobřichých lze určit ťuhýka Eurocephalus anguitimens, zvonohlíka Serinus leucopygius a drozdce Pycnonotus tricolor.
Další celkový záběr
forpus
napsal(a):
A poslední
Detailněji ťuhýci Eurocephalus anguitimens
forpus
napsal(a):
Detailněji ťuhýci Eurocephalus anguitimens
A podruhé
forpus
napsal(a):
Bulbul (drozdec) Pycnonotus tricolor
Přilétly i tyhle purpurové leskoptve Lamprotornis purpuropterus
forpus
napsal(a):
Přilétly i tyhle purpurové leskoptve Lamprotornis purpuropterus
A podruhé
forpus
napsal(a):
A podruhé
Samec leskoptve bělobřiché, vzadu letí ťuhýk
forpus
napsal(a):
Samec leskoptve bělobřiché, vzadu letí ťuhýk
Ťuhýk a samice leskoptve
forpus
napsal(a):
Ťuhýk a samice leskoptve
A poslední - samec leskoptve s kořistí
forpus
napsal(a):
A tohle taky ne
forpus
napsal(a):
Dík za nabídku konzultace, budu-li mít cestu kolem, určitě se zastavím. Jinak okřídlené mravence preferují před nelétavými i mé leskoptve. Já si už dle snímku začínal myslel, že snad hledají hmyz i pod kůrou (podobně jako třeba náš brhlík).
Jakpak je to tam s plachostí ptactva? Dá se to přirovnat k našim podmínkám, nebo jsou tam ptáci krotčí? Fotky jste ulovil jen díky teleobjektivu a rojícím se mravencům?