Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel
saroun
napsal(a):
Dobrý den, proč máte v průvodním textu slovo údajně?
Dobrý den, pane Šaroun, opalín to rozhodně je. Není o tom žádných pochyb. Slůvko údajně jsem napsala pouze z recese...
A.D.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, pane Šaroun, opalín to rozhodně je. Není o tom žádných pochyb. Slůvko údajně jsem napsala pouze z recese...
A.D.
Dobrý den, ani já o tom nepochybuji. Měl jsem pocit, že tomu moc něvěříte. Ono se ani není čemu divit. Opalíni se pohybují mezi chovateli celou řadu let a téměř bez povšimnutí. Samec na fotografii je z těch barevně podařenějších, mnozí opalíni se schovají mezi normálními žlutolícími.
Neregistrovaný uživatel
saroun
napsal(a):
Dobrý den, ani já o tom nepochybuji. Měl jsem pocit, že tomu moc něvěříte. Ono se ani není čemu divit. Opalíni se pohybují mezi chovateli celou řadu let a téměř bez povšimnutí. Samec na fotografii je z těch barevně podařenějších, mnozí opalíni se schovají mezi normálními žlutolícími.
Dobrý den jěště jednou. Naprosto s Vámi souhlasím, viděla jsem již několik ptáků v tomhle barevném rázu a rozdíly jsou dosti markantní. Mezi největší patří patrně rozsah červené barvy na zádech - hlavně u samců, jednolitost červeného zbarvení v kostrči ( často přerušená až do úplně zeleného zbarvení ), různá intenzita červených krycích ocasních per a nakonec, taky rozsah a intenzita žluti lícních skvrn. Mohu Vás ujistit, že ptáci v barevné kombinaci modrá opalinová, nenechají v klidu žádného z chovatelů rozel. Škoda, že jich je zatím málo a dost pomalu se šíří...Snad za pár let bude něco i u nás. S přátelským pozdravem A.D.