Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2008 15:11

Rád bych začal s chovem těchto papoušků. Proto můj dotaz směřuje k výběru pro začátek. také bych se rád zeptal s jakým krmivem máte nejlepší zkušenosti, popřípadě čím ještě přikrmujete. díky

9.1.2008 17:02

jirkaa napsal(a):
Rád bych začal s chovem těchto papoušků. Proto můj dotaz směřuje k výběru pro začátek. také bych se rád zeptal s jakým krmivem máte nejlepší zkušenosti, popřípadě čím ještě přikrmujete. díky

Zdravím, pro začátek bude nejvhodnější navštívit web http://loriklub.horyna.com , kde máte v češtině velice pěkné články o krmení, jednotlivých druzích a jejich cenách. V dalším kroku bych vám doporučil kontaktovat, popř. navštívit nkt. chovatele těchto ptáků. Mohu vám nabídnout nově zpracovanou fotogalerii všech druhů loriů, lorikulů a loríčků, kterou jsem vytvořil. Taxonomie těchto ptáků není totiž mezi širší chovatelskou veřejností zas tak známá jako třeba u australských nebo afrických "běžných" papoušků a tudíž je pro začátek dobré se v ní zorientovat. Pokud máte zájem, můžete mi napsat mail (ptakosik@seznam.cz) nebo zavolat na tel. č. 723562356. Přeji pěkný den. Luboš (Peroqe)

10.1.2008 12:37

peroqe napsal(a):
Zdravím, pro začátek bude nejvhodnější navštívit web http://loriklub.horyna.com , kde máte v češtině velice pěkné články o krmení, jednotlivých druzích a jejich cenách. V dalším kroku bych vám doporučil kontaktovat, popř. navštívit nkt. chovatele těchto ptáků. Mohu vám nabídnout nově zpracovanou fotogalerii všech druhů loriů, lorikulů a loríčků, kterou jsem vytvořil. Taxonomie těchto ptáků není totiž mezi širší chovatelskou veřejností zas tak známá jako třeba u australských nebo afrických "běžných" papoušků a tudíž je pro začátek dobré se v ní zorientovat. Pokud máte zájem, můžete mi napsat mail (ptakosik@seznam.cz) nebo zavolat na tel. č. 723562356. Přeji pěkný den. Luboš (Peroqe)

pro začátek bych asi doporučil některé druhy loriů mnohobarvých, asi ty nejběžnější jsou zelenopáskový, horský, jižní, jsou to velice barevní papoušci a asi nejsnáze odchovatelní, říká se že hnízdí již v jednom roce života, mě zahnízdily poprvé až 18 měsících o to to pak byla větší radost, lori mnohobarvý je asi nejdostupnější druh a patří mezy ty nejlevnější.. já je krmím krmivem od firmy pretty bird species specific, zkoušel jsem i jiná krmiva CeDe, orlux, lori mix, a tak dalé, jsou to krmiva v prášku, ale bylo toho potřeba velké množství a papoušci po něm měli stále hlad, proto jsem vyzkoušel krmivo pretty bird jsou to takové maličké barevné granulky, namočí se do horké vody a rozmixují se, já k tomu to účelu používám starou aku vrtačku a nasadec na míchání betonu, který to pěkně rozemele na kašičku kterou pak doředím potřebným množstvím vody, je to sice trišku složitější příprava ale zas tak hrozný to není,spotřeba granulek o proti práškovému krmení je podstatně menší a ptáci se tím dobře naplní.. pokud se chcete podívat jak to krmení vypadá a na nějaké druhy loriů co chovám tak můžete navštívit moje stránky www.jedlinskylubos.estranky.cz
sice nepatřím mezy špičkové chovatele, co mají nesčetně papoušků a druhů, ale odchovy se mi již podařily

Přidejte reakci

Přidat smajlík