Dobrý den chtěla bych Vás poprosit o pomoc při určení pohlaví.
Rocco by mel byt 3 letý samecek a Eli 9 měsíční samicka.
Předem moc a moc děkuji za informace
1. foto Rocco
2. foto Rocco
3. foto Eli
pufi
napsal(a):
Dobrý den chtěla bych Vás poprosit o pomoc při určení pohlaví.
Rocco by mel byt 3 letý samecek a Eli 9 měsíční samicka.
Předem moc a moc děkuji za informace
1. foto Rocco
2. foto Rocco
3. foto Eli
Rocco
zdeněk

pufi
napsal(a):
Eliška
Dobrý den,
četl jsem příspěvky v nemoderované diskusi a musím potvrdit slova poledního příspěvku - pohlaví se těžko rozeznává - mám kamaráda, kde z domělého samce byla samička a odchovává mladé...takže nedělejte závěry nad tím, co Vám pisatelé psali - ty 100% samice..dokonce tři, když jsou to fotky dvou papoušků - to značí, že si pořádně ani nepřečetli, co píšete a ještě Vám radí..každopádně bych neprodával nic a počkal, až se ptáci projeví...
zdeněk
napsal(a):
Dobrý den,
četl jsem příspěvky v nemoderované diskusi a musím potvrdit slova poledního příspěvku - pohlaví se těžko rozeznává - mám kamaráda, kde z domělého samce byla samička a odchovává mladé...takže nedělejte závěry nad tím, co Vám pisatelé psali - ty 100% samice..dokonce tři, když jsou to fotky dvou papoušků - to značí, že si pořádně ani nepřečetli, co píšete a ještě Vám radí..každopádně bych neprodával nic a počkal, až se ptáci projeví...
Nejsem sice žádný odborník, ale pokud senegalcovi na prvních dvou fotkách by měli být přibližně 3 roky, tak by pohlaví mělo být, už dobře rozeznatelné. A pokud Vám někdo řekl, že se jedná o samečka, tak neměl pravdu, protože podle mě je to samička. Myslím, že by se tu našli chovatelé, kteří by Vám toto tvrzení potvrdili a možná i určili pohlaví senegalce na třetí fotce.
hicks
napsal(a):
Nejsem sice žádný odborník, ale pokud senegalcovi na prvních dvou fotkách by měli být přibližně 3 roky, tak by pohlaví mělo být, už dobře rozeznatelné. A pokud Vám někdo řekl, že se jedná o samečka, tak neměl pravdu, protože podle mě je to samička. Myslím, že by se tu našli chovatelé, kteří by Vám toto tvrzení potvrdili a možná i určili pohlaví senegalce na třetí fotce.
no, on mě byl prodán jako roční samec, ale na kroužku je rok 03 CZ, tak z toho usuzuju, ze bude 3 lety, Elina tam má 05 CZ.
az se trochu financne zmatořim, tak pro jistotu zkusím ještě DNA a jestli to bude 100% samice, tak ji asi prodam.
Děkuju Vám všem za informace
pufi
napsal(a):
no, on mě byl prodán jako roční samec, ale na kroužku je rok 03 CZ, tak z toho usuzuju, ze bude 3 lety, Elina tam má 05 CZ.
az se trochu financne zmatořim, tak pro jistotu zkusím ještě DNA a jestli to bude 100% samice, tak ji asi prodam.
Děkuju Vám všem za informace
Dobrý den, také prosím o pomoc s určením pohlaví. Papoušek je starý asi 2,5 roku a máme za to, že to je holčička. Přikládám 3 fotky. Děkuji. HJ
xfelh01
napsal(a):
Dobrý den, také prosím o pomoc s určením pohlaví. Papoušek je starý asi 2,5 roku a máme za to, že to je holčička. Přikládám 3 fotky. Děkuji. HJ
druhé foto
zdeněk

hicks
napsal(a):
Přesně tak udělejte fotku ze spodu
Dobrý den, chovám 3 páry Senegalců - jeden odchovává, 2 jsou dvouletí ptáci - tak jsem si je pořádně prohlídl a věřte - všichni mají spodní ocasní péra žlutý...100% chovný pár - tam má sameček zelený pás až mezi nohy....jediný rozdíl je ve velikosti hlavy a postavy těla...
hicks
napsal(a):
Přesně tak udělejte fotku ze spodu
Dobrý den, dle vaší rady přikládám dvě fotky zespodu. Předem děkuji za radu - je to samička nebo sameček?
xfelh01
napsal(a):
Dobrý den, dle vaší rady přikládám dvě fotky zespodu. Předem děkuji za radu - je to samička nebo sameček?
druhá fotka
dave
napsal(a):
S tím testem DNA souhlasím, nic není na 100%, ale myslím, že máte opravdu samici.
Není vždy zřejmé, jak se píše v literatuře, rozeznávaní pohlaví dle ocasního klínu. U pohlaví 0,1 to nemusí být vždy tak. 100 % zjištění je test DNA. Viz 4 fotografie.
1. samička 3,5 letá
2. samec 2 letý
3. samice a samec
4. samice a samec
bpavel
napsal(a):
Není vždy zřejmé, jak se píše v literatuře, rozeznávaní pohlaví dle ocasního klínu. U pohlaví 0,1 to nemusí být vždy tak. 100 % zjištění je test DNA. Viz 4 fotografie.
1. samička 3,5 letá
2. samec 2 letý
3. samice a samec
4. samice a samec
2. samec 2 letý
dave
napsal(a):
Jak správně píšete, nejpravděpodobnější určení pohlaví je vybarvení podocasního klínu (mimo další určující faktory), u vašich fotek je průkazné pouze foto č.2. U ostatních není vybarvení klínu vidět.
1. samička 3,5 letá
dave
napsal(a):
Jak správně píšete, nejpravděpodobnější určení pohlaví je vybarvení podocasního klínu (mimo další určující faktory), u vašich fotek je průkazné pouze foto č.2. U ostatních není vybarvení klínu vidět.
S tímto tvrzením NESOUHLASÍM - mám samce , který má podocasní klín oranžový ale taky samici.Než podle zabarvení je pravděpodobnější určent pohlaví podle pánevních kůstek (nad kloakou) - samec má kůstky blíže u sebe než samice - ( u mladých ptáků to bude asi problematičtější)
senegals
napsal(a):
S tímto tvrzením NESOUHLASÍM - mám samce , který má podocasní klín oranžový ale taky samici.Než podle zabarvení je pravděpodobnější určent pohlaví podle pánevních kůstek (nad kloakou) - samec má kůstky blíže u sebe než samice - ( u mladých ptáků to bude asi problematičtější)
Určitě ale nemáte samce, který má podocasí zelené. Proto jsem si troufl tvrdit u (HJ) výše, že se jedná o samici.
senegals
napsal(a):
ANO- samce s podocasím zeleným nemám!! Mám pouze samice jak se zeleným tak i s oranžovým "podocasím".
Nejsem žádný odborník, ale přeci nikde není psáno, že SAMIČKY nemůžou mít pod ocasy žluté a nebo oranžové vybarvení stejně, jako mají samečci. Pokud Vím, tak se píše, že sebemenší známka zelených pírek značí, že se jedná o samičku. Takže pokud Vaše SAMIČKY mají žluté, nebo oranžové vybarvení pod ocase a je tam i nepatrná známka zelených pírek, tak se jedná o samičku. I já mám samičku, která má vybarvení pod ocase oranžové a přesto je to samička, protože tam má i pár pírek zelených a potvrdilo mi to i DNA.
Zdravím, nechovám Papoušky Senegalské...proto se raději zeptám zde..kamarád má doma cca 15letého Senegalce, nedokáže z těchto fotek někdo určit pohlaví? Děkuji
Dobrý den, pokusil by se mi někdo říct,zdá mám samečka nebo samičku? Papouškovi jsou dva roky.Děkuji :-)